Gjengede stenger

Se utvalget innen Gjengede stenger her.

Filter


Gjengestang M8 (1m)
Gjengestang M8 (1m)
Gjengestang M8 (1m)

Skruestørrelse: M8

     Les mer      Fjernlager
Levering: 4-6 virkedager
Senest 9. april 2024
Gjengestang M10 (1m)
Gjengestang M10 (1m)
Gjengestang M10 (1m)

Skruestørrelse: M10

     Les mer      Fjernlager
Levering: 4-6 virkedager
Senest 9. april 2024

Stort utvalg gjengestenger

På denne siden kan du se vårt utvalg av gjengestenger, også kjent som pinner.

Gjengestenger er metallstenger med gjenger uten hode.

Gjengestangen har et spiralformet spor på overflaten som passer til generelle muttere med uavsmalnende gjenger.

Ofte vil du se gjengestenger som tidligere ble støpt inn i fundamenter, for eksempel slik at stropper kan skrus fast på de overflødige delene som stikker opp.

Gjengestenger er også bra for store materialtykkelser, da generelle vanligvis kun leveres i begrensede lengder, som opp til 250 mm, mens gjengestag kan fås i minst 1000 mm lengde.

Gjengestenger finner du i bygg, hos bilmekanikere, i fabrikkproduksjon, elektroinstallasjon, rørleggerarbeid, landbruksindustri, medisinske maskiner, og mye mer.

I tillegg til å være tilgjengelig i lengre varianter enn vanlige bolter, er gjengestenger også ofte billige, enkle å jobbe med og enkle å montere.

Gjengede stenger tåler stort trykk og er derfor spesielt ideelle å bruke til støttesystemer.

3 ting du bør vurdere når du kjøper gjengestenger

Det finnes flere forskjellige varianter av gjengestenger, og de har alle forskjellige formål, er laget av forskjellige materialer og lignende.

Gjengestangen brukes ofte til å justere bygninger , eller innebygd i byggematerialer, som betong, da gjengen gir god motstand.

Gjengede stenger er festemidler, noe som betyr at de fester to stykker materiale til hverandre, og brukes ofte i applikasjoner der vanlige spiker og bolter ikke holder.

Men å installere en gjenget stang er fortsatt veldig lik å installere en skrue eller bolt, selv om installasjonsprosessen avhenger mye av materialet den bores i.

Noen materialer, som betong og mur, krever at du for eksempel bruker borhammer eller lignende.

#1 - Gjengesenger vs bolter

Gjengestenger ligner veldig på bolter, da de for eksempel har en lignende utforming med den langstrakte gjengen.

Med det i tankene er de imidlertid ikke like, da bolter kun har gjenger i den ene enden av stangen, hvor gjengestag, veldig tro mot navnet, har gjenger i hele lengden av stangen.

Samtidig har den enden av bolten uten gjenger, typisk også et hode som brukes til å bore bolten inn i byggematerialet.

Selv om gjengestenger ikke har hode, er de ofte lengre enn bolter , og noen kan nå over 30 cm i motsetning til de mindre størrelsene på bolter.

Gjengestengene kan også kuttes til, slik at du enkelt kan finne riktig lengde for dine prosjekter.

Det finnes verktøy laget spesielt for å kutte gjengestenger, og det er derfor også det sikreste verktøyet å bruke for å oppnå ønsket lengde.

Du kan finne gjengede stangkuttere manuell , med blader som kan byttes ut avhengig av hvor nøye du trenger å kutte og hvor tykke stengene dine er.

Det finnes også elektriske alternativer som bruker sirkelsager for å lage presise kutt, så din gjengestang har akkurat den lengden du trenger for å få det beste resultatet.

#2 - Materialet til de gjengede stengene

Gjengestenger finnes i mange forskjellige typer materialer.

Det beste valget av materiale avhenger derfor av flere ulike faktorer, som hva du vil at stolpen din skal kunne, hvilket miljø den skal installeres i, og hvilke materialer den skal feste og sikre.

Metallgjengede stenger, som titan, rustfritt stål og galvanisert stål, brukes oftest for tunge applikasjoner ; for eksempel vil en gjengestang av rustfritt eller galvanisert stål oftest sees i konstruksjon, hvor den vil koble tre og metall sammen og dermed stabilisere strukturer.

Kobbergjengede stenger er svært formbare , og med sin høye ledningsevne er denne typen gjengestang et veldig populært valg som varmeleder, i applikasjoner som involverer elektrisitet og som byggemateriale.

Rørlegger- og anleggsarbeid bruker oftest gjengestenger av stål eller rustfritt stål ; denne typen gjengestag kan sees spesielt i VVS-installasjoner der de bidrar til å gjøre installasjonen mye enklere og mindre problemfri da de bidrar til å jevne ut det som ellers ofte er en skråinstallasjon.

De brukes også til å henge undertak, og er ideelle for arbeid der riktig justering er nødvendig, for eksempel i fabrikkproduksjon og medisinsk maskineri.

Det finnes til og med hulgjengede stenger, som vanligvis brukes til lampeinstallasjoner der ledningen kan gå gjennom.

Stål

Rustfritt stål

Titanium

Nylon

Messing

Kobber

Aluminium

Konstruksjon (strukturell)

X

X

X

X

Konstruksjon (ikke-strukturell)

X

X

X

Rørleggerarbeid

X

X

VVS installasjon

X

X

X

X

X

Installasjon av kjøleskap

X

Metallarbeid (møbler)

X

Maskineri

X

X

X

Romfart

X

marinen

X

X

Kjøretøy

X

Olje og gass

X

X

Militær

X

Gjengestenger er derfor også svært allsidige, og kan brukes til flere ulike typer prosjekter, hvor både rustfritt stål og nylon er de mest allsidige variantene, raskt etterfulgt av generelt stål og aluminium.

#3 - Typer gjengede stenger

Det finnes flere forskjellige typer gjengestenger, og hver type har sitt eget formål, design og funksjoner.

Generelle gjengestenger er en lang jernstang med gjenger helt ned, slik at muttere og lignende kan løpe hele veien opp og ned på stangen.

Gjengestenger med gjenger i begge ender er ikke som vanlige gjengestenger, men tvert imot har de hver sin tråd i hver ende; disse trådene går rett overfor hverandre og kan selvfølgelig brukes til å feste ting til hverandre.

Utenom dette kan du også skru ting sammen sikrere uten frykt for å løsne tråden i den ene enden.

Gjengestenger kan også ha ulik lengde på tråden i hver ende , noe som betyr at de er veldig like andre typer tråder, men hver ende er ikke symmetrisk.

Tråden er derimot lengre i den ene enden i motsetning til den andre, og du kan derfor bruke dem til byggematerialer av forskjellige størrelser og tykkelser.

Hule gjengede stenger er åpne hele veien gjennom, og derfor ideelle for montering av lamper , da kabelen kan gå gjennom gjengstangen.

Dette betyr at du trygt kan installere lamper uten å frykte at gjengestangen kommer i veien eller at du må være kreativ med kabeloppsettet ditt.

Gjengestenger med finere gjenger betyr at gjengene deres er tynnere og sitter tettere sammen enn de generelle gjengestengene.

Det kan ofte være en fordel når du skal installere på steder hvor gjengestangen vil oppleve mye vibrasjon; den fine tråden hjelper gjengestangen til å sitte bedre.

Her ser du vårt utvalg innen Gjengede stenger.

Skruestørrelse
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva