Nettverkskabel Cat 8

Nettverkskabel Cat 8. Nettverkskabel i kategori 8 støtter en båndbredde på 2000MHz og hastigheter på opptil 40Gbps over 100 meter.

Filtrer
Sortering

Se mer om Nettverkskabel Cat 8

Nettverkskabel Cat 8 - Fiberlederkabler for korte avstander

På denne siden finner du vårt utvalg av nettverkskabler Cat 8, som ofte brukes som et alternativ til fiberlederkabler for korte avstander.

Cat 8 nettverkskabler er den absolutt raskeste nettverkskabelen på markedet akkurat nå , og den kan brukes som et alternativ til fiberlederkabler når denne må brukes over kortere avstander.

Cat 8-kabler brukes ofte i større installasjoner og med de svært høye spesifikasjonene er det foreløpig ikke så aktuelt for vanlige danske husholdninger, med mindre du ønsker å fremtidssikre nettverket ditt.

Kabelprodusenter er generelt veldig flinke til å ligge i forkant med utviklingen i forhold til spesifikasjonene til kablene og med en Cat 8 nettverkskabel vil din nettverksinstallasjon være fremtidssikker i mange år fremover, da nettverk ennå ikke leveres med hastigheter som høy som kabelen tåler, til vanlige private forbrukere.

Hvis du har bestemt deg for å fremtidssikre nettverksinstallasjonen din med en Cat 8 nettverkskabel, men er usikker på hva du skal se etter for å finne riktig kabel for dine behov, les nedenfor, hvor vi har samlet litt nyttig informasjon om de kraftige kablene .

5 ting du bør vite om nettverkskabel Cat 8

Kategorien til en nettverkskabel er definert ut fra hvor mange Megahertz (MHz) kabelen kan håndtere, som er et uttrykk for hvor mange millioner svingninger kabelen kan håndtere per sekund.

I skrivende stund er en Cat 8 nettverkskabel kabelen med høyest kategori og dermed også høyest hastighet av alle nettverkskabler på markedet.

Men hva du bør se etter når du velger din Cat 8 nettverkskabel, vi skal prøve å gjøre deg litt smartere på det nedenfor.

#1 - Lengde på Cat 8-nettverkskabel

Når du skal velge din Cat 8 nettverkskabel er det lurt å vurdere hvor lang den skal være, for siden kabelen er noe dyrere enn de andre nettverkskablene i andre kategoriklasser, er det ingen grunn til å kjøpe en lengre kabel enn du trenger.

Men det er også en annen god grunn til å kjøpe en kabel som er så nær den lengden du trenger som mulig, og det er at det alltid anbefales å holde signalkabler så korte som mulig, for å redusere en ev. signaltap som kan oppstå på grunn av motstanden i kabelen.

Selv om du for tiden er ute etter den sterkeste og raskeste nettverkskabelen på markedet, og at denne har en hastighet og styrke som er langt over det du som privat forbruker kan få av et signal akkurat nå, bør du likevel vurdere å redusere denne muligheten av signaltap.

La oss se 5 år inn i fremtiden, hvor du kanskje kan få et signal levert som betyr at du får utnyttet det fulle potensialet til Cat 8 nettverkskabelen, her vil det plutselig være av stor betydning om du har en slik lang kabel som du kan oppleve et signaltap over lengden på kabelen.

Så hvis du ønsker å fremtidssikre hele nettverksinstallasjonen din, bør du også vurdere lengden på kabelen.

Nettverkskabler Cat 8 finnes i flere lengder, men siden disse kablene er beregnet på kortere avstander er maks lengde 25-30 meter, men i tillegg finnes kablene i lengder på:

 • 0,25 m.
 • 0,5 m.
 • 1 m.
 • 2 m.
 • 3 m.
 • 5 m.
 • 7,5 m.
 • 10 m.
 • 15 m.
 • 20 m.
 • 25 m.

#2 - Nettverkskabel Cat 8 overføringshastighet

Cat 8 nettverkskabler er de raskeste nettverkskablene på markedet for tiden og disse kablene er spesialdesignet for nettverk og datasentre samt profesjonelle installasjoner hvor avstanden mellom server og switch er kort.

Derfor er kabelen ennå ikke mye brukt av privatpersoner og prisen er derfor noe høyere enn de andre kategoriene, som Cat 6, Cat 6a, Cat 7 og Cat 7a.

Nettverkskabel Cat 8 støtter en båndbredde på 2000 MHz og hastigheter på opptil 40 Gbps over 30 meter, noe som tilsvarer 5 Gb nedlasting per sekund.

Kablenes svært høye overføringshastigheter gjør at de blant annet brukes som fiberlederkabler over svært korte avstander, som i serverrom.

Den svært høye overføringshastigheten i Cat 8-kabler gjør at de i praksis alltid er skjermet, akkurat som det også er tilfelle for både Cat 7- og Cat 7a-kabler.

Skjermingen er ofte en metall- eller foliebeskyttelse som sitter inne i kabelen, rundt lederne, og hindrer støy og ytre forstyrrelser som kan redusere og forringe signalet i kabelen.

#3 - Myk eller solid nettverkskabel Cat 8

Når du ser etter din nye Cat 8 nettverkskabel, vil du bli møtt av muligheten til å velge om kabelen skal være myk / strandet eller hard / Solid.

Disse betegnelsene indikerer om kabelens ledere er satt sammen til en tykk leder eller om lederne består av flere tynne ledninger , hvis kabelen har en tykk leder kalles den for solid, og hvis det er flere tynne ledere kalles den for myk eller flertrådet .

Solid Cat 8 nettverkskabler er harde og stive, så de tåler bedre slitasjen de kan bli utsatt for, for eksempel hvis du vil ha kablene lagt i vegg.

Fordelen med de solide kablene er at de er sterke og ekstremt egnet for bruk i vegginstallasjoner, men den kan også brukes som en vanlig nettverkskabel, med terminerende RJ45-plugg.

Soft Cat 8 nettverkskabler er lettere å komme seg rundt i hjørner, inne i kabelskjulere osv. fordi de er myke og derfor mer fleksible, men den myke kabelen egner seg ikke for vegg- eller vegginstallasjoner.

Derfor er en myk kabel best egnet for bruk med RJ45-plugger i endene.

#4 - Farge på nettverkskabel Cat 8

Fargen på din nye Cat 8 nettverkskabel kan faktisk ende opp med å bli viktig, og kablene er tilgjengelige i flere farger som kan gjøre det enkelt for deg å fargekode installasjonen din.

Tenk deg at du må bytte ut nettverkskabelen en gang i fremtiden, men du har satt kabelen inn i veggen med 7 andre kabler og alle kablene er svarte.

Nå trenger du bare bytte ut nettverkskabelen din og vil gjerne slippe å trekke alle kablene ut av veggen, men du kan ikke se hvilken kabel som er nettverkskabelen og hvilken som er strømførende kabel.

Velger du din nye Cat 8 nettverkskabel i en annen farge enn andre kabler, kan du enkelt og raskt finne riktig kabel når og hvis kabelen noen gang må byttes.

Derfor kan det være lurt å vurdere fargen på den nye nettverkskabelen.

#5 - Nettverkskabel Cat 8.1 eller Cat 8.2?

Nettverkskabel Cat 8 er videre delt inn i en klasse 1 og en klasse 2, og det betyr at du kan komme over nettverkskabler hvor kategorien er angitt som for eksempel Cat 8.1 eller Cat 8.2.

Cat 8.1 nettverkskabler er kompatible med Cat 6a med RJ45-kontakter og Cat 8.2 er kompatibel med Cat 7a med Tera eller GG45.

Cat 8.2 kabler har derfor en helt ny og annerledes kontakt og brukes fortsatt primært i profesjonelle datasentre, serverrom med høye krav, og er normalt ikke tilgjengelig for vanlige forbrukere i skrivende stund.

Cat 8.1 vil oftest være betegnelsen du kommer over, og du kan derfor trygt bruke Cat 8 nettverkskabel til din private installasjon når du ønsker å fremtidssikre den.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva