Askestøvsuger
Askestøvsuger for støvsuging av aske fra for eksempel en vedovn. Smart askerens for å fjerne aske enkelt. Askerens for enkel rengjøring av ovner, peiser og vedovner.
Hepa filter - vaskbart
CE, ROH-godkjent
Hepa filter - vaskbart
CE, ROH-godkjent
Pakke med 1 stk.
Passer til flere Kärcher askesugere
Stor kapasitet på 17 liter
Kärcher ReBoost filterrengjøring
Kapasitet: 14 liter
230W
Kapasitet: 14 liter
230W
Passer til Cyclone
Farge: Grå
Kompatibel med Nedis poseløs askesuger
Original del
Inkl. HEPA filter
1 meter fleksibel slange
Hva er en askesuger
En askesuger brukes utelukkende til å suge opp aske fra enten vedovn, pelletskamin eller peis.
Det er et essensielt utstyr for deg hvis du har en av de tre nevnte, da det gjør det betydelig lettere for deg å bli kvitt asken.
Vi har også et bredt utvalg av andre smarte enheter for hjemmet ditt, som kaffemaskiner , melkeskummere , trådløse støvsugere eller bakemaskiner
Vanlige støvsugere vs Ask støvsugere
Den største forskjellen mellom en vanlig støvsuger og en askesuger er materialet de er bygget på.
En vanlig støvsuger brukes mer til hverdagslige gjøremål, mens en askesuger brukes som tidligere beskrevet utelukkende til vedovner, pelletsovner og peiser.
Askestøvsugeren skal kunne takle de ganske høye temperaturene fra asken, mens den vanlige støvsugeren ikke har samme utholdenhet.
5 ting du bør vite før du kjøper en askesuger
Før du kjøper en askesuger er det en rekke ting du bør vurdere.
Dette sikrer at du velger riktig askesuger for dine behov.
#1 Prisen
Det finnes mange forskjellige askesugere til forskjellige priser. Det er derfor viktig å avtale med deg selv hvor mye penger du er villig til å bruke på det.
Hvilke funksjoner er du villig til å betale for og er det verdt å betale for? Hvor stor skal beholderen være?
Hvis du rett og slett er ute etter en askesuger som gjør jobben, nemlig å støvsuge asken, så bør du ikke bruke mye mer enn 350 kr på den.
#2 HEPA-filter
HEPA står for High-Efficiency Particulate Absorbing og sees ofte i luftrensere som luftrensere og støvsugere.
Er du allergisk eller generelt følsom for støv, så er en askesuger med HEPA-filter virkelig noe som kan øke livskvaliteten din.
HEPA-filteret klarer å fange opp selv de minste støvpartiklene, slik at du ikke går og inhalerer de små partiklene som asken etterlater seg.
For å holde HEPA-filteret så rent som mulig, er det viktig å rengjøre det nå og da. Mange askesugere er også tilgjengelige med utskiftbart HEPA-filter, noe som gjør det mulig å bytte ut den gamle med en helt ny.
#3 Wattforbruk
Askestøvsugere bruker vanligvis mer watt enn vanlige støvsugere gjør. En vanlig støvsuger bruker maksimalt 900W, mens en askesuger bruker ca. 1200W.
Det er faktisk et europeisk lovkrav at vanlige støvsugere ikke må være mer enn 900W, alt over det er mer energikrevende enn nødvendig.
Askestøvsugere er kraftigere enn vanlige støvsugere og bruker derfor også mer strøm. En typisk askesuger er et sted mellom 800W – 1200W.
#3 Kapasiteten til beholderen
Jo større kapasitet beholderen har, jo mer aske kan den inneholde. Det er At har du en 18 liters beholder slipper du også å måtte tømme den oftere.
Det er imidlertid lurt å tømme den så ofte som mulig, slik at askesugeren kan yte sitt beste og det også er mindre sjanse for at de små støvpartiklene slipper ut.
De vanligste kapasitetene er 10 L, 18 L og 25 L. Prisen kan selvfølgelig variere avhengig av hvor stor kapasitet din askesuger har.
#4 Lengden på røret
Et langt rør er ikke bare mer praktisk, men kan også være bedre for helsen din. Med et langt rør unngår du å komme for nær peisen, da du lett kan suge opp asken langveisfra.
Det er mer praktisk for deg, så du trenger ikke lene deg ned eller over peisen nesten like mye for å gjøre jobben.
I tillegg er det sunnere for deg, da du øker avstanden mellom deg og de små støvpartiklene fra asken, som kan irritere deg.
#5 Rengjøringen
En askesuger er enkel å rengjøre, da de fleste er tønneformet med lokk på toppen. Du åpner askesugeren ved å åpne låseklipsene og trekke av lokket.
Etter det har du fri tilgang til beholderen, hvor asken oppbevares. Den kan derfor tømmes ved å kaste asken i beholderen eller en plastpose.
Når asken er tømt, kan du forlenge rengjøringen ved å ta en klut og tørke beholderen for det resterende støvet, ellers kan du også skrape beholderen med vannslangen.