Lamper

Nedenfor finner du utvalget innen Lamper.



Lamper - Stort utvalg av belysningsløsninger til hjemmet og arbeidsplassen

Ingen privat eller offentlig plass kan klare seg uten lamper.

Lamper skaper naturlig lys, som både er viktig for å kunne se på mørke tider av døgnet, men også for å kunne jobbe og slappe ordentlig av.

Jobber du for eksempel mye innendørs, kan det være greit å kjøpe lamper som gir et behagelig lys slik at øynene ikke blir slitne mens du jobber.

Vi har et hav av forskjellige typer lamper på denne siden, som vi skal gå nærmere inn på nedenfor.

Vi går raskt gjennom hvilke typer billige lamper vi har tilgjengelig, samt hvilke rom i hjemmet de populært kan brukes i.

11 ting du bør vurdere før du velger dine lamper

Utvalget kan virke litt uoversiktlig, og er du i tvil om hvilken type lampe du faktisk vil ha mest nytte av, vil vi prøve å hjelpe deg på veien nedenfor.

Vi informerer deg om de ulike typene lamper, samt hvilke rom de passer best til, samt ulike spesifikasjoner du kan se etter.

#1 - Lamper til spisebord

Til bruk over spisebordet er spesielt pendellamper populære, da de skaper et helt fokusert og godt lys for bordets overflate.

Pendellamper henger ned fra taket, i en høyde du ofte kan justere selv, slik at du får akkurat passe mengde lys for deg og din familie, samt eventuelle middagsgjester.

Du kan også bruke bordlamper , disse har imidlertid den ulempen at de tar plass på bordet, så du har ikke fullt så mye plass som om du bruker en lampe som henger i taket.

Taklamper som sitter veldig tett inntil taket kan også brukes, men i motsetning til pendellamper gir de ikke fullt like mye fokusert lys til bordet.

Står spisebordet ditt opp mot en vegg kan du faktisk også benytte deg av en vegglampe , men her er det også den ulempen at lyset ikke alltid kan dekke hele bordet perfekt, akkurat som det er mulig med en pendel.

Av nettopp disse grunnene må det sies at pendellamper anses å være den beste løsningen for spisebordet.

#2 - Lamper for bad

Trenger du belysning til badet er det spesielt 2 typer lys som er veldig populære og effektive.

Handler det om lys rundt speilet, kan du for eksempel finne spesifikke LED-beslag til speil , eller bruke vegglamper som henger enten over eller på sidene av speilet.

Trenger du godt diffust lys på hele badet, kan du installere en effektiv taklampe .

Typisk er det mange som bruker begge disse løsningene til badet, da spesielt speilet ikke er spesielt godt opplyst dersom du kun har en taklampe.

Motsatt vil heller ikke hele rommet lyse perfekt, hvis du kun har vegglamper rundt speilet og ikke bruker taklampe.

#3 - Lamper til kjøkken

For kjøkkenet finnes det en rekke løsninger du kan benytte deg av.

Når det gjelder belysning over et spisebord, er spesielt pendellamper en solid løsning for å gi et godt fokusert lys til middagen.

I tillegg kan du også få lamper og lys, for eksempel til belysning under skap, over en hvilken som helst platetopp slik at du bedre kan se hva du gjør mens du lager mat.

Taklamper brukes også typisk som et behagelig diffust lys på hele kjøkkenet, men skaper ikke fokusert lys for spesifikke formål som de andre løsningene nevnt.

#4 - Lamper for inngang

For belysning i entré er det spesielt noen få løsninger som er fordelaktige.

Mange vil helst unngå for mye bortkastet plass på gulvet, og derfor bruker de fleste taklamper eller vegglamper til inngangspartiene sine.

Begge disse løsningene tar ingen plass på gulvet, så det er god plass til andre elementer i interiøret.

Har du et lite bord eller lignende i entréen kan du også bruke en bordlampe dersom det er nok plass.

#5 - Lamper for gangen

Innimellom er det ofte relativt trangt, og det er ikke mye plass på gulvet til belysning eller andre ting.

Derfor er løsninger som taklamper, og spesielt vegglamper, utrolig gode, slik at det ikke går bort plassen på gulvet, noe som kan gjøre gangen enda smalere enn den kanskje allerede er.

Vegglamper i gangen er også en enkel måte å kombinere belysning med en eller annen form for interiør til gangen, da det ikke alltid er lett å finne interiørelementer til de trange gangene i hjemmet.

#6 - Lamper til stuen

Stuen er et av rommene i boligen hvor du har mange muligheter når det kommer til belysning.

De aller fleste typer lamper kan brukes på en eller annen måte i stuen, her er noen eksempler:

  • Taklampe. Taklamper i stuen gir et dekkende og jevnt spredt lys, som stort sett kan dekke hele stuen.
  • Gulvlampe . Trenger du målrettet lys, for eksempel til lenestolen i stuen, er en gulvlampe helt genial til dette. Den kan justeres som du ønsker, og peke lyset rett ned i for eksempel lesehøyde, slik at du kan lese en god bok i kveldstimene.
  • Vegglampe. Over for eksempel en kommode eller lignende kan du med fordel montere en vegglampe, som gir et godt fokusert lys, enten rettet oppover eller nedover. Vegglampen har den fordelen at den ikke tar plass på gulv eller møbler.
  • Flekker . En populær løsning i nyere tid er å installere spotlights i stua, som er et pent og stilig alternativ til vanlige taklamper. Spots kan bygges inn i taket og være svært skjulte, men gir et utrolig godt og dekkende lys i hele stuen.
  • Pendellampe. Til salongbordet kan du med fordel bruke en pendel, så lenge den ikke henger så lavt at du ikke kan se fjernsynet. Pendellamper sparer plass på salongbordet og gir et godt fokusert lys ovenfra, som du kan bruke i døgnets mørke timer.
  • Bordlampe. Har du små bord, kommoder, eller andre ting stående rundt i stua som har plass til en bordlampe eller 2, kan dette gi god belysning i hele stuen. Bordlamper kan også være et alternativ til gulvlamper dersom de har mulighet for å stå i en høyde som passer til sofaen eller lenestolen.

Du bør alltid vurdere interiøret ditt i stuen nøye før du velger de lampene som kan passe inn, slik at du sikrer at de passer dine behov.

#7 - Lamper for soverommet

Bordlamper i de små størrelsene er spesielt gode løsninger på soverommet.

Men du kan også velge å bruke for eksempel en vegglampe, eller til og med en gulvlampe hvis du ønsker mer plass på nattbordet.

For selve rommet er en vanlig taklampe en solid løsning.

Vi har også løsninger for informasjon inne i selve garderoben din, hvis du ønsker dette.

#8 - Lamper for utendørs bruk

Trenger du økt belysning ute, finnes det en rekke løsninger du kan bruke.

For utendørs bruk kan du bruke lamper som:

  • Pullert lampe. En pullertlampe er spesielt smart for for eksempel hagesenger eller oppkjørselen. De kan plasseres langs sengene dine eller grusen i gården, og kan enkelt flyttes om ønskelig.
  • Flekker. Spotlights for utendørs bruk ses typisk for eksempel på terrassen hvor det er et øvre dekk fra huset, som har mulighet for å bruke spotlights som lyskilde. Akkurat som i stuen gir de et godt og sterkt lys, og vekker ikke oppmerksomhet da de kan bygges inn.
  • Vegglampe. Vegglamper langs veggen rundt i hjemmet gir en perfekt og enkel løsning for økt belysning i kveldstimene, og kan også settes opp med eventuelle lyssensorer for å slå av/på automatisk.
  • Solcellelampe. En moderne løsning for utendørsbelysning er smarte solcellelamper , som bruker solens stråler til å lage sin egen energi, som de konverterer til lys. Disse kan monteres ute, gjerne der det er moderate mengder sollys, og er også tilgjengelig med egne innebygde lyssensorer i enkelte tilfeller.

Det er viktig å påpeke at langt fra alle typer lamper er designet for utendørs bruk.

Før du kjøper en lampe til dette formålet, må du være helt sikker på at den faktisk er godkjent for dette, da den ellers lett kan gå i stykker hvis du bruker den utendørs.

#9 - Fargetemperatur (Kelvin) i lamper

Når du ser på lamper, og lys generelt, vil du ofte se et begrep som kalles fargetemperatur, eller Kelvin, som er måleenheten for dette.

Dette tallet viser hvordan selve lyset ser ut og hvilken farge det avgir.

Det kan være veldig aktuelt, da det er stor forskjell på hvordan du slapper av eller er aktiv, avhengig av fargetemperaturen på lyset.

For hjemmet er det for eksempel fordelaktig å ha en relativt lav fargetemperatur, da man ofte ønsker å slappe av og tømme hodet hjemme.

Tvert i mot, for eksempel på jobb eller i treningsstudio, trengs det en litt høyere fargetemperatur for at du skal bedre fokusere og være fresh.

Fargetemperatur

2700K

3000K

5000K

Utseende

En varm hvit, noen ganger litt gul farge

En varm hvit farge

Skarp som dagslys

Atmosfære

Koselig lys for avslapning (hovedsakelig brukt i hjem)

Varm og imøtekommende

Veldig opplysende, og "crisp".

Mest brukt i

Kjøkken, stue, soverom. Typisk for gulv-/bordlamper, pendellamper eller lysekroner.

Bad, entré, utelamper. Populært brukt til takvinduer

Garasjen, kjelleren, loftet. Meget kraftig lys, vanligvis brukt til kraftige lamper, for eksempel for arbeidsbruk eller sikkerhet .

Fargetemperaturen er til syvende og sist et spørsmål om personlig smak, men for mange er det ofte en fordel å velge lave fargetemperaturer for hjemmet, mens lampene med høyere Kelvin ofte er forbeholdt steder hvor man trenger å holde fokus og være aktiv.

#10 - Dimbar lampe eller ikke?

Ikke alle lamper har mulighet for å dempe lyset, og det er viktig at du faktisk ser etter denne funksjonen hvis du ønsker det.

I tillegg til at selve lampen skal kunne dimme lyset, krever det også at du har en pære i lampen som kan dimmes.

Begge disse tingene må sikres før kjøpet dersom du ønsker å benytte deg av smarte dimbare lys som kan justeres nøyaktig etter dine behov.

#11 - Lampens strømforbruk

Lampens strømforbruk avhenger hovedsakelig av hvilken type pære den bruker, men også hvor effektiv lampen faktisk er til å skape lys.

Strømforbruket kan avleses på våre ulike lamper, ved å se etter effekt, eller W .

Du kan raskt regne om mengden Watt de bruker til kWh ved å dele på 1000, og dermed finner du prisen ved å multiplisere denne med prisen du eventuelt gir pr. kWh fra ditt strømselskap.

Husk å ta hensyn til hvor mange timer du bruker lampen per dag, her er et eksempel:

Jeg har en bordlampe som er på 4 timer i døgnet, den bruker 5 Watt (med LED).

  • 5 watt x 4 timer = 20 W
  • 20 / 1000 = 0,02 kWh
  • 4 DKK (Eksempel på kWh-pris) x 0,02 = 0,08 øre pr

Dette tilsvarer kun 29,2 DKK per år, noe som er veldig lavt da det er en liten LED-bordlampe .

Prisen blir dyrere veldig fort, spesielt hvis du ikke bruker LED-pærer , men likevel bruker de gamle halogenpærene , fordi disse bruker opptil 10 ganger så mye strøm som LED-pærer.

class=img-responsive

17 typer lamper du kan bruke hjemme eller på arbeidsplassen

Som du kan se av vårt utvalg, har vi mange typer lamper til rådighet.

Det kan selvsagt virke overveldende for deg som forbruker, men nedenfor har vi informasjon om våre ulike lamper, slik at du kan bli en ekspert på lamper etter å ha lest.

Tenk over hva du kan gå glipp av, og gjør deretter det riktige kjøpet til hjemmet eller arbeidsplassen din.

#1 - Taklampe

Savner du lys som kan gi deg klarere sikt ovenfra, som når du lager mat på kjøkkenet, så er en taklampe verdt å kjøpe.

