Med flere mål
Flere rivjern
2 hastigheter
1,8 kilo kjøtt i minuttet
Inkl. 3 skjæresikter
Gir - forover/bakover
I størrelse 8
Monteres på kjøkkenbordet
Mulighet for kulinarisk utvikling hjemme
Passer til Adriete Moderna 1589
Passer til Champion CHKA400
Hakker kjøtt og lager pasta
Med tilbehør
Deler som tåler oppvaskmaskin
Inkludert 3 sikter
2 gir
Kjøtthakker til kjøkkenet
Tilbereder du mange av de tradisjonelle danske rettene hjemme, kan en kjøttkvern være til god hjelp på kjøkkenet.
Retter som kjøttkaker, kjøttdeig og medisterpølser er noe vi spiser mye av hele året.
Med en kjøttkvern hjemme kan du selv bestemme hvor fint eller grovt kjøttet skal hakkes. Konsistensen på kjøttdeigen kan være avgjørende for kvaliteten på retten.
Hos avXperten har vi mange forskjellige kjøkkenredskaper , som: Yoghurtmaskin , sjokoladefontene og brødrister .
6 ting du bør vurdere før du kjøper en kjøttkvern
Før du går ut og investerer i en kjøttkvern er det noen ting du bør vurdere før, da det finnes mange forskjellige kjøttkverner.
En kjøttkvern er et kjøkkenredskap som kan brukes til mye mer enn bare å lage kjøttdeig. Nedenfor vil du kunne se hva annet kjøttkvernen kan brukes til.
I tillegg er det noen punkter du bør ta med i betraktningen for å komme frem til den kjøtthakkeren som passer best for dine behov.
#1 De medfølgende delene til kjøttkvernen
Før du går ut og kjøper kjøttkvern er det viktig å tenke gjennom hva du egentlig vil gjøre med kjøttkvernen.
Når du investerer i en kjøttkvern får du som regel med litt tilbehør, slik at du kan gjøre litt forskjellige ting og i forskjellige størrelser.
Nøyaktig hvilke deler du får kan variere avhengig av produsenten av kjøttkvernen.
Skal du lage hjemmelagde pølser er det viktig at det følger med et pølsehorn. Pølsehornet er et avlangt rør som du putter i munnen til kjøtthakkeren, hvor kjøttet presses ut.
Skal du lage kjøttdeig må du passe på størrelsene på siktene. Størrelsen avgjør hvor tykke kjøttstrimlene blir når de presses ut.
Med ulike severdigheter kan du selv finne ut hvilken størrelse som passer best til dine behov. Det er ingen regler for hvilken størrelse den må være hvis den er til kjøttdeig.
#2 Hensikten med kjøttkvernen
Mange av de tradisjonelle danske rettene inneholder noe som mest sannsynlig er laget i en kjøttkvern.
Kjøtthakkeren har i mange år vært en stor del av det danske kjøkkenet, hvor den har vært et lojalt kjøkkenredskap gjennom årene og fortsatt brukes den dag i dag.
Her er noen retter du kan bruke kjøttkvernen til å lage:
- Hakket biff til ulike retter
- Fyll til kjøttboller
- Medisterpølser og andre pølser
- Leverpostei og klapp
- Falafel
- Kakedeig til f.eks. informasjonskapsler
#3 Kjøttkvernens effektivitet målt i watt
Kjøttkvernens wattstyrke gjenspeiler dens evne til å kverne kjøttet. Jo flere watt kjøttkvernen bruker, jo mer effektiv er den.
Vi har kjøttkverner fra 400 watt til 1800 watt, så det finnes definitivt en kjøttkvern som passer dine behov.
Har du en kjøttkvern på over 1000 watt, kan du regne med at den klarer å hakke de aller fleste kjøttbitene, uavhengig av størrelsen på kjøttbiten.
En kjøttkvern på 1800 watt kan ca. hakk 1,8 kg kjøtt i minuttet.
#4 Antall gir i kjøttkvernen
De fleste kjøttkverner leveres med minimum 2 gir. Et gir forover og et gir bakover.
Forovergiret brukes når kjøttet hakkes fra kjøttklumper til kjøttdeigen slik vi kjenner den.
Reversen brukes hvis det sitter noe fast i kvernen. Revers giret fører til at kvernen går bakover, slik at det som er skyld i at kvernen setter seg fast vil fly opp i trakten igjen.
Kjøttkverner med 2 gir er industristandarden, så ikke vær redd for å kjøpe en kjøttkvern uten girene forover og bakover.
Det finnes også kjøttkverner med mer enn 2 gir, men disse kjøttkvernene er vanligvis de mye større kjøttkvernene som brukes av slaktere.
#5 Gammeldags kjøttkvern eller elektrisk kjøttkvern
Den gammeldagse kjøtthakkeren ble oppfunnet tilbake i 1860 og ble raskt danskenes favorittkjøkkenredskap .
Det var kjøttkvernen som gjorde at danskene gikk over fra saltfisk og kjøtt til mer ferskt kjøtt. Derfor var kjøttkvernen et revolusjonerende kjøkkenredskap for oss dansker.
Den gammeldagse kjøttkvernen består av et håndtak enten på siden eller bak på kjøttkvernen og betjenes for hånd.
Med en gammeldags kjøttkvern er det viktig at kjøttbitene ikke er for store, ellers kan det godt være vanskelig for deg og kjøttkvernen å hakke kjøttbiten.
Den elektriske kjøtthakkeren er raskere og mer effektiv i kjøttdeig og kan enkelt også håndtere større kjøttbiter.
Den elektriske kjøttkvernen bråker imidlertid mer enn den gamle kjøttkvernen, og derfor foretrekker noen fortsatt den gamle kjøttkvernen.
#6 Stabiliteten til kjøttkvernen
Ved bruk av kjøttkvern er det viktig at den står godt plantet på et fast underlag, da det kan risikere å skli fordi det bruker så mye krefter på å hakke kjøttet.
Det er derfor viktig å passe på at kjøttkvernen har sklisikre føtter. Kjøttkvernen er et tungt kjøkkenredskap , som helst skal stå på fast underlag under bruk.
De fleste av våre kjøttkverner har sklisikre føtter, så du trenger ikke å frykte at kjøttkvernen sklir når du bruker den.