XLR adapter

Finn XLR adapter på denne siden.

Filter
Sortering


Boya BY-BCA6 mikrofonadapter (XLR/3,5 mm)
Boya BY-BCA6 mikrofonadapter (XLR/3,5 mm)
Boya BY-BCA6 mikrofonadapter (XLR/3,5 mm)

Koble mikrofonen til smarttelefonen
Robuste koblinger i aluminium

     Les mer      Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 23. april 2024
Boya BY-BCA7 mikrofonadapter (XLR/Lightning)
Boya BY-BCA7 mikrofonadapter (XLR/Lightning)
Boya BY-BCA7 mikrofonadapter (XLR/Lightning)

Koble mikrofonen til iPad eller iPhone
Robuste koblinger i aluminium

     Les mer      Fjernlager
Levering: 4-6 virkedager
Senest 22. april 2024

XLR-adapter - Gjør kablene dine kompatible med XLR-enheter

Hvis du ønsker å kunne forbedre signaltilkoblingen til lydenhetene dine, kan det være lurt å bytte fra eksisterende kabler til XLR-kontakter.

Det kan være at du har investert i noe nytt HiFi-utstyr, hvor du trenger en XLR-adapter for å kunne koble den til lydutstyret ditt for å få dem til å fungere sammen.

Her vil en XLR-adapter hjelpe deg godt, da den lar deg bruke flere forskjellige typer kabler i oppsettet ditt, og likevel være sikker på at alle enheter kan kommunisere med hverandre.

En solid adapter kan gjøre deg i stand til å introdusere nye lydenheter og miksere til oppsettet ditt, noe som gir deg tilgang til mange flere funksjoner når du arbeider med musikk eller lyd, noe som potensielt kan forbedre arbeidet ditt.

På denne måten kan du både forbedre lydoppsettet ditt og få en bedre lydopplevelse fra alle enhetene dine, enten det er for ditt eget private oppsett eller for en profesjonell setting.

3 ting du bør vurdere når du kjøper en XLR-adapter

Hvis du trenger at ditt nye og gamle lydutstyr skal fungere sammen, kan det hende du trenger en rekke adaptere , slik at du kan være sikker på at kablene passer til de ulike kontaktene på enhetene.

Da vil det være lurt å tenke gjennom hvilke typer XLR-adaptere du trenger til utstyret ditt, slik at du kan kjøpe de adapterene som passer best til formålet.

Nedenfor finner du noen eksempler på vurderinger du kan gjøre for å få en bedre oversikt over hva utvalget er, slik at det er lettere for deg å ta den riktige avgjørelsen for deg.

#1 - Typer XLR-adaptere

Det finnes et stort utvalg av forskjellige XLR-adaptere som passer til en lang rekke enheter, så du kan være sikker på å finne en adapter som passer til utstyret ditt.

Du bør derfor undersøke hvilke plugger utstyret ditt trenger, slik at du har mulighet til å finne riktig type adapter for de pluggtypene du bruker .

Den lar deg legge til nesten alle typer lydenheter til oppsettet ditt, enten det er høyttalere , lydmiksere, mikrofoner etc.

Mange høyttalere og lydutstyr bruker fortsatt RCA-plugger beregnet for RCA-kabel, som ikke er på langt nær like effektive som en XLR-kabel for overføring av signaler.

RCA-kabler er generelt ikke særlig godt isolert og kan derfor lett oppleve at signalene deres forverres av ulike elektroniske forstyrrelser eller rett og slett fordi kablene er lange.

XLR-kabler er betydelig mer isolert og dermed er signalet godt beskyttet mot forstyrrelser og gir en bedre lydkvalitet enn en RCA-kabel kan.

I tillegg kan XLR-kabler holde signalspenningen mye bedre, så det gjør ikke så mye om kabelen er vesentlig lengre, da det ikke blir mye tap av signalet.

Dette gjør XLR-kabler gode for større områder, som f.eks konsertsaler, hvor kablene kanskje må være ganske lange for å overføre signalet til riktig utstyr.

Eksempler på typer XLR-adaptere:

  • XLR til RCA adapter
  • XLR til RCA Phono-adapter
  • XLR til 6,5 mm Jack-adapter
  • XLR til 6,3 mm Jack-adapter
  • XLR til RJ45 adapter
  • XLR til XLR adapter

Hvis du ønsker å ha to XLR-kabler i forlengelse med hverandre, trenger du sannsynligvis en XLR til XLR-adapter slik at begge endene av kablene kan kobles til hverandre.

På denne måten kan du doble lengden på kablene og dermed være sikker på at du når de riktige enhetene med kablene.

#2 - XLR-adapter for mann eller kvinne

Når du skal velge adapter er det viktig å sjekke om den skal brukes til hann- eller hunnplugg, da det kan være forskjellig fra adapter til adapter.

Hannpluggen er ofte den delen av pluggen som skaper forbindelsen ved at den settes inn i hunnpluggen, mens hunnpluggen som regel sitter i selve enheten som du skal koble kabelen med hannpluggen til.

Det kan imidlertid være situasjoner hvor det er kabelen som har en hunnkontakt, som f.eks. hvis kabelen skal brukes som forlengelse eller hvor hankontakten er i selve enheten.

Det kan variere ganske mye, og det er derfor viktig at du undersøker hvilke pluggtyper din XLR-adapter trenger, slik at du kan være sikker på at du kan etablere de koblingene du trenger.

#3 - Fordeler med XLR-adaptere

Det kan være en rekke fordeler å bruke en XLR-adapter i oppsettet ditt, da det gir deg mange flere muligheter for hvordan du kan sette opp lydstudioet ditt.

Hvis du opplever mye forstyrrelse eller støy på opptakene dine, kan det være fordi noen av kablene dine er av lav kvalitet, som kan komme gjennom som støy på linjen.

Her kan du da bruke en XLR-adapter for å kunne bytte fra dine gamle kabler til XLR-kabler som er bedre beskyttet mot støy, og dermed gir deg en bedre lydkvalitet sammenlignet med tidligere.

Det kan være spesielt nyttig hvis du tar opp med en høykvalitets mikrofon, hvor alle de små detaljene må komme gjennom.

Med en XLR-adapter har du stor mulighet til å mikse og matche hvilket utstyr du ønsker å koble til oppsettet ditt, og du trenger ikke bekymre deg for om kablene passer sammen.

XLR adaptere og kabler bruges oftest på professionelt og semi professionelt musik og lydudstyr. En del mikrofoner og musikinstrumenter benytter XLR stik til at forbinde til forstærkere eller lignende. 3-pins XLR er det mest almindelige XLR stik og standarden for ballancerede lydsignaler i musikindustrien. Med XLR kabler er det muligt at sende strøm fra forstærkeren til højtalere og andet udstyr der kobles til.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva