Mikroskop

Nedenfor finner du utvalget innen Mikroskop.

Filter
Sortering


Stort utvalg av mikroskoper

På denne siden finner du vårt store utvalg av mikroskoper i flere ulike varianter.

Å kjøpe et mikroskop kan være en forvirrende prosess; det finnes flere forskjellige områder innen mikroskopi, som STED-mikroskopi og skanningsprobemikroskopi.

Mikroskoper er derfor også bygget for å passe de ulike områdene av mikroskopi , og noen områder som elektronmikroskopi og ultrafiolett mikroskopi krever komplekse systemer med spesialiserte deler.

Men du kan også enkelt finne mikroskoper som er mer universelle, og dermed ofte mer brukervennlige for nybegynnere.

5 ting du trenger å vite før du kjøper mikroskoper

Lysmikroskoper er de vanligste typene mikroskoper og du kan ofte finne dem i laboratorier da de er svært allsidige.

Det er generelt to forskjellige typer mikroskoper:

  • Stereomikroskop, også kjent som stereolupe.
  • Biologisk mikroskop

Det største spørsmålet når du ser på mikroskoper er hva du vil bruke dem til.

Er det for å undersøke vev eller bakterier? Eller vil du undersøke større prøver som stein eller jord?

Uansett hva du ønsker å undersøke, vil du enkelt kunne finne et mikroskop som passer deg, dine barn, eller din arbeidsplass.

#1 - Forstørrelse

Det er to forskjellige typer forstørrelsesenheter i mikroskopet.

  • Okular - Selve kikkerten du ser gjennom.
  • Mål - Forstørrelseslinsen som er rettet mot prøven din.

For å kunne velge hvor god forstørrelse mikroskopet ditt skal ha, må du gange forstørrelsen til objektivet med okularet.

Mål

Okular

Mulighet for forstørrelse

4x

10x

40x

Forstørrelsen til et typisk okular vil være rundt 10x, mens det tilsvarende objektivet vil være 4x; når du multipliserer dem sammen, vil du få mikroskopets totale forstørrelse, som vil være 40x.

Biologiske mikroskoper har for det meste rundt 3-4 objektiver, ofte ved 4x, 10x, 40x og 100x.

Noen mikroskoper kan imidlertid ha opptil fem mål, men de sees oftest på klinikker og laboratorier, i forbindelse med dybdeforskning.

Stereomikroskoper, stereoluper, har lavere forstørrelseseffekt, noe som imidlertid også gjør at de er mer brukervennlige; forstørrelsen kommer ofte med enten fast forstørrelse eller med zoomfunksjon.

Noen av mikroskopene har erstattet zoomfunksjonen med to forskjellige forstørrelsesinnstillinger, som 10x og 30x, eller 20x og 40x, mens zoomfunksjonen lar deg forstørre etter dine egne behov.

#2 - Okularet

Med biologiske mikroskoper kan du ofte finne tre forskjellige typer okularer.

  • Monokulær
  • Kikkert
  • Trinokulær

Vanligvis vil du finne at barn ofte synes monokulærmikroskopene er mer komfortable, mens voksne generelt foretrekker kikkertmikroskopene.

De trinokulære mikroskopene er designet slik at du kan koble et kamera eller webkamera til det tredje okularet slik at du kan fotografere eller filme prøven din.

Med stereomikroskoper vil du finne at de fleste er kikkert, selv om det er mulig å finne noen trinokulære mikroskoper.

Derfor, hvis du trenger å bruke et mikroskop i forbindelse med din arbeidsplass, vil trinokulære mikroskoper være ideelle , da de hovedsakelig er laget slik at du kan feste et kamera eller webkamera til mikroskopet i forbindelse med undervisning, en demonstrasjon, eller for å ta bilder og filming.

Imidlertid er det nå mange mikroskoper som kan kobles direkte til datamaskinen eller smarttelefonen din, enten via kabler eller WiFi.

#3 - Lyskilden

Det er mange faktorer å tenke på når det kommer til lyskilden i mikroskopet ditt, for eksempel varme, lampelevetid og hvor lett den er å skifte ut.

Det finnes flere forskjellige typer lyskilder, men noen av de mest populære er:

Lyspærer

  • Varmt hvitt lys
  • Varmes raskt opp
  • Kort levetid
  • Billig å kjøpe, men vanskelig å finne
  • Finnes ikke i mange nyere modeller.

Halogen

  • Klart varmt lys
  • Varmes raskt opp
  • Kommer ofte med en dempende funksjon
  • Middels levetid
  • Enkel å erstatte

Fluorescerende

  • Hvitt lys med minimal varme
  • Kort levetid
  • Oftest funnet i spesialiserte mikroskoper

LED-er

  • Klart kjølig lys uten varme
  • Kommer ofte med en dempende funksjon
  • Langt liv
  • Billig og lett å bytte

Speil

Noen mikroskoper bruker ikke lamper , men i stedet det naturlige lyset rundt dem, som lyskilde.

Dette fungerer ved å ha, i stedet for en lyspære, et lite speil som reflekterer det naturlige sollyset inn i objektivet og okularet; denne metoden fungerer imidlertid hovedsakelig bare i opplyste områder.

Her må du også manuelt justere speilet for å få best mulig refleksjon i linsen.

#4 - Objekttabellen

Scenen er det som holder prøven din mens du undersøker den, og det finnes to varianter i de forskjellige typene mikroskop.

Noen mikroskoper har et lysbildebord med klemmer, hvor du klemmer objektglasset og dermed kan flytte det manuelt for å observere de forskjellige delene av prøven din.

Hvis du foretrekker å ha hendene fri , finnes det også mekaniske skyvebord hvor du kan flytte lysbildet både vertikalt og horisontalt med to knotter; den mekaniske scenen lar deg også markere plasseringen til prøven din på scenen ved å bruke markeringer langs kanten av scenen.

De fleste mekaniske lysbildetrinn finnes på noen av de mer moderne og dyrere mikroskopene , men du kan også montere dem manuelt, slik at du ikke trenger å gå på bekostning av utstyret ditt.

Det betyr at du fortsatt kan ha hendene fri til undersøkelsen din, hvis du for eksempel må dissekere, eller montere noe på prøven din eller hva du ellers jobber med.

Hvis du til og med bare vil ta notater, kan du også gjøre det, siden du ikke trenger å flytte lysbildet med hendene.

#5 - Biologisk eller Stereo

Biologiske mikroskoper kan forstørre objekter opptil 400x, og noen modeller kan til og med forstørre opptil 1600x, noe som gjør denne typen mikroskop ideell for å undersøke mikroskopiske objekter og organismer.

Selv om de biologiske mikroskopene er ideelle for oppgaver som krever høy forstørrelse og detaljfokus, har de ofte også lengre forberedelsestid, da prøver, oftest vevsprøver, først må deles opp i mindre biter, hvis mulig, og deretter dyppes i fikseringsmiddel. som formalin.

Etter dette skal det fikserte vevet legges inn i parafin, og deretter må parafinblokken med vevet kuttes i små tynne biter, som til slutt skal legges på et objektglass.

Med bakterieprøver, sørg for å farge dem kontinuerlig slik at du faktisk kan observere dem uten problemer.

Stereomikroskop fungerer best for større prøver, for eksempel mindre dyr, planter, steiner, jord, edelstener og lignende.

Prøvene reflekteres i stereomikroskopets nedre forstørrelse, som ofte varierer mellom 5x og 60x, men du kan finne stereoluper som kan gå opp til rundt 160x hvis du kombinerer riktig mikroskop med riktig tilbehør.

Stereomikroskop er, til tross for sin kikkertnatur, ideelle for mindre barn, da de krever minimal forberedelsestid.

Samtidig har disse typene mikroskoper også den fordelen at bildet du ser gjennom okularene ikke er speilvendt, og dessuten tredimensjonalt; dette betyr at du kan håndtere prøven din, for eksempel disseksjon, kretsarbeid og lignende.

Se utvalget innen Mikroskop her.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva