Harddisk

Se utvalget innen Harddisk her.

Filter
Sortering


Harddisk - Lagring av dine digitale filer

Harddisker kommer i flere forskjellige versjoner, som en vanlig intern harddisk, ekstern harddisk, SSD-harddisk og Flash-harddisk.

Intern harddisk

En intern harddisk er en harddisk som er innebygd i en datamaskin, som en del av datamaskinens lokale lagringsplass.

Det er derfor på den interne harddisken du lagrer filene dine på datamaskinen, som dokumenter, videoer, bilder osv.

Selv om en intern harddisk allerede er installert i en datamaskin, kan du på de aller fleste datamaskiner erstatte den med for eksempel en harddisk med større lagringsplass.

Du kan også oppleve at harddisken din er treg, slik at du kan erstatte den med en raskere modell.

Velger du å erstatte denne er det lurt å få det gjort profesjonelt, men med mindre du selv har mye kunnskap til det og vet hva du driver med.

Ekstern harddisk

En ekstern harddisk er en flyttbar harddisk som ikke er permanent installert i datamaskinen, men som kan kobles til og fra etter ønske.

Det gir en god mulighet til å bruke en ekstern harddisk som et enkelt fildelingsverktøy, akkurat som du kanskje kjenner det fra en USB-nøkkel.

Det er i grunnen det samme de gjør, men eksterne harddisker har bare mye mer lagringsplass.

Mange velger å bruke en ekstern harddisk som backup av filene sine, for eksempel bilder, slik at hvis det skjer noe med datamaskinen eller enheten de sitter på, har de en backup på den eksterne harddisken.

Andre bruker også eksterne harddisker for å se filene sine på TV-skjermer og andre enheter.

SSD-harddisk

En SSD-harddisk er en rask harddisk, som ofte også kommer i et mer robust design, slik at den ikke er like skjør som andre harddisker.

Med SSD-harddisker vil du imidlertid også oppleve at de typisk er dyrere og gir mindre lagringsplass for pengene.

Hvis du må ha en ekstern harddisk kan det være lurt å velge en SSD av den grunn at de er mer robuste, slik at de bedre tåler å bli ristet litt.

SSD er derfor også smart hvis du har store filer og du gjerne vil at overføringen av filer skal gå litt raskere, da er det klart at du bør få tak i en SSD.

Harddisk skap

Dekselet på eksterne harddisker er ofte laget av hardplast, men som ikke nødvendigvis er spesielt robust og ikke tåler å kastes rundt, og derfor må man være ganske forsiktig med disse.

De egner seg best til å ligge for eksempel i skrivebordsskuffen når den ikke er i bruk og har det ikke så godt av å bli tatt med i en bag og reise rundt med den.

Skal du reise rundt med den, er det spesielle harddisker her, som er bedre pakket inn, i materialer som tåler litt mer, for eksempel i form av støt ved slipp, selv om ingen harddisk har godt av å slippe.

De mer robuste dekkene ses ofte ved at de har silikon eller gummi rundt kanten.

Dette er mykere materialer, så virkningen av en dråpe virker ikke fullt så voldsom, da gummien og silikonen myker dråpen.

Oppbevaringsplass

En ting som er viktig å være klar over når du velger hvilken som helst type harddisk er lagringsplassen.

Lagringsplassen er angitt i GB (Gigabyte) eller TB (Terabyte), som er hvor mye minneplass det er på harddisken.

Det er med andre ord avgjørende for hvor store eller mange filer det er plass til på harddisken.

Det har blitt mer og mer normalt for harddisker som har plass til opptil flere TB med data liggende, noe som er bra for deg som har mange eller store filer du vil lagre.

Har du kun noen få bilder, Word-dokumenter eller lignende mindre filmer, så trenger du stort sett ikke bruke mye plass og kan kanskje nøye deg med en harddisk under 1 TB.

Skal du derimot lagre mange filmer, videoer og andre store filer, kan det være lurt å velge en harddisk på over 1 TB.

Vanlige spørsmål om harddisker

Hva er en harddisk?

En harddisk er en type maskinvare som kan lagre digitale filer og derfor er datamaskiner også utstyrt med en for lagring av filene dine, men eksisterer også som en ekstern enhet som kan kobles til datamaskinen og enkelt kan flyttes fra datamaskin til datamaskin, for fildeling.

Hva gjør en SSD-harddisk?

En SSD-harddisk gjør det samme som en ekstern harddisk, lagrer nemlig digitale filer, men en SSD-harddisk er mye raskere enn og lager ikke støy på samme måte som en ekstern harddisk kan gjøre.

Hva trenger du for en harddisk?

En harddisk brukes til å lagre filer på en datamaskin, inkludert bilder, videoer, filmer, spill, dokumenter, PowerPoints, musikkfiler osv. En harddisk kan også være ekstern og gjør det blant annet mulig å overføre filer fra en datamaskin og over på den eksterne harddisken, som deretter kan sees på andre enheter, for eksempel en TV-skjerm, projektor eller annen datamaskin og gjør det enkelt å dele filer mellom enheter.

Finn Harddisk på denne siden.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva