Kjøtthakker

Kjøtthakker for effektiv tilberedning der kjøttet skal hakkes.

Filtrer
Sortering

Se mer om Kjøtthakker

Kjøttkvern m/tilbehør (350W) Adler
1 Anmeldelser
499 kr
Kjøp
Kjøttkvern m/tilbehør (350W) Adler
1 Anmeldelser

Inkl. 3 skjæresikter
Gir - forover/bakover

Se mer På lager
Kjøtthakker (3-5-7 mm) Camry
1 Anmeldelser
889 kr
839 kr
Kjøp
Kjøtthakker (3-5-7 mm) Camry
1 Anmeldelser

Med flere sigter
2 gir

Se mer På lager
Spar 50 kr
 
Fritel MG 2570 Kjøttkvern (400W)
1479 kr
Kjøp
Fritel MG 2570 Kjøttkvern (400W)

Inkludert 3 skjermer
2 gir

Se mer Fjernlager
Levering: 4-6 virkedager
Senest 30. april 2024

Kjøtthakker til kjøkkenet

Tilbereder du mange av de tradisjonelle danske rettene hjemme, kan en kjøttkvern være til god hjelp på kjøkkenet.

Retter som kjøttkaker, kjøttdeig og medisterpølser er noe vi spiser mye av hele året.

Med en kjøttkvern hjemme kan du selv bestemme hvor fint eller grovt kjøttet skal hakkes. Konsistensen på kjøttdeigen kan være avgjørende for kvaliteten på retten.

Hos avXperten har vi mange forskjellige kjøkkenredskaper , som: Yoghurtmaskin , sjokoladefontene og brødrister .

6 ting du bør vurdere før du kjøper en kjøttkvern

Før du går ut og investerer i en kjøttkvern er det noen ting du bør vurdere før, da det finnes mange forskjellige kjøttkverner.

En kjøttkvern er et kjøkkenredskap som kan brukes til mye mer enn bare å lage kjøttdeig. Nedenfor vil du kunne se hva annet kjøttkvernen kan brukes til.

I tillegg er det noen punkter du bør ta med i betraktningen for å komme frem til den kjøtthakkeren som passer best for dine behov.

#1 De medfølgende delene til kjøttkvernen

Før du går ut og kjøper kjøttkvern er det viktig å tenke gjennom hva du egentlig vil gjøre med kjøttkvernen.

Når du investerer i en kjøttkvern får du som regel med litt tilbehør, slik at du kan gjøre litt forskjellige ting og i forskjellige størrelser.

Nøyaktig hvilke deler du får kan variere avhengig av produsenten av kjøttkvernen.

Skal du lage hjemmelagde pølser er det viktig at det følger med et pølsehorn. Pølsehornet er et avlangt rør som du putter i munnen til kjøtthakkeren, hvor kjøttet presses ut.

Skal du lage kjøttdeig må du passe på størrelsene på siktene. Størrelsen avgjør hvor tykke kjøttstrimlene blir når de presses ut.

Med ulike severdigheter kan du selv finne ut hvilken størrelse som passer best til dine behov. Det er ingen regler for hvilken størrelse den må være hvis den er til kjøttdeig.

#2 Hensikten med kjøttkvernen

Mange av de tradisjonelle danske rettene inneholder noe som mest sannsynlig er laget i en kjøttkvern.

Kjøtthakkeren har i mange år vært en stor del av det danske kjøkkenet, hvor den har vært et lojalt kjøkkenredskap gjennom årene og fortsatt brukes den dag i dag.

Her er noen retter du kan bruke kjøttkvernen til å lage:

  • Hakket biff til ulike retter
  • Fyll til kjøttboller
  • Medisterpølser og andre pølser
  • Leverpostei og klapp
  • Falafel
  • Kakedeig til f.eks. informasjonskapsler

#3 Kjøttkvernens effektivitet målt i watt

Kjøttkvernens wattstyrke gjenspeiler dens evne til å kverne kjøttet. Jo flere watt kjøttkvernen bruker, jo mer effektiv er den.

Vi har kjøttkverner fra 400 watt til 1800 watt, så det finnes definitivt en kjøttkvern som passer dine behov.

Har du en kjøttkvern på over 1000 watt, kan du regne med at den klarer å hakke de aller fleste kjøttbitene, uavhengig av størrelsen på kjøttbiten.

En kjøttkvern på 1800 watt kan ca. hakk 1,8 kg kjøtt i minuttet.

#4 Antall gir i kjøttkvernen

De fleste kjøttkverner leveres med minimum 2 gir. Et gir forover og et gir bakover.

Forovergiret brukes når kjøttet hakkes fra kjøttklumper til kjøttdeigen slik vi kjenner den.

Reversen brukes hvis det sitter noe fast i kvernen. Revers giret fører til at kvernen går bakover, slik at det som er skyld i at kvernen setter seg fast vil fly opp i trakten igjen.

Kjøttkverner med 2 gir er industristandarden, så ikke vær redd for å kjøpe en kjøttkvern uten girene forover og bakover.

Det finnes også kjøttkverner med mer enn 2 gir, men disse kjøttkvernene er vanligvis de mye større kjøttkvernene som brukes av slaktere.

#5 Gammeldags kjøttkvern eller elektrisk kjøttkvern

Den gammeldagse kjøtthakkeren ble oppfunnet tilbake i 1860 og ble raskt danskenes favorittkjøkkenredskap .

Det var kjøttkvernen som gjorde at danskene gikk over fra saltfisk og kjøtt til mer ferskt kjøtt. Derfor var kjøttkvernen et revolusjonerende kjøkkenredskap for oss dansker.

Den gammeldagse kjøttkvernen består av et håndtak enten på siden eller bak på kjøttkvernen og betjenes for hånd.

Med en gammeldags kjøttkvern er det viktig at kjøttbitene ikke er for store, ellers kan det godt være vanskelig for deg og kjøttkvernen å hakke kjøttbiten.

Den elektriske kjøtthakkeren er raskere og mer effektiv i kjøttdeig og kan enkelt også håndtere større kjøttbiter.

Den elektriske kjøttkvernen bråker imidlertid mer enn den gamle kjøttkvernen, og derfor foretrekker noen fortsatt den gamle kjøttkvernen.

#6 Stabiliteten til kjøttkvernen

Ved bruk av kjøttkvern er det viktig at den står godt plantet på et fast underlag, da det kan risikere å skli fordi det bruker så mye krefter på å hakke kjøttet.

Det er derfor viktig å passe på at kjøttkvernen har sklisikre føtter. Kjøttkvernen er et tungt kjøkkenredskap , som helst skal stå på fast underlag under bruk.

De fleste av våre kjøttkverner har sklisikre føtter, så du trenger ikke å frykte at kjøttkvernen sklir når du bruker den.

Produkttype
0
0
0
Select all
Watt (W)
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Select all
Produktfarge
0
0
0
0
0
0
Select all
Antall hastighetsnivåer
0
0
0
Select all
Brand
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Select all
På salg
leveringstid
0
0
0
0
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva