Paraboltilbehør

Paraboltilbehør f.eks LNB hode, DiSEqC switch og mye mer

Se mer om Paraboltilbehør

Retttilbehør for alles behov

Det er mange flere kanaler å få tak i hvis du bruker parabol fremfor kabel-TV eller vanlig innendørsantenne, men velger du å sette sammen parabolantennen selv trenger du også en del tilbehør som kan gjøre parabolopplevelsen din bedre. Alt tilbehøret du finner her er av god kvalitet, og vil sikre deg et sylskarpt bilde for fremtiden dersom du setter sammen riktig utstyr.

Mottaker og skjerm for parabolen

Første steg på veien til en god oppvaskopplevelse er skjermen og mottakeren. Du kan få mange forskjellige skjermer i forskjellige størrelser og til og med forskjellige farger som vil matche din husvegg eller tak, avhengig av hvor du har tenkt å plassere parabolen. Samtidig trenger du også en satellittmottaker, som blant annet gjør at du kan motta FTA-kanaler. FTA står for Free-to-air, og betyr ganske enkelt at du kan laste ned en mengde gratis kanaler, spesielt på engelsk og tysk. Det finnes flere forskjellige versjoner som kan tilby ulike mottakeralternativer, som DVB-S, DVB-C og DVB-T.

Se vårt rimelige utvalg av LNB

For å sette sammen en skikkelig parabolantenne trenger du naturligvis også et LNB-hode som kan motta satellittsignalet og formatere det til noe mottakeren din kan forstå og videresende til fjernsynet ditt. LNB-hoder er tilgjengelige i Single, Twin, Quad og Octo, dvs. med 1, 2, 4 eller 8 LNB-hoder, noe som betyr at hvis du har et Octo LNB-hode, kan det videresende signalet til 8 satellittmottakere i stedet for bare n, noe som kan være praktisk hvis du skal fordele signalet fra n parabol. til flere husstander. Du kan også få LNB Monoblock-hoder, som kan motta fra to forskjellige satellitter samtidig, slik at du ikke trenger å endre posisjonen på parabolen din hvis du vil bytte til en annen satellittposisjon som sender andre kanaler. Når en parabol sitter på siden av huset eller på taket, blir den utsatt for vær og vind, og det kan godt ha innvirkning på LNB-hodets evne til å motta satellittsignalene. Hvis det regner, hagler eller snør, og til og med kraftige vindkast kan påvirke hodets evne til å motta, og derfor er det lurt å forsyne parabolen med et LNB-trekk som beskytter LNB-hodet. I tillegg trenger du selvfølgelig også en holder som låser LNB-hodet på parabolen.

Bytte om

Hvis du har flere LNB-hoder på parabolantennen din, trenger du en DiSEqC-bryter som kan veksle mellom de forskjellige hodene. Med en slik bryter kan du motta signalene fra flere forskjellige satellitter på n satellittmottaker. Har du derimot en parabol der signalet skal fordeles til flere mottakere, må du bruke en multibryter. Denne bryteren egner seg for borettslag, hvor én rett deles. En multibryter er tilgjengelig med flere forskjellige konfigurasjoner.

Extender og forsterker

Har du mange forskjellige hvitevarer stående foran kan det være fordelaktig å gjemme noen av dem bort i et skap, men dette gjør det vanskelig om du ønsker å bruke en fjernkontroll, da denne normalt ikke kan trenge gjennom en skapdør. Her kan du da bruke en IR Extender. En IR-forlenger kan brukes av opptil 5 forskjellige enheter, som du deretter kan lagre ut av veien uten å påvirke fjernkontrollens sendekraft. Du trenger med andre ord ikke åpne skapet for å koble til f.eks. satellittmottakeren din. Har du lange kabelstrekninger fra parabolantennen til mottakeren kan du ha nytte av en parabolforsterker, da signalet kan miste styrke dersom kablene er for lange, og dette gir dårligere bilde og forstyrrelser. Du kan også trenge en RF-modulator som endrer signalet fra en parabolmottaker slik at signalet mottakeren mottar fra parabolantennen kan vises på TV-en. Det betyr at dersom du kobler til en RF-modulator mellom satellittmottakeren og antenneuttaket, kan alle TV-er i hjemmet se signalet fra satellittmottakeren.

Praktisk beslag

For å plassere parabolantennen din riktig, trenger du også en brakett for å montere parabolantennen på siden av huset eller på taket. Du kan også få et stativ slik at du kan plassere parabolen på balkongen dersom du bor i leilighet og ikke får montere noe på ytterveggene. Både braketter og stativer finnes i forskjellige nyanser.

Trenger du en splitter?

Hvis du i tillegg til parabolantennen din fortsatt har en vanlig antenne på taket eller kabel-TV i huset, kan du bruke en SAT/TV-kombinator, som gjør det mulig å bruke begge tingene samtidig via dine antenneuttak . Har du kun en rett, men ønsker å bruke flere parabolmottakere, eller deler du signalet med en eller flere naboer, så trenger du en parabolsplitter.

Annet

Hvis signalet fra parabolantennen din er veldig sterkt, kan det skape problemer med overstyring, som kan overskride sendeeffekten og forvrenge bildet. Ved å bruke en parabeldemper kommer du enkelt over det problemet. Hvis du ønsker å ha tilgang til flere parabolposisjoner, men parabolantennen din sitter høyt oppe på ytterveggen av huset ditt, kan du dra nytte av en parabolmotor som kan endre retningen på parabolantennen via en fjernkontroll . Så du trenger ikke klatre opp en stige hver gang du vil fange signalet fra en annen satellitt. For at parabolantennen din skal peke rett mot satellitten du vil bruke, krever det litt finesse, og det kan godt være vanskelig å fange helt riktig posisjon. Derfor vil en satfinder være et veldig godt verktøy som kan hjelpe deg med å finne riktig posisjon til satellitten, slik at parabolen din peker rett mot den og dermed får det beste og sterkeste signalet. Satellittsøkeren plasseres mellom LNB-hodet og kabelen, og gir deg da en klar indikasjon på om du treffer satellittens posisjon riktig.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva