Oljeradiator
Praktisk oljeradiator til sommerhuset. Kan flyttes raskt og har kort oppvarmingstid. Oljeradiator med termostat slik at den kan stilles inn på en presis temperatur.
Med fjernkontroll
Med temperaturkontroll
Med fjernkontroll
Med temperaturkontroll
Med 3 forskjellige effektnivåer
Lett å flytte rundt, takket være de innebygde hjulene
Med 3 forskjellige effektnivåer
Lett å flytte rundt, takket være de innebygde hjulene
Effekt (W): 1500 W
Merke: Adler
Med 7 lameller
Med temperaturkontroll
Med 9 lameller
Med temperaturkontroll
Med 11 lameller
Med temperaturkontroll
Termostatkontrolllampe, og 3 innstillinger
Med hjul for enkel bevegelse
Med fjernkontroll
Med temperaturkontroll
Med 24 timers klokke
Enkel betjening
Gir jevn varme
Egnet for rom på 10 km2
Effektiv varmekilde
Med overopphetingsbeskyttelse
Med 3 varmeinnstillinger
Med praktiske hjul som gjør den enkel å flytte
Med 3 varmenivåer
Lett å flytte rundt, takket være de innebygde hjulene
Med 3 varmenivåer
Lett å flytte rundt, takket være de innebygde hjulene
Varm opp rommene med en oljeradiator
Når de kalde kveldene kommer kan det være greit å ha en oljeradiator for å varme opp rommet.
En oljeradiator er ganske mobil da den kun må plugges inn i stikkontakten for å varme opp et rom. Derfor er den også lett å ha med seg rundt, f.eks. i sommerhuset og lignende.
Hos avXperten har vi også et stort utvalg av andre produkter innen varme og kjøling. Se f.eks. avfukter , den elektriske radiatoren eller et minikjøleskap .
5 ting du bør vurdere før du kjøper en oljeradiator
Er du på jakt etter en ekstra varmekilde til boligen, så kan oljeradiatoren være et godt valg.
Nedenfor er noen punkter på hvordan du kan bruke en oljeradiator til din fordel.
#1 Størrelsen på oljekjøleren din
Før du kjøper en oljeradiator er det viktig å velge den størrelsen som passer best for dine behov.
Hvis det er noen du har tenkt å flytte mye rundt på, f.eks. fra rom til rom kan en mindre være mye mer praktisk enn de litt større modellene.
Hos avXperten kan du få oljeradiatorer med dimensjonene 40,5 x 62 og kommer med hjul i bunnen, slik at du enkelt kan dra den rundt.
Størrelsen på oljeradiatoren er ikke avgjørende for hvor effektiv den er. Hvor effektiv den er avhenger av hvor mange watt den bruker.
Med en virkningsgrad på 1500 watt vil den ca. kunne varme opp et rom på 12 m. Har du et rom på 20 m må du opp til ca. 2200 watt.
Jo flere finner det er på oljeradiatoren, jo raskere vil den kunne varme opp rommet. Våre oljeradiatorer har mellom 7 - 11 finner.
#2 Hvor skal oljeradiatoren din brukes?
På grunn av sin kompakte størrelse vil den også være perfekt å ta med seg rundt, som f.eks i sommerhuset, camping o.l.
- Oljeradiatoren er spesielt perfekt å ha i sommerhuset , da den kan varmes raskt opp og ikke krever mer enn strøm fra stikkontakten.
- Den er også perfekt å ha med seg i campingvogn , så lenge den kan plugges i en stikkontakt. Siden campingvogner ikke er delt inn i så mange rom, vil en oljeradiator lett varme opp campingvognen.
- Holder du fester eller lignende i garasjen og kulda setter inn, vil oljeradiatoren også være effektiv å ha stående for å varme opp garasjen og gjestene.
- Selv på båten kan du tilføre litt ekstra varme ved hjelp av oljeradiatoren. Når mørket faller på og du er ute midt i havet, kan det bli ekstremt kaldt. Oljeradiatoren er derfor en god løsning som varmekilde på båten.
#3 Alternativ for å spare penger med oljeradiatoren
Vi har alle hørt hvor mye radiatorene i boligen kan påvirke varmeregningen osv. Derfor er det også mange som er ekstra nøye med å skru dem på når de kalde månedene kommer.
Det anbefales at hvis du slår på én radiator, så må alle andre radiatorer også slås på og stilles inn på samme antall eller temperatur.
Du kan spare mye penger på varmeregningen hvis du bytter ut alle radiatorer i boligen med oljeradiatorer, da de ikke går konstant.
Oljen i oljeradiatoren varmes opp til en viss temperatur, hvor den så slår av strømforbruket slik at den ikke bruker unødvendig strøm.
Til tross for at det er olje i oljeradiatoren, bør du ikke fylle den med olje, selv om det er noe mange tror. Derfor er det ingen ekstra kostnader annet enn strøm for det.
#4 Oljeradiator mot fukt
Det er flere grunner til å ha radiatorene på i boligens kjølerom. En er å varme opp rommet, men to er også for å hindre fuktskader og lignende.
Er det noen rom som krever litt mer varme enn andre, som f.eks kjelleren, da kan det være lurt å ha en oljeradiator plassert permanent der nede for å unngå fuktskader.
Det eneste oljeradiatoren trenger er en stikkontakt, da kan den enkelt varme opp rommet uten behov for andre ressurser. Derfor er den mer praktisk å ha i kjelleren enn andre varmekilder.
#5 Oljeradiatoren med hjul og håndtak
De fleste av våre oljeradiatorer kommer med hjul og håndtak slik at du enkelt kan flytte dem rundt.
I tillegg kan du også vikle kabelen sikkert rundt kabelføringssystemet som er på de fleste av våre oljeradiatorer, slik at kabelen ikke flyter på gulvet.
De er også bygget med et sikkerhetssystem som sørger for at oljeradiatoren slås av hvis den velter.
Ofte stilte spørsmål
Hva er en oljeradiator?
Oljeradiatoren er en varmekilde som inneholder olje. Oljen i oljeradiatoren er det som brukes til å skape varmen. Via en elektrisk patron i oljeradiatoren ledes varmen fra oljen ut i lamellene på oljeradiatoren, som blir varmen som vi kan kjenne fra den.
Hvor mye koster en oljeradiator i drift?
Oljeradiatoren bruker kun strøm, derfor regnes forbruket på strømregningen.
Hvor mye det koster å ha en oljeradiator i drift avhenger av strømkontrakten din og hvor mye strøm oljeradiatoren din bruker.
Er en oljeradiator farlig?
Selv om en oljeradiator høres litt skummel ut, er den ikke farlig å bruke eller bli stående. Oljen er godt beskyttet i oljeradiatoren og det er et veldig lavt hull i den da den er laget av stål.
Bruker en oljeradiator olje?
En oljeradiator er fylt med olje, men bruker den ikke som en ressurs for å skape varmen selv. Oljen i oljeradiatoren er der for å skape varmen som varmer opp rommet. Derfor trenger ikke olje å fylles i en oljeradiator, slik mange tror. Oljeradiatoren bruker derimot kun strøm til å avgi varme.