Vi har smarte taklamper som kan kjøpes i et enkelt og elegant design og noen med bevegelsessensor som kan registrere bevegelsene dine og automatisk slå på lyset.

Du har også mulighet til å kjøpe LED-taklys som du for eksempel kan styre lysstyrken og fargetemperaturen deres via apper fra produsentene.

Taklysene støtter også bruk av stemmestyring i noen tilfeller.

#2 - Bordlampe

Trenger du lys til salongbordet for lesing om kvelden, eller når du jobber ved skrivebordet, så er en bordlampe en strålende løsning.

Heldigvis for deg har vi et godt utvalg av bordlamper, så du har en mulighet til å sikre deg en god bordlampe til kontoret eller nær sofaen.

En bordlampe kan skape godt og fokusert lys etter dine behov, og du kan justere lyset slik at du kan ta bedre vare på øynene.

#3 - Vegglampe

Trenger du mer lys til flere steder i hjemmet eller arbeidsplassen, så er det verdt å tenke på å kjøpe en vegglampe.

Vi har vegglamper i ulike former og størrelser, så vi har utvilsomt det som passer dine omgivelser, enten du vil ha dem til for eksempel stua eller badet.

Vegglamper kan skape god effekt og harmoni i ethvert rom, og de gir mange muligheter for interiørdesign.

#4 - Flekker

Spots - også kalt spotlamper er veldig praktiske og er verdt å vurdere ettersom de skaper et godt arbeidslys.

Det kan for eksempel være at du har et stort skap som kan bruke litt fokusert lys, slik at du bedre kan se innholdet i skapet og finne det du trenger.

Spots kan også bygges inn i taket i stor grad, og er en veldig diskret form for lampe som i større grad gjemmes bort enn for eksempel vanlige taklamper.

Liker du enkle og praktiske løsninger, er spots fra vårt lampeutvalg til hjemmet eller arbeidsplassen et godt kjøp.

#5 - Forstørrelseslampe

Hvis du har ting som er vanskelig å se på selv med det blotte øye, er en forstørrelseslampe en god løsning på det problemet.

En lupe er noe så enkelt som et forstørrelsesglass med sterkt lys, som gjør det lettere for deg å lese for eksempel de små ordene på produkter med tekniske spesifikasjoner eller varedeklarasjonen på en tunfiskboks.

Både personer med synshemninger og de med normalt syn kan få mye glede ut av en forstørrelseslampe.

#6 - LED-lys

Vi har mange løsninger innen LED lys for enhver type belysning.

Så hvis du for eksempel skal ha en fest med festlig belysning, eller om du holder på med noe på verkstedet ditt og trenger god arbeidsbelysning, så har vi LED-lyset som passer dine ulike behov.

Du har også muligheten til å styre LED-lyset ditt med en app på smarttelefonen i noen tilfeller.

#7 - Lamper med Qi Wireless-lading

Lamper trenger ikke bare være lamper alene, for trenger du ny strøm til for eksempel smarttelefonen, vurder en lampe med innebygd Qi trådløs lading.

Vi har både Qi trådløse ladelamper til stuen, kontoret og soverommet, som kan sørge for at smarttelefonen din lades igjen.

Bare husk å sjekke om din fremtidige lampe med Qi trådløs lading er kompatibel med smarttelefonen din.

#8 - Pendellamper

Ønsker du at hjemmet ditt skal ha et behagelig lys, kan vi anbefale pendellamper til det formålet.

En pendel trenger ikke skjerm, og du kan enkelt justere den etter behov, slik at du får ønsket lys.

Det kan være lys som passer til hyggelige stunder som middag.

#9 - Wake Up Light

Hvis du er lei av tradisjonelle vekkerklokker, vurder å kjøpe et Wake Up Light og få en god start på dagen.

Med klokken i midten kan du bli vekket av behagelig lys innelukket i et deilig sirkeldesign.

Så hvis du ønsker å få en fin start på morgenen, er Wake Up Light akkurat tingen.

#10 - Solcellelamper

Er du av den miljøbevisste typen som legger vekt på energisparende strøm til utelampene dine, så finnes det gode løsninger innen bruk av solcellelamper.

Fordi du sparer penger på strøm, siden solcellelamper ikke trenger strømtilkopling og bare trenger solens gode lys for lading i løpet av dagen.

Denne lampetypen kan for eksempel også være smart til camping, hvor du ganske enkelt kan ta den med deg og lade den via solens stråler.

#11 - Festlys

Ingen stor fest uten lys, så savner du det spesielle lyset som passer til din fest, har vi et godt utvalg av festlys .

Det kan være at festen din har diskotema, så det vil være nærliggende å kjøpe en fargesterk discokule eller skaffe utendørsbelysning til en koselig fest i hagen.

De kan enkelt settes direkte på bordet, da størrelsene ofte er relativt små, så de krever ikke noe stort oppsett.

#12 - Insektlampe

Hvis du sliter mye med insekter, kjøp den beste løsningen på det irriterende problemet i form av en insektlampe .

UV-lyset fra en insektlampe tiltrekker seg insektene og kvitter seg effektivt med dem.

Det kan passe spesielt godt å ha med seg en insektlampe hvis du og familien er på campingtur.

#13 - Nattlampe

Trenger du lamper til barnerommet eller til vaskerommet ditt, er en nattlampe en god løsning.

Det kan for eksempel være greit å ha nattlys med sensor hvis du er i boligens trapperom.

#14 - Lykt

Hvis du og familien din ønsker å ha det hyggelig ute i hagen din, ville det vært fint å bruke en lykt .

En bærbar lykt er lett å ta med seg ut i hagen på varme sommerkvelder.

Det er en god måte å skape en koselig atmosfære for de grønne omgivelsene.

#15 - Skinnebelysning

Med skinnebelysning (spotskinner) kan du kjøpe lys til garderoben hjemme eller til kontorer utenfor arbeidsplassen.

Vi har et godt utvalg slik at du kan sette sammen akkurat den takbelysningen som passer dine behov.

Det er gode muligheter for at det skal passe godt sammen med din nåværende interiørdesign.

#16 - Pullertlamper

Hvis du har en innkjørsel til hjemmet ditt og synes det er vanskelig å se godt i mørket til tross for lys fra baklysene på bilen din, bør du vurdere en serie med pullertlykter .

De kan brukes til private og offentlige steder og sees ofte i byer der det er behov for sperring eller områdesikkerhet.

Du kan for eksempel installere dem langs oppkjørselen din slik at den er godt opplyst i de mørke timene.

#17 - Gulvlamper

En god gulvlampe er en trofast følgesvenn til for eksempel sofaen, lenestolen eller til og med på soverommet i stedet for en bordlampe.

Gulvlamper er gode for å gi lys til spesifikke områder, for eksempel hvis du vil lese en bok i lenestolen på kveldstimene.

Gulvlamper kan enkelt flyttes rundt og kan vanligvis plasseres i svært trange hjørner, for eksempel mellom møbler, uten å ta for mye gulvplass.

Lyset kan ofte justeres og dreies som du ønsker, og noen modeller lar deg peke lyset opp eller ned, avhengig av behov.

FAQ om lamper

Kan alle lamper bruke LED?

De aller fleste typer lyspærer har i dag en tilsvarende LED-variant, også for gamle lamper som brukte halogenpærer tidligere. Du må bare sørge for at din eksisterende lampe har en sokkel som kan brukes med LED-pærer, noe som er tilfellet i de aller fleste situasjoner.

Hvilke lamper gir best lys?

Formen på selve lampen avgjør hvilken type lys den sender ut. Trenger du lys rettet oppover, oppnås dette typisk via vegglamper, gulvlamper eller lignende, som kan fokusere lyset oppover. Trenger du lys nedover kan du velge mellom mange typer taklamper, vegglamper, bordlamper, gulvlamper mm. Trenger du bare jevnt fordelt diffust lys kan alle typer lamper brukes, typisk er taklamper spesielt populære da de sprer godt lys i hele rommet ovenfra.

Lamper: Kjøp her til gode priser ? god service og stort utvalg.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva