Kortterminal

Kortterminaler til bruk i for eksempel restauranter eller butikker. Sikrer enkel betaling fra kundene dine, slik at du ikke trenger å bruke kontanter.

Filtrer
Sortering

Se mer om Kortterminal

Kortterminal - Rask og enkel kortbetaling

Har du en bedrift hvor du ofte ser at kundene dine gjerne vil kunne betale med kort, så kan du gjøre prosessen mye enklere ved å investere i noen kortterminaler.

Med en eller flere kortterminaler tilgjengelig i butikken kan du effektivisere kjøpsprosessen, da kundene slipper å bry seg med å ta ut kontanter i butikken.

I tillegg har de aller fleste dansker blitt vant til å ikke bruke på langt nær så mye kontanter, og mange vil derfor ha en forventning om at de kan betale med kort eller andre kontantløse metoder.

En kortterminal gir deg muligheten til å koble terminalen direkte til ditt eget konstantsystem, slik at du får oversikt over de ulike bestillingene som legges inn, og du kan se hvor og når de er betalt.

Det kan hjelpe deg med å sikre at virksomheten din går mer smidig, og gjør det lettere for deg å sikre en god kontantstrøm, som du kan holde god oversikt over.

En investering i en eller flere kortterminaler for din virksomhet kan bidra til å få virksomheten din på radaren, og muligens gi virksomheten noen voksesmerter.

4 ting du bør vurdere når du kjøper en kortterminal

Hvis du ønsker å gjøre det enklere for kundene dine å gjøre forretninger med deg, kan det hende du må vurdere å investere i en eller flere kortterminaler for din bedrift.

Det kan derfor være lurt å gjøre noen vurderinger, slik at du kan være sikker på å få en kortterminal som best kan hjelpe deg med å møte både dine og kundenes behov for betalingsalternativer.

Nedenfor finner du noen eksempler på hensyn som du kan bruke for å bedre vurdere hvilken type kortterminal som passer dine behov.

#1 - Kortterminaler korttyper

Når du skal velge hvilken kortterminal du ønsker for din virksomhet, er det lurt å undersøke hvilke korttyper kortterminalen støtter, slik at du kan være sikker på at kundene kan bruke terminalen.

Det finnes en rekke ulike korttyper fra ulike banker og finansinstitusjoner, og avhengig av hvor kundene dine kommer fra, er det viktig at deres korttyper er kompatible med din kortterminal.

Eksempler på korttyper for kortterminaler:

 • Vi så
 • Dankort
 • Visa Dankort
 • MasterCard

Dersom kortterminalen ikke er kompatibel med det aktuelle kortet som kunden har, kan det fort bli vanskelig for kunden å betale, noe som muligens kan føre til at en transaksjon mislykkes.

For å sikre at du kan betjene flest mulig kunder, sørg for å sjekke om kortterminalene du er interessert i kan brukes med de vanligste korttypene på markedet, slik at du reduserer risikoen for problemer.

#2 - Typer kortterminaler

Du kan finne en rekke forskjellige kortterminaler på markedet som har noen forskjellige funksjoner som du kanskje bør vurdere.

Det kan derfor være lurt å undersøke hvilke funksjoner du ønsker at kortterminalen din skal ha, slik at du lettere kan finne en type med de funksjonene som best vil hjelpe både deg og dine kunder.

Mange moderne kort har innebygget RFID-brikke, som gjør at kunden kan betale med kortet uten å måtte stikke kortet helt inn i terminalen.

Dette kan gjøre betalingen raskere og mer sømløs, da kunden kun trenger å legge kortet på terminalen i noen sekunder, hvoretter terminalen automatisk vil kunne laste ned relevant informasjon som den trenger for å kunne behandle bestillingen .

Eksempler på typer kortterminaler:

 • Generelle kortterminaler
 • Kortterminaler med brikkeleser
 • Kortterminaler med trådløs tilkobling
 • Kortterminaler med USB-tilkobling
 • Kortterminaler med 2FA-funksjoner

Du kan også få en kortterminal med trådløs tilkobling, slik at den kan kobles direkte til betalingssystemet ditt uten å måtte bruke ledning.

På den måten slipper du å trekke mange ledninger når du skal ha kortterminalen installert, og den kan holde disken ren, slik at det blir mer plass og ikke flere ledninger og kabler er i veien.

Noen typer kortterminaler har innebygget 2FA (2 Factor Authentication), som betyr at det er et ekstra lag med sikkerhet tilstede før penger trekkes fra kundens konto.

Det vil ofte være i form av en SMS eller annen 2FA-app, som kunden må godkjenne før bestillingen går igjennom, noe som gjør bestillingen mellom deg og kunden sikrere, og kan gi både deg og kunden en sikrere transaksjon .

#3 - Frittstående eller mobile kortterminaler?

En annen faktor du bør vurdere når du kjøper en kortterminal er hvor den skal brukes.

Hvis du primært har en virksomhet hvor det forventes at kundene betaler i skranken, kan det være greit å ha en frittstående kortterminal i skranken .

Det gir kundene rask tilgang til betalingsmulighetene når de står ved skranken, og du kan raskt kjøre et salg gjennom systemet, da det hele er for hånden.

Har du derimot en restaurant eller lignende virksomhet hvor kundene kan ha en forventning om å bli servert ved bestemte bord, kan det være fordelaktig å investere i en trådløs kortterminal, da det gir deg muligheten til å ha kundene betale direkte ved bordet. .

De fleste trådløse kortterminaler har et innebygd batteri som enkelt kan lades via en USB-tilkobling, og det kan derfor være en fordel å ha flere trådløse kortterminaler tilgjengelig slik at du alltid har en liggende og lades.

Da kan du raskt bytte dem ut hvis en går tom for strøm, så det blir ingen ventetid for kundene fordi terminalen må lades på nytt.

Du bør derfor vurdere hvilken type kortterminal som passer best for din virksomhet, da dette kan hjelpe deg å velge om det skal være en frittstående eller mobil kortterminal du skal ha kjøpt.

#4 - Kortterminalens kompatibilitet med andre enheter

Hvis du ønsker å ha et godt betalingssystem oppe og går, må du kanskje vurdere hvilke koblinger kortterminalene dine må være kompatible med, slik at du kan være sikker på at de passer inn i ditt eksisterende system.

De fleste moderne kortterminaler har mulighet for å kobles til et større system, slik at du lettere kan holde styr på betalinger og bestillinger som kommer inn i løpet av dagen.

Her trenger du bare et solid WiFi-nettverk som enhetene dine kan koble til, som lar deg få direkte oppdateringer.

Eksempler på kompatible enheter:

 • Smarttelefoner
 • Nettbrett
 • Bærbar datamaskin
 • Stasjonær datamaskin

Har du frittstående kortterminaler har du også muligheten til å kunne trekke en direkte USB-kabel til dem dersom du foretrekker å ikke ha tilkoblingene via WiFi.
Det kan gi deg et ekstra lag med sikkerhet, da det gjør det vanskelig for utenforstående å få tilgang til nettverket, da det da vil kreve en mer direkte tilkobling enn en WiFi.

Ved å undersøke hvilke enheter kortterminalen din er kompatibel med, kan du være sikrere på at det blir enklere for deg å implementere terminalene i din virksomhet uten problemer.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva