Reiseadapter Australia

Smarte reiseadaptere som kan brukes når du reiser til Australia med dansk elektronikk. Reiseadapter med støpsel som passer i australske stikkontakter.

Filtrer
Sortering

Se mer om Reiseadapter Australia

Reiseadapter Australia - For lading av dansk elektronikk i Australia

På denne siden finner du vårt utvalg av reiseadaptere for Australia, som gjør at du kan lade din danske elektronikk via de australske stikkontaktene.

De mange forskjellige landene i verden bruker ulike typer plugger, og selv om det i Europa oftest er standard plugg i type C, kan det være svært store forskjeller i utformingen av pluggene når man kommer utenfor EU.

Derfor kan det hende du trenger en reiseadapter som kan forvandle stikkontaktens format til en pluggtype som passer til de danske pluggene på elektronikken.

Når du reiser til Australia og har med deg dansk elektronikk, som smarttelefon eller datamaskin, klarer du deg ofte ikke uten reiseadapter til Australia.

Det er imidlertid noen ting du bør være oppmerksom på når du leter etter en reiseadapter til Australia og du kan lese mer om dette nedenfor, slik at du finner riktig reiseadapter for dine behov når du skal til Australia.

5 ting du trenger å vite om reiseadapter for Australia

De australske stikkontaktene er ganske forskjellige fra for eksempel de danske pluggene, og derfor trenger du en reiseadapter for å kunne lade din danske elektronikk i Australia.

Nedenfor finner du noen ting du bør være oppmerksom på når du leter etter en reiseadapter til Australia.

#1 - Universal eller spesifikk reiseadapter for Australia

Når du skal finne en reiseadapter til Australia vil du kunne finne mange forskjellige modeller, hvorav noen av disse modellene kun passer til australske stikkontakter og andre kan konvertere flere forskjellige pluggtyper, og kan dermed brukes i andre land også .

Reiseadaptere som er spesifikke for Australia, er designet for kun å konvertere australske plugger til EU-plugger, og ikke andre.

De universelle reiseadapterene kan ofte forvandle støpselet til flere forskjellige typer støpsel og kan dermed brukes i flere andre land.

Den universelle reiseadapteren brukes ofte til å konvertere for eksempel en dansk stikkontakt til flere andre lands støpseltyper, og brukes derfor ofte av for eksempel sommerhuseiere i Danmark som leier ut til folk fra andre land.

De spesifikke reiseadapterne er spesialdesignet for de australske stikkontaktene og konverterer disse til en plugg som du kan bruke til din danske elektronikk.

#2 - Spenning i reiseadapter for Australia

I Danmark er vi vant til, og tenker kanskje ikke så mye over, at det leveres en spenning på 230V ved 50 Hz i stikkontakten, og det er også denne spenningen som leveres i de aller fleste land i Europa, så ofte er det ingenting du kanskje tenker så mye på.

I andre deler av verden kan imidlertid denne spenningen godt være forskjellig fra Danmark og Europa, og her må du være oppmerksom på at reiseadapteren ikke endrer spenningen som leveres av stikkontakten.

Når du skal til Australia kan du derimot trygt lade opp elektriske apparater uten å bekymre deg for spenningen , da strømmen i de australske stikkontaktene er en vekselstrøm på 240-250 V ved 50 Hz, og danske apparater kan lett kjøre på det .

#3 - Spesielle funksjoner for reiseadapter for Australia

I noen modeller av Reiseadapteren til Australia kan du finne noen spesialfunksjoner som kan være en fordel på reisen.

Noen modeller tilbyr for eksempel en USB-A- eller USB-C-kontakt , som kan brukes til å lade telefonen eller datamaskinen uten behov for en ladepute, som tar opp den vanlige kontakten.

Det kan være en fordel om du for eksempel ønsker å lade både telefonen og datamaskinen samtidig, du må bare være klar over at du finner en reiseadapter til Australia som tilbyr deg riktig type USB-plugg til enheten din .

Andre modeller har en innebygget pære som kan fungere som nattlys eller som kan indikere når det er strøm til adapteren.

#4 - Typer av plugger for reiseadapter for Australia

I Australia brukes først og fremst en type plugg, og denne er ganske forskjellig fra pluggene du er vant til fra Danmark og EU.

Pinnene i de australske pluggene er flate og ikke runde som vi er vant til, og det gjør at rundpinnene fra de danske pluggene ikke får plass i de australske stikkontaktene.

De australske pluggene kalles type I og består av 2 eller 3 pinner, avhengig av om de er jordet eller ikke, og denne typen plugger brukes også i både New Zealand og Kina.

Derfor trenger du en reiseadapter for Australia, som kan forvandle den australske pluggen til en europeisk plugg.

Når du bruker reiseadapter i Australia forvandler den oftest den australske pluggen til en såkalt Schukostik, som kan brukes av de fleste danske enheter, her må du bare være oppmerksom på at en eventuell jordforbindelse er plassert i kanten av pluggen, og du kan derfor typisk ikke bruke enheter med tre-pinners plugger i reiseadapteren.

#5 - Reiseadapter for Australia med eller uten jording

De fleste australske stikkontakter kan gi jordforbindelse for dine elektriske apparater, men dette betyr ikke at du absolutt må ha en jordet reiseadapter.

Jordforbindelsen i Australia leveres via den tredje tappen på stikkontakten, og hvis du bruker en adapter designet for å gi jordforbindelse, vil dette ofte være i form av en Schuko-plugg.

Jordforbindelsen i en Schuko-støpsel er plassert i ringen på støpselet, i form av 2 små oppheng, som helst skal kobles til 2 små metallplater som skal være på støpselet fra apparatet.

Dette gjør at de danske pluggene med 3 pinner ofte ikke kan jordes via Schuko-pluggen i adapteren.

Når du skal bestemme deg for om reiseadapteren din skal ha jordforbindelse eller ikke, kan du ta en titt på enhetene du skal ta med deg og se om pluggene til disse har 2 metallplater på kanten av støpselet, eller hvis de har en tredje pinne.

Hvis pluggene på enhetene har 2 metallplater kan du enkelt få jordet via reiseadapteren til Australia, men har de en tredje pinne må du se om du finner en reiseadapter som tilbyr jording via dansk jord.

Det er sjelden nødvendig å ha jordforbindelse for mindre elektriske enheter som smarttelefon, datamaskin eller nettbrett , og derfor har disse enhetene ofte kun 2 pinner i laderen.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva