Antenneuttak

Kjøp proffesjonelle antennebokser og alt det korrekte tilbehøret hos 123elektronikk. Bestill før kl. 16.30 og få levert ditt nye antenneutstyr allerede i morgen.

Se mer om Antenneuttak

Antenneuttak, alt i antenneuttak

En god antenneboks er nær ved å være en absolutt nødvendighet i alle moderne husholdninger i dagens Danmark dersom du ønsker radio og TV i hjemmet.

Antennekontakten er enden av systemet av kabler som leder antennesignaler inn i ønsket rom i huset. Via antenneboksen kan dermed elektroniske enheter som TV og radio kobles til antennen – og med riktig antenneboks, til og med satellitten.

Antenneboksen fungerer dermed som en form for terminering av kabelføringen og som inngangen hvor antennekabelen fra en TV kan settes inn, slik at man forhåpentligvis får et klart bilde på skjermen. Et antenneuttak monteres på veggen akkurat som en vanlig stikkontakt og fungerer dermed som TV-uttak.

Antenneboksene er tilgjengelige i et bredt spekter av ulike design og versjoner som passer til ulike hjem og ulike elektroniske enheter. Alle boksene har det til felles at de i sin grunnform ligner veldig på en stikkontakt.

Antenneboksene består av en plastflate, ofte hvit, som monteres på veggen. I noen tilfeller finnes produktene også i en innebygget modell, hvor pluggen sitter inne i selve veggen fremfor på utsiden, som du vanligvis ser. I tillegg til antennekontaktene finnes det også mer generelle veggkontakter for for eksempel HDMI-kontakter .

Derfor må du investere i en antenneboks

En antenne er et effektivt verktøy for å motta digitale TV- og radiosignaler i ens private hjem. En antenne er en fordel fremfor en parabol fordi den typisk er billigere og ikke knyttet til et spesifikt abonnement på ulike TV-kanaler.

Derfor er det ganske mange som velger å bruke antennen eller antenneuttaket når de vil se kanaler på TV-en sin, hvor man da kjøper en TV-pakke via en kabel-TV-leverandør som YouSee, Stofa eller lignende.

Hvis du er en av de TV-seerne som får TV-signalet ditt fra en TV-leverandør, trenger du definitivt en antenneboks. Hvis du ikke har en antenneboks, har du ingen mulighet til å organisere kabler og ledninger.

En antenneboks kan vanligvis monteres på veggen ved siden av eller bak TV-en. På denne måten plasseres den diskret og er lett tilgjengelig i forhold til tilkobling og montering.

En slik plassering av antenneboksen din har også den fordelen at du kan bruke kortere antennekabler og dermed redusere sannsynligheten for at TV-signalet ditt blir påvirket, noe som er en risiko ved lengre antennekabler.

I stedet for stygge og utrygge kabler som stikker rett ut fra veggen og muligens utgjør en helserisiko på grunn av fare for støt, har du her et pålitelig antenneuttak som både sørger for et sterkt og stabilt signal, samtidig som det garanterer høy sikkerhet .

Når antenneboksen er satt opp, er det et blunk å koble en TV til signalet fra antennen som går gjennom veggen og ut av boksen. Her trenger du bare å koble TV-en til boksen ved hjelp av antennekabelen din, som du kobler til riktig antennekontakt.

To typer bokser

Innen antennebokser jobber vi stort sett med to ulike varianter. De to variantene er løkkebokser og endebokser .

Den virkelige forskjellen mellom de to typene antennebokser ligger i navnet. Her er det viktig å være klar over at de spiller forskjellige roller i koblingskretsen. Det spiller derfor ingen rolle hvilken stikkontakt du velger.

Buen kan

En sløyfeboks er en eldre antenneboksmodell som ikke ofte sees i bruk lenger. I dag er det oftere endeboksen som brukes, da den er enklere.

Sløyfeboksen muliggjør en litt mer avansert teknikk, hvor koblingen mellom antennen og fjernsynet ikke består av to frakoblede kabler, men heller en kobling som sløyfes sammen inne i antenneboksen.

Slutten kan

En endeboks er derimot en antenneboks som kobler sammen to separate tilkoblinger, nemlig signalet fra antennekabelen og signalet fra fjernsynslinjen.

Når du skal velge en antenneboks

Når du skal velge ny antenneboks, bør du være nøye med om du trenger en ende- eller en sløyfemodell.

Skal du sette opp en helt ny antennetilkobling vil vi typisk anbefale at du bruker en endeboks. Terminalboksen er enklere og raskere å sette opp.

Hvis du allerede har et eldre antennesystem satt opp, kan det godt være nødvendig for deg å bruke en sløyfeboks ved utskifting.

Hvis du har tenkt å bruke en endeboks som antenneboks, kan dette innebære å bytte ut og koble om kablene, så det kan bli en litt større og mer omfattende prosess.

Er du i tvil om du trenger en ende- eller løkkeboks, hjelper vi deg gjerne. Ring oss på 94 80 01 84 så får du tak i vår kompetente, vennlige kundeserviceavdeling, som kan veilede deg i å velge det du trenger.

Antenneboksens mange alternativer

Det er ikke bare TV- og antennesignalet en antenneboks kan støtte i dag. Avhengig av hvilken modell du velger, kan du også koble til radio, satellitt, data og HDMI.

Satellitt er et annet verktøy som du kan få en TV-tilkobling med. En satellitt fungerer via en parabol. Data omhandler tilgang til Internett, mens radiokontakten naturlig gir en forbindelse til denne elektronikken.

Når du skal velge antenneboks kan du derfor enten velge en helt enkel løsning med kun antennekontakter, men du kan også velge å kombinere flere funksjoner under n og samme antenneboks.

Før du velger hvilken modell du ønsker å investere i, anbefaler vi at du vurderer din situasjon og dine alternativer grundig. Hvis du kjenner dine behov, er det mye lettere å velge riktig produkt.

Du må bestemme deg for hvilken type TV-signal du ønsker, om du ønsker andre typer tilkoblinger, og om antenneboksen skal monteres i vegg eller utvendig. Husk også at antenneboksen kun støtter de kablene som allerede er i veggen. Uansett hvilken modell du foretrekker, har vi den rette løsningen for deg.

Er du i tvil om hvilke signaler du kan utlede via antenneboksen din?

Er du i tvil om hvilke signaler du kan utlede via antenneboksen din, anbefaler vi at du tar kontakt med din TV- og internettleverandør, hvor du kan få en forklaring på hvilke signaler du kan utlede fra en antenneboks.

Husk at du må være klar over forskjellen på en sløyfeboks og en endeboks før du kjøper en antenneboks. Nedenfor finner du vårt brede utvalg av antennebokser, som helt sikkert vil inneholde akkurat den du leter etter.


Se vårt store utvalg av antennebokser.

Satellittboksen og multimediaboksen

Vi nevnte kort ovenfor at du også kan få antennebokser som kan kobles til satellitt og data. De to antenneboksene skiller seg litt fra hverandre og de andre antenneboksene, så vi vil gjerne gi deg litt tilleggsinformasjon om dem.

Satellittboksen


Satellittboksen skiller seg fra de andre variantene av antennebokser ved at denne typen bokser typisk har opptil fire tilkoblingsmuligheter.


Her brukes parabolboksen på samme måte som terminalboksen, dersom du får TV-signalet ditt fra en parabolantenne.


Multimedieboksen


Multimedieboksen brukes dersom du får TV og internett fra en leverandør som YouSee eller Stofa. Multimedieboksen kommer vanligvis med tre tilkoblingsmuligheter.

I multimedieboksen er antennesignalet og internettsignalet delt opp, slik at en vinklet antennekabel går ut til antennesignalet og en til internettmodemet ditt.

Produsentene av antennebokser

Vårt utvalg av antennebokser kommer fra flere produsenter. Felles for produsentene som vi selger antennebokser fra er at de alle har et godt rykte. De er kjent for å produsere kvalitet i tillegg til å være involvert i notene. Du kan derfor være helt sikker på å få en moderne, høykvalitets antenneboks dersom du velger å investere i en fra oss.

Vi har antennebokser og bokstilbehør fra sterke produsenter som danske Lemvigh-Meller, Triax, Wentronic og Nedis. Se hvilke produsenter som har levert de enkelte løsningene under de ulike antennebokskategoriene.


Ulike design og serier

Våre antennebokser kommer – i tillegg til de ulike antennebokskategoriene – også i ulike design som Opus og Fuga, som er blant de absolutt mest brukte når det kommer til antennebokser.

Du har dermed muligheten til å velge en stikkontakt med et design som passer best inn i hjemmet ditt.

Skaff reservedeler til antenneboksen din

I et hjem med lekne barn kan du finne på å måtte bytte ut deler av antenneboksen din hvis den blir skadet. En skadet antenneboks betyr ikke at du må investere i en ny antenneboks.


Vårt utvalg av nøkler til antennebokser gjør at du enkelt kan bytte ut den ødelagte eller utgåtte delen, slik at du enkelt kan få en antenneboks som nok en gang gir de ønskede inngangene til antennekablene.

Få mer ut av antenneboksen

Velger du en multimedieboks fremfor en klassisk endeboks eller sløyfeboks, så er du allerede på vei til å bruke antenneboksen til flere ting enn bare antenneforlengelse.

Du kan faktisk få enda mer ut av antenneboksen din hvis du kobler til en antennesplitter . Antennesplitteren gir deg muligheten til å dele opp antennesignalet fra antenneboksen, slik at du kan motta signal fra samme antenneboks på opptil åtte fjernsyn.

Vi vil imidlertid anbefale deg å vurdere hvilken løsning som vil være best for deg dersom du trenger antennesignal for flere skjermer.

Hvis avstanden mellom de enkelte skjermene og rommet blir for stor, vil vi anbefale at du heller installerer flere antennebokser fremfor å bruke antennesplittere eller antennefordelere . Dette er fordi signalet blir svakere og dårligere jo lenger det må reise.

Slik monterer du antenneboksen

Hvis du er en altmuligmann eller rett og slett ikke er utstyrt med 10 tommeltotter, kan du installere antenneboksen selv hjemme. Det er ikke så vanskelig likevel!

Hvis du velger å prøve deg på selvmontering av antenneboksen din, må du gjøre følgende:


1) Finn ut hvor i huset eller rommet antenneboksen skal monteres

Før du begynner å montere antenneboksen, anbefaler vi at du først finner det beste stedet å montere den.

Vi anbefaler at du monterer antenneboksen så nært fjernsynet som mulig. Gjerne et sted hvor den er skjermet slik at den ikke blir utsatt for noen skade.

Avstanden mellom antenneboksen og TV-en din er viktig for flere ting. Kort avstand mellom antenneboksen og TV-en din gjør at både antenneboksen og antennekabelen blir mindre utsatt for både skader og støy i forhold til signalet.

Den korte avstanden i seg selv styrker også styrken på signalet, da antennekabler anbefales å være så korte som mulig. Det anbefales at antennekabelen ikke er mer enn 10 meter lang.


2) Sikrer korrekt kabelføring

Før du selv begynner å montere antenneboksen din, må du forsikre deg om at det er ført en antennekabel fra fordeleren i boligens rørinstallasjon til veggboksen – altså din antenneboks. Det er et krav for at du skal kunne montere antenneboksen din selv.

For å trekke kablene fra rørinstallasjonen i boligen anbefaler vi at du får en fagmann (elektriker) til å gjøre dette. Spesielt hvis du ikke har tidligere erfaring med det selv.



3) Avisol r kabelen

Når du skal strippe kabelen, anbefaler vi at du bruker spesialverktøy, spesielt hvis du ikke har tidligere erfaring med det, da dette reduserer sannsynligheten for å skade kabelen og dermed risikere å måtte legge nye kabler.


4) Fjern deretter frontdelen fra antenneboksen

Når du har strippet kabelen din, er du nå klar til å begynne selve installasjonen av kabelen i antenneboksen. Når dekselet er fjernet, kan du begynne å montere kabelen til antenneboksen.

Dette gjør du ved å montere kabelen i den HF-tette stikkontakten. Husk at både indre leder og skjerm skal ha god kontakt.


5) Monter antenneboksen på veggen

Når kabelen din er montert i den HF-tette stikkontakten, er du nå klar til å montere selve stikkontakten på veggen. Husk at du må montere den slik at den sitter godt på plass og ikke risikerer å bli skadet.


6) Monter frontpanelet tilbake på antenneboksen

Når selve stikkontakten er montert på veggen, er det bare å fullføre installasjonen. Dette gjør du ved å montere dekselet. Når du har gjort det, har du nå montert antenneboksen din selv.

Du kan deretter plugge antennekabelen inn i antenneboksen og inn i TV-en, deretter er du klar til å se på TV.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva