PDS kabel

På denne siden finner du PDS-kabler i store lengder på praktisk rull eller i boks. PDS-kabler både for profesjonelle brukere og installatører, samt gjør-det-selv-folk hjemme.

Filtrer
Sortering

Se mer om PDS kabel

Nettverkskabel FTP Cat5e (Solid) - 100m (Utendørs)
419 kr
Kjøp
Nettverkskabel FTP Cat5e (Solid) - 100m (Utendørs)

CCA (kobberkledd aluminium)
Svart utendørs kabel

Se mer Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 1. juli 2024
Nettverkskabel FTP Cat5e Grå (Solid) - 100m
409 kr
Kjøp
Nettverkskabel FTP Cat5e Grå (Solid) - 100m

CCA (kobberkledd aluminium)
Solid kabel

Se mer Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 1. juli 2024
Nettverkskabel UTP Cat6 Grå (Solid) 100m - Deltaco
1 Anmeldelser
929 kr
Kjøp
Nettverkskabel UTP Cat6 Grå (Solid) 100m - Deltaco
1 Anmeldelser

CU (kobber)
Solid - AWG 23/1

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 26. juni 2024
Nettverkskabel S-FTP Cat6 LSZH Grå (Solid) - 100m
719 kr
Kjøp
Nettverkskabel S-FTP Cat6 LSZH Grå (Solid) - 100m

CCA (kobberbelagt aluminium)
Solid - AWG 23/1

Se mer Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 1. juli 2024

PDS Kabel - Lag din egen nettverkskabel

På denne siden finner du vårt utvalg av PDS-kabler, som er nettverkskabler uten ferdigmonterte kontakter, og dermed gjør det mulig for deg å lage din egen nettverkskabel .

Med PDS-kabler kan du selv bestemme hvor lange eller korte nettverkskablene dine skal være og montere kontaktene på kablene selv.

PDS-kabelen er altså ingen spesialkabel, men rett og slett en nettverkskabel uten forhåndsmonterte kontakter, og som oftest kommer PDS-kabler på kabeltromler eller i bokser, og kontaktene for tilkobling må derfor kjøpes separat.

Når du ser etter PDS-kabler må du se etter de samme tingene som du ville se etter i en nettverkskabel med plugg og er du i tvil om hva det er du bør se etter kan du lese med nedenfor, hvor vi har samlet litt nyttig kunnskap.

5 ting du trenger å vite når du leter etter PDS-kabel

Det finnes flere modeller av PDS-kabel, og dette er de samme faktorene du må se etter som med en nettverkskabel med forhåndsmonterte kontakter.

Hvis du ikke er sikker på hvilke faktorer eller spesifikasjoner du bør se etter, har vi samlet litt informasjon om dette nedenfor.

#1 - Skjermet eller uskjermet PDS-kabel

Det første du må vurdere er om din nye PDS-kabel skal være skjermet eller uskjermet, for det er viktig i forhold til å få en nettverkskabel som passer til stedet der den skal installeres.

Hvis din nye PDS-kabel skal legges for seg selv, det vil si ikke i umiddelbar nærhet av andre kabler, kan du velge en uskjermet kabel.

Skal PDS-kabelen derimot ligge i et kabelløp med flere andre kabler, kan det være en fordel at den er skjermet.

Når en kabel er uskjermet, risikerer du at kabelens ledere kan fange opp forstyrrelser eller forstyrrelser fra andre kabler, elektriske eller signalkabler, og dette kan i verste fall forstyrre signalet i PDS-kabelen din.

Når en kabel er skjermet, er det enten et lite metallnett eller folie rundt innsiden av kabelen, eller rundt de enkelte lederne.

Denne skjermingen beskytter mot forstyrrelser fra andre kabler og sørger for at signalet kan passere gjennom lederne uten å reduseres.

Skjermen i kabelen kan imidlertid bety at kabelen blir stivere enn kabelen uten skjerming, og dette gjør at den kan være litt mer utfordrende å jobbe med, spesielt hvis du skal føre den rundt hjørner.

Du må også være oppmerksom på om selve pluggen du skal montere på PDS-kabelen må være skjermet.

Skal du bruke din PDS-kabel i ditt eget hjem er det sjelden nødvendig å velge en skjermet kabel, da det ofte ikke er så mange kabler i et vanlig hus, men kabelen må brukes på et kontor hvor det er mange datamaskiner og andre maskiner, kan du med fordel velge en skjermet kabel.

Det er tre varianter av skjermer:

 • Uskjermet
 • PDS-kabel med n-skjerm
 • PDS kabel med dobbel skjerm

#2 - Skjermtyper i PDS-kabel

Når en kabel er uskjermet eller skjermet vil du ofte kunne se dette ved en kombinasjon av bokstaver og disse kombinasjonene er kort gjennomgått nedenfor.

I en nettverkskabel så vel som i PDS-kabler er lederne inne i kablene tvunnet i par, og dette kalles TP, som står for tvunnet par.

Derfor vil TP ofte være en del av bokstavkombinasjonen som vi nå skal se nærmere på.

Bokstavkombinasjonen er ofte delt i to deler, som er atskilt med en skråstrek eller en bindestrek , og dette er fordi det er mulighet for skjerming både rundt de enkelte lederparene i kablene og rundt alle lederparene, som helhet, dvs. et ytre skjold.

Kombinasjonen før skråstreken er laget som omgir alle lederne som en enhet, og det etter skråstreken er laget som omgir hvert av de tvunnede parene.

Som om ikke det var nok er det to forskjellige typer skjermer, det er en folieskjerm, som mest av alt ser ut som sølvpapir og så er det en skjerm som er flettet som et lite metallnett.

Husk alltid at en U i betegnelsen alltid betyr uskjermet.

De ulike bokstavene har derfor ulik betydning, og som en introduksjon til kombinasjonene kan du her se hva de ulike bokstavene står for:

 • U = Står alltid for Uskjermet.
 • F = Står for Foil Screen, eller Overall Foil Screen
 • S = Står for Braided Screen, eller Overall Braid Screen
 • TP = Twisted Pair

Uskjermet kabel

Hvis du er ute etter en uskjermet kabel, så vil betegnelsen for denne være U-UTP, her indikerer første U at det ikke er noen skjerming i det ytre laget, bindestreken indikerer at følgende bokstaver indikerer skjerming for de tvunnede parene, og etter bindestreken vil UTP indikere at det ikke er noen skjerm på de tvunnede parene.

Ofte vil disse kablene ganske enkelt være merket UTP.

Enkel skjermet kabel

En enkelt skjermet kabel har kun en skjerm og denne kan være både flettet og Folie, dvs. indikert med F eller S, skjermen kan da plasseres rundt alle lederne som helhet, eller rundt de tvunnede parene, avhengig av hvor skjermen er. plassert i forhold til bindestrek.

Dette betyr at du vil kunne finne følgende kombinasjoner:

 • U-FTP - her er skjermen plassert rundt de enkelte lederpar og laget av folie, det er ingen skjerm rundt kabelen som helhet.
 • U-STP - her er skjermen plassert rundt de enkelte lederpar og laget av flettet netting, det er ingen skjerm rundt lederne som helhet.
 • F-UTP - her er det folieskjerm rundt alle lederne som helhet og ingen skjerm rundt de enkelte lederparene.
 • S-UTP - her er det flettet skjerm rundt alle lederne som helhet og ingen skjerm rundt de enkelte lederparene.

Dobbelt skjermet kabel

Ved dobbeltskjermet PDS-kabel er det skjerming både rundt alle lederne som helhet, som er angitt før bindestreken, og skjerming over hvert enkelt lederpar, og her vil du kunne møte følgende kombinasjoner:

 • F-FTP - her er det en folieskjerm rundt både hvert lederpar og rundt lederne som helhet
 • F-STP - her er det en folieskjerm rundt lederne som helhet og en fletteskjerm rundt de enkelte lederparene
 • S-FTP - her er det en flettet skjerm rundt lederparene som helhet og en folieskjerm rundt de enkelte parene
 • S-STP - her er det flettet skjerm både på lederparene som helhet og individuelt på de enkelte parene.

Dobbeltskjermet PDS-kabel er ofte ikke nødvendig med mindre det er veldig store installasjoner, med mange kabler og dermed mye forstyrrelser.

#3 - Lengde på PDS-kabel

PDS-kabler finnes ofte i lengre lengder enn for eksempel en vanlig nettverkskabel med forhåndsmonterte kontakter, derfor kommer de ofte på rull, tromler eller i esker.

Du kan finne PDS-kabler med lengder fra 50 meter og opp til 500 meter , og skal du bruke kabelen i ditt eget hus, trenger du sjelden mer enn 50 meter.

Derfor er det som regel fagfolk som kjøper PDS-kabler, da det ofte er nødvendig å kunne tilpasse lengden på kabelen til den spesifikke oppgaven.

#4 - Hastighet på PDS-kabel

Hastigheten til en PDS-kabel er angitt med kategorier som:

 • kat6
 • kat6a
 • kat7
 • kat7a
 • kat8

Det finnes også kategorier ned til cat2, men med økt hastighet på internett har disse etter hvert blitt for trege.

Det anbefales derfor å velge en cat6-kabel for private hjem som minimum , men hvis du ønsker å fremtidssikre installasjonen din, kan du velge en cat7-kabel, som kan overføre 10 Gbps over 100 meter med en båndbredde på 600 MHz.

Cat8-kabler brukes ofte som erstatning for fiberlederkabler på korte avstander og er derfor ikke så aktuelt for veldig mange husholdninger.

#5 - Myk eller stiv PDS-kabel

Om du skal velge en myk eller en stiv kabel kommer an på hvordan kabelen skal trekkes, for skal den bygges inn i en vegg, så trenger kabelen noe mer beskyttelse og dermed en hardere konstruksjon enn om den rett og slett skal være trukket langs taket.

Når man skal skille mellom en myk eller en stiv PDS-kabel, er det den ytre isolasjonen det er snakk om her , og det er litt det samme som en vanlig kabel, som er mer eller mindre egnet for utendørs bruk, avhengig av konstruksjonen på den ytre. lag av ledningen.

En stiv kabel kan være svært vanskelig å trekke gjennom kabelbakker eller rør, og derfor anbefales det i dette tilfellet å bruke en myk PDS-kabel.

Produkttype
0
0
0
0
0
0
0
Velg alle
Kabellengde (m)
0
0
0
0
0
Velg alle
Nettverkskabelkategori
0
0
0
0
0
Velg alle
Connector-skjerming
0
0
Velg alle
AWG-ledningsstørrelse
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Velg alle
Ledertype (Solid/Stranded)
0
0
Velg alle
Produktfarge
0
0
0
0
0
Velg alle
leveringstid
0
0
0
0
Velg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva