Vater

Her finner du utvalget innen Vater.

Filter
Sortering


Vannstand - Din partner i byggeprosjekter

På denne siden vil du kunne se vårt utvalg av de mange forskjellige vater.

Vater er laget for å indikere om en overflate er helt plan, og har etter hvert blitt en fast del av murer- og ingeniørarbeidsplasser.

Dette betyr imidlertid ikke at du ikke også vil ha stor nytte av å ha dem i hjemmet; Trenger du for eksempel å sette opp bilder eller hyller? Da vil ofte vater være det eneste verktøyet som kan hjelpe deg å se om det henger rett.

Vater er ofte et uunnværlig verktøy for gjør-det-selv-folk.

3 ting du bør vurdere før du kjøper et nivå

De tradisjonelle vaterne er relativt enkle å bruke.

Du må alltid sørge for å plassere dem i midten av enheten du måler , og hvis enheten er rett, vil boblen inne i hetteglasset være rett mellom de to linjene.

Hvis boblen derimot lener seg for mye til venstre eller høyre, vil det bety at enheten din ikke er helt rett, og at du derfor må justere den etter hvilken del som lener mest.

Å finne det ideelle nivået trenger ikke alltid å utfordre tålmodigheten din, til tross for mylderet av forskjellige alternativer og funksjoner som finnes på markedet.

Tvert imot er det mange ganske fornuftige valg, og man kan ofte komme langt med å undersøke hva fagfolk bruker.

#1 - De forskjellige typene vater

Det finnes mange forskjellige typer vater, og det kan etter hvert være vanskelig å finne ut hvilket du bør bruke.

I tillegg til de mer kjente vater, finnes det også mer spesielle typer vater.

Torpedo-vaterpasset fungerer godt til småjobber, som å henge bilder og hyller, eller arbeid på små områder, for eksempel i forbindelse med rørleggerarbeid.

Det er flere hetteglass her som vises både horisontalt og vertikalt, og noen modeller er til og med utstyrt med magneter slik at du kan feste vater til metallrør; de innebygde lysene gjør det også lettere for deg å lese plasseringen av boblen i hetteglassene.

Koøyevater brukes for å sikre at møblene dine står i vater.

Du plasserer koøyen på et møbel eller en enhet, og justerer selve enheten til boblen er sentrert i midten av koøyen din.

Koøyen hjelper deg dermed med å sikre at ovnen, kjøleskapet eller møblene dine er nøyaktig plassert, og du unngår dermed store ulykker; dette gjelder også på jobb, hvor man kan bruke koøye for å unngå ulykker.

Pendelens vater brukes til å hjelpe deg med å finne det riktige punktet vertikalt over eller under et annet punkt, for eksempel ved plassering av søyler, eller ved bygging av trapper eller terrasser.

Dette fungerer via tyngdekraften; når den er festet til en spiss, vil den spisse pendelen henge perfekt vertikalt på strengen.

Du kan enkelt feste vater på veggen med den innebygde hullpinnen, slik at du har hendene fri til å fokusere på arbeidet ditt.

Stolpevateren brukes, som navnet tilsier, for å vise om stolper eller søyler er rette.

Dette fungerer ved at sidene av vateret bøyer seg rundt hjørnene på stolpen din, og viser om stolpen din er i vater både horisontalt og vertikalt.

Denne varianten finnes også med magneter, slik at du kan bruke den til for eksempel rørleggerarbeid eller lignende som krever at du jobber med metallrør.

Krysslasernivå bruker tydelig fargede laserlys som gir en synlig markering, selv på lang avstand, og er perfekt til arbeid som montering av kjøkken, oppheng av hyller og lamper , utjevning av rørinstallasjoner og lignende.

Krysslaseren viser både horisontale, vertikale og krysslinjer, med en spredning på nesten 180 grader.

Omtrent som med pendelen vater, her har du også begge hendene fri til jobben, da det bare er å plassere laseren og slå den på.

Krysslaseren er selvnivellerende, men dersom avviket er for stort til at laseren kan utjevne seg selv, varsler den slik at du unngår store feil.

Denne typen vater passer til å lage både vertikale og horisontale linjer, og kan også levere rette linjer i skrå vinkel, hvis du for eksempel skal måle i trapper.

#2 - Nødvendige funksjoner

Presisjon er selvfølgelig den mest nødvendige egenskapen ditt vater må ha, og vaterpasset er bare så godt som dets evne til å gi deg en presis måling.

Du oppfordres generelt til å se på vater som kan garantere nøyaktige mål, da billigere modeller ofte kan være undermål.

Klarhet er et annet nødvendig krav, siden selv det mest nøyaktige vater i verden betyr ingenting hvis du ikke kan se boblen.

Ulike farger og høy kontrast hjelper mye her, og noen nivåer lyser til og med opp boblen slik at du enkelt kan lese målet selv i svak belysning .

Holdbarhet betyr mye for vater, da de oftest brukes på jobb og byggeplasser, hvor miljøet ikke er like mildt som stua hjemme.

Derfor er det viktig at du gjør ditt beste for å unngå de billigere nivåene, da hetteglassene ofte kan være mer skjøre, og i verste fall gå i stykker, slik at nivået blir ubrukelig.

#3 - Valgfrie funksjoner

Magneter er ikke alltid nødvendig, men de kan ofte være til stor hjelp, da det gir deg frie hender.

Vaterpass med magneter er spesielt populært blant rørleggere, da det bidrar til å sikre at de har begge hendene fri for arbeidet, samtidig som de enkelt kan lese av hetteglassene og justere deretter.

Dette garanterer arbeid av god kvalitet, uten ulykker og skader på verken byggemateriale eller verktøy.

LED-lys kan hjelpe enormt, spesielt hvis du jobber mye i miljøer som ikke tillater mye lys eller hvor lysnivået er veldig skiftende.

Lysene i disse vaterne er ofte batteridrevne, noe som kan bety at du noen ganger må ha med ekstra batterier , men disse batteriene har ofte lang levetid.

Med LED-lys i vaterpasset ditt vil du også lettere kunne lese av hetteglassene, og dermed få en mer nøyaktig avlesning oftere.

Digitale vater har blitt mer populært med årene, og mange fagfolk nyter bekvemmeligheten av et digitalt vater, fremfor hetteglass, ettersom du får en raskere og mye mer nøyaktig måling.

Dette er spesielt både praktisk og ideelt når man jobber med noe som krever mer spesifikke mål og grader, som for eksempel rullestolramper.

Digitale nivåer er også et godt alternativ for deg som er mer på synshemmede siden.

De små boblene i hetteglassene kan ofte være vanskelige å lese, og noen ganger har du ikke friheten til å ta deg tid til å garantere at du har en helt nøyaktig måling; digitale vater tar derfor over her, og garanterer at du får en lettlest og nøyaktig måling.

Vater: Kjøp her til gode priser ? god service og stort utvalg.

Type
0
0
Velg alle
Farge
0
0
0
0
Velg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva