C-batterier

Hos 123elektronikk finner du et stort utvalg innenfor strøm og batterier til supre priser. Kjøp f.eks billige C-batterier her i nettbutikken.

Filtrer
Sortering

Se mer om C-batterier

C-batterier - Duracell Procell (Industriell) - 10-Pak
3 Anmeldelser
189 kr
Kjøp
C-batterier - Duracell Procell (Industriell) - 10-Pak
3 Anmeldelser

Kraftige batterier for profesjonell bruk
Lang ytelse selv under ekstreme forhold

Se mer På lager
Ansmann X-Power C-batterier (1,5V) 2-pak
109 kr
Kjøp
Ansmann X-Power C-batterier (1,5V) 2-pak

Lang holdbarhet
Alkaliske batterier

Se mer Fjernlager
Levering: 8-12 virkedager
Senest 3. juli 2024

C Batterier - Energi til elektronikken din

Har du mange elektroniske enheter i hjemmet kan det hende du trenger en del batterier fortløpende.

C-batterier finnes ofte i litt større eller mer energikrevende enheter som f.eks. lommelykter , sykkellykter og diverse leker for barn.

Så hvis du trenger noen gode C-batterier, kan du nedenfor finne noen gode tips og informasjon som du kan bruke for å vurdere hvilke batterier du trenger.

4 ting du bør vurdere når du kjøper C-batterier

Skal du kjøpe nye C-batterier er det greit å tenke noen ganger over hva du skal bruke C-batteriene til, slik at du bedre kan vurdere hvilken type batteri som passer best.

Vi gir deg derfor nedenfor noen eksempler på vurderinger du kan gjøre, slik at du har større sjanse til å få riktig type batteri.

#1 - Sjekk om de elektroniske enhetene dine tåler et C-batteri

Når du skal kjøpe batterier er det alltid viktig å være sikker på hvilke batterier de elektroniske enhetene dine tåler, siden ikke alle enheter kan ta samme størrelse batterier.

De vanligste batteritypene du finner på markedet er nok i størrelsene AA og AAA, men du kan også finne batterier i større og mindre størrelser som passer til andre elektroniske enheter.

C-batterier brukes først og fremst i litt større enheter som trenger mer strøm enn de vanlige AA- og AAA-batteriene kan gi.

Det kan f.eks. være større leker, utendørs lommelykter og musikkinstrumenter.

Det er derfor viktig at du sjekker om enhetene du ønsker å kjøpe batterier til også bruker C-batterier, slik at du ikke ender opp med å kjøpe feil størrelser til enhetene dine.

#2 - Hvilket type C-batteri er best for deg?

Det finnes mange forskjellige typer batterier, hver med sine fordeler og ulemper i forhold til hvor mye strøm de kan levere og hvor lenge de kan vare.

Det kan derfor være lurt å vurdere hvilken type batteri som passer best for dine behov, slik at du kan få mest mulig ut av dine batterier og elektroniske enheter.

Alkaliske batterier er f.eks. gode for utendørs bruk, da de er svært motstandsdyktige mot temperatursvingninger, som ellers kan påvirke hvor godt batteriet holder på strøm.

De kan også vare lenger uten å miste strøm, så hvis du ikke bruker enheten så ofte, kan det være greit å ha et alkalisk batteri der inne, slik at du er mer sikker på at den fortsatt vil ha strøm når du endelig må bruk den.

Skulle du derimot ønske deg et rimeligere alternativ, kan du også få karbon-sink-batterier, som er allment tilgjengelige og kommer i mange forskjellige størrelser.

Carbon-Zinc-batteriet er kanskje ikke så bra for utendørs bruk, da det ikke tåler store temperatursvingninger også, men for innendørs bruk kan det være greit å ha et billig batteri tilgjengelig.

Så når du skal kjøpe nye batterier er det lurt å vurdere hvilke batterier som passer best for dine behov.

#3 - Hvor ofte vil du bruke enhetene dine?

Når du kjøper nye batterier kan det være lurt å vurdere hvor mye du bruker elektronikken som batteriet er til, da noen batterier kan holde på strømmen bedre enn andre i lengre perioder.

Hvis du f.eks. trenger nye batterier til din utendørs lommelykt som du ikke bruker så ofte, så kan det være lurt å vurdere et alkalisk batteri fremfor et karbon-sink batteri.

Her kan et karbon-sink batteri kun vare i 2 - 3 år, hvor et alkalisk batteri generelt har en levetid på mellom 5 - 10 år før det utlades av seg selv.

Hvis du derimot bruker enhetene dine mye, så vil du kanskje ha karbon-sink-batterier, da de er billigere enn alkaliske batterier, så det kan være en del penger å spare.

Det kan derfor være en fordel for deg å tenke over hvor mye du bruker dine elektroniske enheter, slik at du bedre kan velge den batteritypen som passer deg best.

#4 - Bør C-batteriene være oppladbare?

Hvis du ikke ønsker å gå ut og kjøpe batterier med jevne mellomrom, kan det være lurt å vurdere et oppladbart batteri, da du da har muligheten til å kunne bruke det samme batteriet om og om igjen.

Oppladbare batterier i størrelsen C finnes stort sett i type NiMH, som er en av de vanligste typene oppladbare batterier.

Et oppladbart batteri kan generelt ikke vare like lenge som et vanlig batteri, men du har mulighet til å få mye mer ut av det oppladbare batteriet.

Fordelen med et NiMH-batteri er at det gir like mye strøm over lang tid, selv om det ikke har mye igjen.

Du kan derfor få samme ytelse ut av enhetene dine i lengre tid før mangel på strøm i batteriet begynner å slå ut.

Men når du kan føle at ytelsen til enhetene dine synker, så er det også på tide å lade batteriene.

Fordeler og ulemper med forskjellige C-batterityper

Hver batteritype du finner på markedet har forskjellige fordeler og ulemper, og vi vil gjennomgå noen av dem nedenfor, slik at du har en bedre ide om hvilket batteri du best kan bruke.

Alkaliske batterier

Alkaline er en av de vanligste batteritypene som brukes i hjemmet.

De er generelt svært økonomiske og er enkle å kassere da de ikke inneholder miljøskadelige materialer.

Alkaliske batterier har en kapasitet på rundt 2500 mAh og er gode til de aller fleste formål når det kommer til batterier.

Fordel:

 • God pris for kvaliteten
 • Kan vare i 5 - 10 år før selvutlading
 • Kan fortsatt holde god strøm til tross for temperatursvingninger
 • Bruker ikke miljøskadelige materialer

Ulemper:

 • Det kan oppstå lekkasjer, hvoretter du ikke kan bruke batteriet

Så hvis du ønsker et batteri som har lang levetid og er av høy kvalitet, så kan et alkalisk batteri være riktig type for deg.

Karbon-sink batterier

Karbon-Sink-batterier er veldig billige å få tak i, men har generelt ikke like mye energi i seg, så de varer ikke så veldig lenge.

Fordel:

 • Veldig billig type batteri
 • Tilgjengelig i nesten alle batteristørrelser

Ulemper:

 • Tåler dårlig temperatursvingninger
 • Levetiden er kun 2 - 3 år før selvutlading

Så hvis du trenger et billig batteri her og nå, og du ikke skal bruke det på spesielt lenge, så kan et karbon-sink-batteri være typen for deg.

NiMH-batterier

Denne typen batteri kan holde på mye energi og er bra for enheter som trenger mye strøm, men det går på bekostning av antall oppladinger batteriene kan ta før de mister strøm.

NiMH-batterier er generelt bedre for elektroniske enheter som trenger mye strøm, da lavenergienheter som f.eks. brannalarmer og veggklokker vil trekke mer strøm enn de kan bruke.

Dette er fordi NiMH-batterier alltid leverer full kraft til enheten uavhengig av hvor mye enheten faktisk trenger.

Det vil derfor være mindre effektivt å bruke NiMH-batterier i lavenergiapparater enn i høyenergiapparater, da du får mer ut av batteriene dine ved å bruke dem i f.eks. sterke lommelykter eller lignende.

Fordel:

 • Leverer konstant samme mengde strøm uavhengig av hvor mye som er igjen i batteriet
 • Bruker ikke miljøskadelige materialer

Ulemper:

 • Må lades før bruk
 • Overlading av batteriet kan være skadelig for batteriets levetid
 • Kan generelt bare vare i ca. 500 oppladinger før de begynner å miste strøm

Så hvis du ønsker å ha oppladbare C-batterier , så kan det være at et NiMH-batteri er den typen batteri du bør få tak i.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva