Dampkoker
En dampkoker er en smart og sunn måte å tilberede mat på. I en dampkoker, for eksempel, kokes ikke grønnsaker direkte i vann, men dampes sakte og deilig.
Med 3 rom
Delene tåler oppvaskmaskin
Leveres med 4 hyller
Kan romme 9 liter totalt
Leveres med en kapasitet på 7,5 liter
Godt til grønnsaker og lignende
3 bakker
Delene tåler oppvaskmaskin
Hvordan en Steamer fungerer
Med en dampkoker kan du dampe maten din, for eksempel grønnsaker, slik at de ikke ligger i gryten og påvirker hverandres smak og tekstur.
Ved å dampe maten i en dampkoker kan du skille maten i flere lag slik at de ikke blir tilberedt oppå hverandre som i gryten.
Maten dampes i vanndamp, i stedet for å kokes i vann. Dette vil forbedre smaken og samtidig beholde næringsstoffene og vitaminene bedre.
Disse tingene kan du f.eks. Ha i en dampbåt:
- Grønnsaker
- Fisk
- Egg
- Ris
- Kinesisk baos og andre asiatiske delikatesser
Hvordan bruke en dampbåt
- Legg maten i beholderne og sett på lokket etterpå.
- Still deretter timeren til hvor lenge dampkokeren skal koke.
- Plukk opp maten etter at timeren har ringt og den er klar.
- Sett beholderne i oppvaskmaskinen for enklere rengjøring.
Finn også utallige andre smarte enheter til kjøkkenet ditt i vårt sortiment, for eksempel en , , , , og mye mer.
3 Fordeler med en dampkoker
Hvis du ikke kan se hvorfor du bør kjøpe en dampkoker, siden du bare kan lage maten i en gryte, les videre nedenfor.
#1 Enkel å rengjøre og tåler oppvaskmaskin
Etter at du har brukt dampkokeren din, kan den raskt rengjøres ved å sette beholderne i oppvaskmaskinen.
Dette er nok en god måte å spare tid på, så du trenger nesten ikke løfte en finger med tanke på matlaging og rengjøring.
Du kan også rengjøre steameren ved å ta en våt klut og tørke av overflaten på steameren, og deretter tørke av den igjen med en tørr klut.
#2 Dampet mat kan inneholde flere vitaminer og mineraler
Har du små barn kan en dampkoker fort bli din beste venn i en travel hverdag med jobb og barnepass.
De fleste barn under to år har fortsatt få tenner og kan derfor ikke spise så mye annet enn myk mat. Derfor får mange av de mindre barna fortsatt tilberedt mat fra gryta.
Som nevnt tidligere blir maten ofte overstekt og mister næringsstoffer og vitaminer.
Derfor kan dampet mat faktisk være sunnere enn mat tilberedt i gryte. Det er i hvert fall verdt det hvis du vil at barna dine skal få i seg nok næringsstoffer og vitaminer.
Dampkokeren vil alltid tilberede maten slik du putter den i, og derfor er sjansen for å overkoke maten betydelig mindre, og på denne måten får du og barna dine alle de gode vitaminene og mineralene fra maten.
#3 Damkomfyrer bruker BPA-frie materialer
En steamer består av to elementer, steameren og de BPA-frie plastbeholderne, som er beholderne som maten dampes under.
BPA står for Bisfenol A og er et stoff som kan påvirke noen mennesker negativt.
BPA-fri plast er allerede godt kjent blant dansker, da de fleste dansker i dag har en eller flere varer av merket Tupperware.
Det var bl.a. Tupperware, som brakte populariteten til BPA-frie produkter til danskene. Tidligere var du ikke klar over at plast kunne påvirke helsen din på den måten.
Helt til Tupperware annonserte mye om at produktene deres var BPA-frie og plutselig fulgte mange andre plastprodusenter etter og produserte flere BPA-frie husholdningsartikler.
BPA-frie produkter finnes i mange forskjellige typer produkter som:
- Drikkeflasker
- Ketchupflasker etc.
- Oppbevaring av mat
- Babyflasker
- Barneleker
5 smarte funksjoner i en dampkoker
Her er 5 gode grunner til å investere i en dampkoker, som kan gjøre hverdagen din enklere og sunnere enn du tror.
Hos avXperten har vi et stort utvalg av andre smarte enheter som kan gjøre hverdagen din enklere.
#1 Dampkoker med timerfunksjon
De fleste dampere har en timer-funksjon, som gjør at du kan multitaske på kjøkkenet.
Du må bare stille inn timer-funksjonen i henhold til tiden innholdet skal ha og så vil damperen gjøre resten for deg. Den slår seg av automatisk når tiden har gått.
På denne måten har du mulighet til å håndtere de andre daglige gjøremålene uten å måtte tenke for mye på matlaging.
#2 Steamer med mange rom
Med en beholder på flere liter og lag kan du enkelt dampe opp til flere matvarer om gangen. Dra nytte av de mange lagene du får i dampkokeren for å få mer på tallerkenen.
Den lar deg dampe et helt måltid, enkelt og greit, uten å måtte bruke for mye tid på middag etter en lang dag på jobb.
Du kan f.eks. Lag raskt et måltid ved å dampe ris, fisk og grønnsaker på en gang og så har du dagens middag klar, uten å måtte bruke mer kjøkkenutstyr.
#3 Dampkoker med forhåndsinnstilte programmer
For å gjøre det enklest mulig for deg som bruker av en dampkoker, kan du med fordel velge en dampkoker som har forhåndsinnstilte programmer.
Disse programmene er designet for veldig spesifikke ting, som grønnsaker, fisk, kylling osv.
Hver av disse innstillingene vil tilberede den valgte maten så perfekt som mulig, slik at du ikke trenger å bry deg med å finne riktig tidspunkt når du lager mat.
På den måten kan du nyte perfekt tilberedt dampet mat hver gang, og nyte den gode smaken og de gode næringsstoffene.
#4 Dampkoker med "hold varm" funksjon
Noen dampkokere lar maten ligge i beholderne i lengre tid uten å bli kald.
Dette er en fordel hvis du for eksempel glemmer at maten er klar, eller bare har et kjapt ærend midt i matlagingen.
Du trenger ikke bekymre deg for maten, og kan rett og slett nyte den når du har tid.
Denne holde varm-funksjonen kan typisk holde maten i dampkokeren varm så lenge du vil, men det er ikke lurt å gjøre det for lenge, da maten etter ca. 30 minutter til en time vil forringes selv om den holdes varm.
#5 Flere dampkammer - både kjøtt og grønnsaker samtidig
De fleste dampkokere har typisk et enkelt dampkammer der det er flere hyller, slik at du for eksempel kan tilberede brokkoli, gulrøtter og poteter samtidig.
Ulempen med dette er imidlertid at det ofte kan påvirke smakene til de ulike matvarene, noe ikke alle liker.
Dette gjelder spesielt hvis du ønsker å tilberede kjøtt og grønnsaker samtidig, hvor smakene raskt kan blande seg sammen.
Velger du derimot en dampkoker med 2 eller flere dampkammer, kan du tilberede både kjøtt og grønnsaker samtidig, uten at smaker og aromaer blandes sammen.
Det er en utrolig viktig funksjon for deg som for eksempel ikke liker at brokkolien din kanskje smaker og lukter litt fisk.
Du kan se alle våre smarte dampkokere, med ett eller flere dampkammer, øverst på denne siden.
Spørsmål og svar om dampbåter
Hvordan fungerer en dampkoker?
En dampkoker bruker lukkede kammer og damp til å lage forskjellige typer mat, for eksempel fisk eller grønnsaker. Når du damper maten, mister de utrolig lite av sine naturlige mineraler og vitaminer, og holder seg sunne og deilige. Dampkokeren stilles enkelt inn for typen mat du ønsker å dampe, og stilles inn med en timer som vil varsle deg når maten er ferdig dampet.
Hva kan du bruke en dampkoker til?
Dampkokere brukes i stor grad til å tilberede grønnsaker, og er også utrolig populære til å dampe fisk eller andre typer kjøtt. Damping av mat er en enkel og rask løsning for å tilberede maten din, og beholder alle de gode næringsstoffene i maten veldig godt.