Eksternt grafikkort

Hvis datamaskinen mangler litt ekstra strøm, kan du bruke et eksternt grafikkort. Denne smarte enheten kan for eksempel brukes til din gamle bærbare datamaskin, slik at du lettere kan spille moderne spill eller redigere video uten å måtte kjøpe en ny datamaskin.

Filtrer
Sortering

Se mer om Eksternt grafikkort

Eksternt grafikkort - Smart løsning for mindre PC-er

Hvis du ønsker å kunne spille videospill på den gamle bærbare datamaskinen din, eller bare ønsker å kunne koble notisblokken til en skikkelig skjerm, så kan det være at et eksternt grafikkort kan hjelpe deg med dette.

Alle moderne datamaskiner har grafikkort i seg, enten som en egen komponent eller innebygd i selve hovedkortet, og de hjelper datamaskinen med å gjøre informasjon om til grafikk som du kan se på skjermen.

Derfor er grafikkortet også blant de viktigste komponentene når du bygger en spill-pc, da det ofte vil være kvaliteten på grafikkortet som setter grensen for hvilke spill du kan spille og med hvor høy grafikk.

Hvis du har en vanlig bærbar PC, vil ikke grafikkortet være en stor prioritet, da de tar ganske mye plass, og den bærbare skal være så kompakt som mulig.

For å få en god spillopplevelse på den bærbare, kan det være at du må koble et eksternt grafikkort til den bærbare, slik at du kan få samme høye grafikkkvalitet som med en vanlig PC.

4 ting du bør vurdere når du kjøper et eksternt grafikkort

Hvis du ønsker et eksternt grafikkort til den bærbare datamaskinen eller notisblokken, bør du gjøre et par ting slik at du er sikker på at du kan få et grafikkort som passer til den bærbare datamaskinen.

Nedenfor finner du noen eksempler på vurderinger du kan gjøre, slik at du kan få en bedre forståelse av hva du skal se etter når du kjøper et eksternt grafikkort, slik at du kan få et som matcher dine behov.

#1 – Hva kan et eksternt grafikkort brukes til?

Det er en rekke fordeler med å ha et eksternt grafikkort tilgjengelig for den bærbare datamaskinen, da du kan få større tilgang til forskjellige skjermer.

Hvis du f.eks. ønsker å bruke den bærbare datamaskinen til å presentere presentasjoner på en stor skjerm eller med en projektor , kan det være problematisk hvis den bærbare datamaskinen kun har en USB-kontakt .

Vanlige skjermer bruker sjelden USB-tilkobling, da den ikke er bygget for å være flink til å overføre video- og lydsignaler i høy kvalitet.

Her kan du så bruke ditt eksterne grafikkort som et mellomledd mellom din bærbare og skjermen, hvor du kan koble grafikkortet til din bærbare via USB-kontakt, og slå av grafikkortet til skjermen via egne porter.

Når grafikkortet mottar videosignalet fra den bærbare datamaskinen din, behandles det og kvaliteten økes, slik at du får et mye bedre og skarpere bilde på skjermen.

Det både øker kvaliteten på presentasjonen og lar deg bruke vanlige skjermer og projektorer med den bærbare datamaskinen, selv om du ikke har de riktige kontaktene.

Hvis du vil bruke den bærbare datamaskinen til å spille videospill, kan det være vanskelig hvis du ikke har et skikkelig grafikkort eller en gaming-laptop.

En gaming laptop kan fort bli veldig dyr, da de komprimerte komponentene i den koster mer enn om du skulle hatt dem til en PC.

Her kan et eksternt grafikkort hjelpe deg, da du også kan få større grafikkort med mye kraft bak, slik at du kan få en skikkelig god spillopplevelse akkurat som på en vanlig PC.

Til syvende og sist kan det være en billigere løsning enn å måtte kjøpe en helt ny spill-PC eller gaming-laptop, siden du her kun trenger å kjøpe selve grafikkortet og ikke alle de andre komponentene på toppen.

#2 - Oppløsninger som støttes av det eksterne grafikkortet

Når du kjøper et eksternt grafikkort bør du også vurdere hvilke oppløsninger det må kunne støtte, slik at du er bedre sikret på å få den bildekvaliteten du ønsker.

Generelt betyr større oppløsning at du får en mye bedre bildekvalitet på skjermene dine, og det gir deg en enda bedre opplevelse, da du kan få et veldig skarpt og vakkert bilde på skjermen.

En høyere oppløsning på grafikkortet er også en indikator på hvor kraftig kortet er og kan hjelpe deg å vurdere om grafikkortet er godt nok til å spille spill på.

Eksempler på oppløsninger du kan finne grafikkort for:

  • Full HD (1920 x 1080)
  • 25K HD (2560 x 1440)
  • 4K UHD (3840 x 2160)
  • DCI 4K (4096 x 2160)
  • 8K (7680 x 4230)

Her er det også viktig at du undersøker hvilke oppløsninger skjermen din kan bruke, siden har du en skjerm som kun kan ha Full HD-oppløsning, så vil det være litt bortkastede penger å gå for et grafikkort som kan støtte en 4K- oppløsning.

Med mindre du også planlegger å få en ny og bedre skjerm etterpå, vil en stor del av strømmen som grafikkortet ditt har, gå til spille.

Det er derfor viktig at du vurderer hvilke oppløsninger grafikkortet må støtte, slik at du er sikker på at grafikkortet og skjermen din passer sammen, slik at ingen funksjoner går til spille.

#3 - Koble til det eksterne grafikkortet ditt

Trenger du å bruke det eksterne grafikkortet for å kunne koble til en skjerm eller projektor?

Da bør du sjekke hvilken kontakt enhetene har, så du er sikker på at du kan koble til med det eksterne grafikkortet du ønsker å kjøpe.

De aller fleste skjermer bruker HDMI- kontakten i dag, da den gir en av de best mulige bildekvalitetene, da kontakten er bygget for å kunne overføre video- og lydsignaler i høy kvalitet.

Eksempler på skjermkontakttyper:

Avhengig av hvilke kontakter enhetene dine bruker, må grafikkortet du kjøper ha kontakter som matcher det, slik at du ikke ender opp med et grafikkort du ikke kan bruke.

Det er derfor viktig at du undersøker hvilke kontakter skjermen og enhetene bruker, slik at du kan få et eksternt grafikkort med kontakter som matcher.

#4 - Eksternt grafikkort for spilling

Hvis du ønsker å ha et eksternt grafikkort for å spille videospill med det, kan det hende du trenger en spesialbygd boks for ditt eksterne grafikkort.

Her kan du få en boks hvor du har et spor for et stort grafikkort, samt en innebygd strømforsyning , slik at du kan installere grafikkortet du vil bruke selv.

Her må du kjøpe grafikkortet separat, men du trenger ikke bekymre deg for at det er et desidert eksternt grafikkort, da boksen kan ta vanlige grafikkort.

Den lar deg kjøpe et av de nyeste grafikkortene på markedet, som du så kan legge i esken, koble til strømforsyningen og koble den til skjermen.

På den måten kan du være i forkant når det kommer til spillgrafikk, og du trenger ikke bruke mye penger for å oppgradere til en ny bærbar PC eller PC.

Du bør imidlertid være oppmerksom på at dersom grafikkortet brukes i dette oppsettet, vil du sannsynligvis miste ca. 5 - 10 % av grafikkortets effektivitet siden det ikke er koblet direkte til datamaskinen.

Du bør derfor nok vurdere hva som er viktigst når du skaffer deg et grafikkort: Er det for å spare penger og gå på akkord med kvaliteten, eller vil du ha best mulig, uansett pris?

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva