VESA adapter

Bruk et VESA adapter til å tilpasse veggbeslaget ditt til nye flatskjerms-tv og slipp for å borre flere hull i veggen! Bestill den billig hos 123elektronikk

Filtrer
Sortering

Se mer om VESA adapter

Techly skruesett for VESA brakett
1 Anmeldelser
159 kr
Kjøp
Techly skruesett for VESA brakett
1 Anmeldelser

Praktisk sett for VESA-standarder
Skruer og annet tilbehør

Se mer På lager
Techly Universal Non-VESA Adapter - 13-27tm (8kg)
269 kr
Kjøp
Techly Universal Non-VESA Adapter - 13-27tm (8kg)

Ideell for montering av LED, LCD, OLED/QLED
Tilpasser seg enkelt til forskjellige skjermstørrelser

Se mer Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 7. juni 2024

VESA Adapter - Perfekt montering av TV-en på en veggbrakett

På denne siden finner du utvalget av VESA- adaptere , som gjør at du kan bruke ditt eksisterende veggbrakett, selv om du får en ny TV med andre VESA-mål enn den gamle.

VESA-adapteren kan dermed gjøre det mulig å tilpasse hullene i TV-en din til nesten hvilken som helst veggbrakett.

VESA er en internasjonal betegnelse for avstanden som monteringsbrakettene på TV-en din er plassert med, og tallet er alltid oppgitt i millimeter, med bredden først og deretter høyden.

Typiske VESA-målinger er for eksempel:

 • 200x200 mm.
 • 400x400 mm.
 • 300x200 mm.
 • 500x400 mm.

Du finner ofte VESA-målene i manualen til TV-en eller veggfestet, men du kan også enkelt måle avstanden mellom skruehullene i TV-en.

Mange veggbraketter passer til flere VESA-mål, men skulle du være så uheldig å ha skaffet deg en ny TV som har andre VESA-mål enn opphenget ditt er beregnet på, kan du bruke en VESA-adapter til å omforme TV-ens VESA-mål.

Det finnes flere ulike modeller av VESA-adaptere og det kan derfor være vanskelig å vite hvilken modell som er best for akkurat din nye TV, men hvis du leser med nedenfor kan du finne noen punkter du bør være oppmerksom på, når du skal skaffe deg hold i en VESA-adapter.

5 ting du bør vite før du kjøper en VESA-adapter

VESA-adaptere er tilgjengelige i forskjellige modeller og disse modellene passer for forskjellige skjermer.

Felles for de aller fleste modellene av VESA-adaptere er imidlertid at de må monteres direkte på TV-en din og ikke først på veggbraketten din.

Nedenfor har vi samlet noen ting du bør være oppmerksom på når du velger en VESA-adapter til TV-en din.

#1 - VESA-målinger på VESA-adapteren

Når du skal finne en VESA-adapter til TV-en din, må du selvfølgelig sørge for at VESA-adapteren støtter VESA-målene som du har på TV-en, og også støtter VESA-målene som veggbraketten din støtter.

Hvis TV-en din har VESA-mål på 200 x 200 mm. og veggbraketten din støtter kun 400 x 400 mm. du må være klar over at VESA-adapteren støtter begge disse VESA-tiltakene.

Hvis den nye VESA-adapteren ikke støtter 400 x 400 som veggfeste, vil du fortsatt ikke kunne montere skjermen.

De fleste VESA-adaptere støtter imidlertid et stort antall forskjellige VESA-mål, og har derfor ofte også mange forskjellige hull i adapteren , så du vil sannsynligvis ikke ha noen problemer med å finne en modell som passer her.

På denne siden kan du finne VESA-adaptere med mange forskjellige VESA-mål, inkludert:

 • 75 x 75
 • 100 x 100
 • 100 x 200
 • 200 x 100
 • 200 x 200
 • 300 x 200
 • 300 x 300
 • 400 x 200
 • 400 x 400

#2 - VESA-adaptervekt

Akkurat som veggfestet ditt kan holde en viss vekt fra en TV, gjelder dette også VESA-adapteren din.

VESA-adaptere er altså beregnet for en viss skjermvekt og derfor bør du kjenne vekten på skjermen din slik at du kan sikre at både VESA-adapteren og veggfestet tåler vekten av skjermen.

Du bør også huske at adapteren må telles med i vekten av skjermen når du sjekker om veggbraketten tåler vekten av skjermen.

Setter du adapteren på en skjerm som er tyngre enn det adapteren er beregnet på, kan dette risikere å skade enten adapteren eller veggbraketten, og i verste fall din nye TV.

Noen adaptere er beregnet for en maksimal vekt på skjermen på 3 Kg og andre tåler en vekt på opptil 30 Kg, men husk at denne bæreevnen naturligvis også avhenger av bæreevnen til veggbraketten.

#3 - Vesa Adapter for forskjellige oppheng

Noen VESA-adaptermodeller egner seg bedre til enkelte typer oppheng enn andre, og her kan du for eksempel være oppmerksom på om adapteren egner seg for veggfester som kan vippe, rotere eller snu, eller om den er bedre for en slank montere.

Det er generelt tre typer veggfester:

 • Slim - som holder skjermen tett inntil veggen i en fast posisjon
 • Forleng og vipp – som gjør at skjermen kan trekkes ut fra veggen, vippes eller roteres.
 • Takbrakett - som holder skjermen festet fra en takbrakett

Noen VESA-adaptere er bedre egnet til å takle belastningen av for eksempel en brakett med tilt, og her finner du ofte en noe større plate, mens andre adaptere er bedre å bruke sammen med en slank veggbrakett, fordi adapteren tar ikke mye plass bak på skjermen.

Du bør derfor sjekke om den nye VESA-adapteren passer for den typen veggbrakett den skal kobles til.

#4 - VESA Adapter skjermstørrelse

Selv om det viktigste med en VESA-adapter er at VESA-målene matcher både skjermen og veggfestet, er det også viktig at adapteren passer til skjermstørrelsen til den nye skjermen din.

Det hjelper ikke å kjøpe en VESA-adapter som passer til en 13" TV hvis skjermen din er 55", selv om VESA-målene stemmer.

Den kobles ofte på en slik måte at bæreevnen til adapteren er koblet til den skjermstørrelsen den passer.

Du vil derfor også typisk kunne finne ut om VESA-adapteren passer din skjermstørrelse ved å se på spesifikasjonene.

På denne siden finner du adaptere som passer til de fleste skjermstørrelser, og de fleste modellene passer til en rekke skjermstørrelser, for eksempel:

 • 13 - 27
 • 23 - 81

#5 - VESA-adapter med eller uten skruer

Når du investerer i en VESA-adapter må du være oppmerksom på om VESA- skruer følger med, hvis de ikke er det må du finne disse selv og kjøpe ved siden av.

Mange VESA-adaptere leveres ikke med VESA-skruer som passer inn i skruehullene på skjermen din, da skjermen ofte leveres med flere forskjellige størrelser VESA-skruer.

Men hvis du ikke har nok VESA-skruer til å montere adapteren på skjermen og deretter på veggbraketten, så må du være oppmerksom på hvilken størrelse VESA-skruer du trenger for å montere adapteren i TV-en din.

Du vil ofte kunne finne informasjon om dette i brukermanualen til skjermen, eller ved å måle dimensjonene på skruehullet med en skyvelære .

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva