RJ45 kappe

Her er vårt utvalg innen RJ45 kappe.

Filter
Sortering


RJ45-deksel - beskytt kabelenheten mot skade

På denne siden finner du vårt utvalg av RJ45 deksler, som kan beskytte forbindelsen mellom kabel og støpsel mot skader.

En RJ45-plugg er en liten og ofte litt delikat plugg, og den lille låsemekanismen har ofte problemer med å bryte av pluggen hvis den for eksempel setter seg fast i et teppe eller et klesplagg.

Hvis låsemekanismen ryker, sitter ikke RJ45-pluggen så godt i pluggen, og kan lett falle ut, eller trekkes skjevt, hvor både pluggen i enheten og RJ45-pluggen kan bli skadet.

En RJ45-jakke kan ofte bidra til å beskytte RJ45-kontakten mot denne typen skader, men det finnes også modeller som beskytter skjøten mellom kabelen og kontakten fra å bli utsatt for støt som kan trekke kabelen ut av kontakten.

Er du i tvil om hvilket RJ45-deksel du skal velge, les videre nedenfor, hvor vi har samlet litt kunnskap om de små pluggene, og mulighetene for å beskytte dem mot skader.

4 ting du bør vite om RJ45 Kapper

Det finnes RJ45-deksler i mange varianter, selv om selve RJ45-pluggen er standard og derfor alltid lik i design og størrelse.

Nedenfor har vi samlet litt mer kunnskap om å beskytte både RJ45 plugger og kabler, med kappe.

#1 - Hvordan en RJ45 Cap fungerer

Et RJ45-deksel er et lite beskyttelsesdeksel, som er laget av robust og litt fleksibel plast, som beskytter både den lille låsemekanismen på toppen av RJ45-pluggen, og som kan låse pluggen fast i plugginngangen til en enhet, og beskytter samtidig skjøten mellom kabel og plugg.

Det er disse to stedene RJ45-kontakten er mest utsatt for skader, og derfor er det lurt å beskytte disse med et RJ45-deksel.

RJ45-kappen plasseres på kabelen før den settes sammen med RJ45-kontakten, med kabelenden vekk fra kontakten, når du har satt sammen kabelen med kontakten, kan du skyve kappen forsiktig opp over og rundt kontakten, og her må du være forsiktig så du ikke får brudd på den lille låsemekanismen.

Du kan med fordel holde den lille låsemekanismen nede mens du skyver dekselet rundt kontakten.

#2 - RJ45-deksel for å beskytte skjøten

Når RJ45-dekselet er riktig plassert rundt støpselet, beskytter dekselet støpselet ved å hindre at låsemekanismen setter seg fast i noe, slik at det bryter av hvis støpselet for eksempel løftes.

Samtidig gjør dekselet det også litt vanskeligere å løsne støpselet fra inngangen i enheten, ved en feil.

RJ45-kappen beskytter forbindelsen mellom kabel og plugg ved å kapsle den inn, for å unngå vridning mellom kabel og plugg.

Dekselet fungerer dermed som en avlastning for kabel og støpsel, akkurat slik du kanskje kjenner det fra en lampesokkel, hvor en plastskrue er skrudd inn i kabelen for å holde den på plass.

Dekselet på RJ45-kontakten sørger også for at kabelen ikke kan bøyes rett i kontakten, men kun 1-3 cm. ut på kabelen og vekk fra skjøten, som beskytter mot at kabelens ledere rives inni pluggen.

En RJ45-jakke sørger derfor for en sikker og holdbar forbindelse mellom kabel og kontakt, og beskytter samtidig låsemekanismen.

#3 - Fargekoding i RJ45-hylster

RJ45-deksler er tilgjengelig i nesten alle regnbuens farger, så ved å bruke deksler til nettverkskontaktene dine kan du fargekode kontaktene, slik at det er lettere å holde styr på hvilken kabel som hører til hvilken enhet.

Det kan ofte være mange RJ45-plugger i for eksempel et modem eller en bryter, og hvis du må koble fra en enhet kan det være kjekt og tidsbesparende å rett og slett kunne identifisere riktig kabel ved å se på fargen.

Fargekoding er enkel og enkel å bruke og består ganske enkelt av å bruke samme farge på hver ende av en kabel, for eksempel rød.

Når du så skal koble fra en enhet, for eksempel en datamaskin fra et modem, kan du ganske enkelt se på fargen på kabinettet, på pluggen som sitter i datamaskinen, og så gå ut til modemet og finne pluggen med samme farge og koble fra denne.

På denne måten sikrer du at du slipper å trekke i kabelen for å se om du har den rette, eller har en kollega eller et familiemedlem til å hjelpe deg.

Fargekoding brukes ofte i mange forskjellige henseender og for forskjellige kabeltyper fordi det er tidsbesparende og raskt å tyde, selv om du ikke er spesialist på ingeniørfag.

#4 - Design av RJ45-hylster

Det finnes ulike design av RJ45 deksler, de aller fleste omgir hele kontakten og avlaster kabelen, og de fleste modellene er laget av myk plast, som skyves opp over kontakten.

Det finnes både modeller som omslutter hele kontakten, men også modeller som kun dekker låsemekanismen og skjøten mellom kabel og kontakt.

Du kan også finne modeller som er laget av hard og klar plast, og som ser mer ut som et stativ som du setter på støpselet etter at det er satt sammen med kabelen.

Felles for alle disse designene er at de avlaster kabelmontasjen og beskytter låsemekanismen.

Med en RJ45-kappe er det lett å forlenge holdbarheten på en RJ45-kabel og kontakt. En RJ45-kabel vil alltid være sart ovenfor bøy og tøy, men det er ikke et sted den er mer sårbar enn i bindeleddet mellom kabel og kontakt. En RJ45-kappe settes på dette bindeleddet, noe som forbedrer holdbarheten vesentlig. Kappen er enkel å sette på og med den billige prisen kan den være en ganske fornuftig investering.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva