Pengeteller

Her er vårt utvalg innen Pengeteller.

Filter
Sortering


Pengeteller - Enkel og effektiv telling av sedler og mynter

På denne siden finner du vårt utvalg av pengetellere, som enkelt og effektivt kan telle mynter eller sedler.

Hvis du jobber med mye kontanter i form av både sedler og mynter, kan du spare tid med en elektronisk pengeteller.

Pengetellere er effektive og pålitelige, og kan sjekke både mynter og sedler for autentisitet, og seddeltellere kan i noen tilfeller sjekke sedlene med UV-lys.

Det finnes flere modeller av pengetellere og de ulike modellene kan ha ulike egenskaper.

Er du i tvil om hvilken pengeskranke du skal velge, les videre nedenfor, hvor vi har samlet litt informasjon som kan hjelpe deg med å finne riktig pengeskranke for dine behov.

5 ting du bør vite om pengetellere

Pengetellere finnes i mange ulike modeller og for både mynter og sedler, men det kan være en utfordring å finne den modellen som passer best for dine behov.

Nedenfor har vi samlet noen punkter som du kan ha nytte av å holde øye med når du skal velge pengeteller.

#1 - Pengeteller for mynter eller sedler

Hvis du trenger å telle mye kontanter regelmessig, kan du spare mye tid ved å få en pengeteller som enkelt og effektivt kan telle enten mynter eller sedler for deg.

Om du skal bruke en modell som kan telle sedler eller en som kan telle opp mynter avhenger helt av hvilken type kontanter det tar lengst tid før du teller opp, eller hva du ønsker for pengetelleren.

Både seddel- og mynttellere finnes i flere modeller og er generelt ganske presise og nøyaktige.

De fleste modeller av pengetellere, både for sedler og mynter, har en tydelig LCD-skjerm som forteller deg hva det opptelte beløpet er og hvor mange det har vært av hver verdi.

#2 - Pengeteller for regninger med kontroll

Pengetellere for sedler er tilgjengelig i modeller som har en innebygd mulighet for å kontrollere sedlene for autentisitet.

Siden det ofte er falske sedler i omløp, kan denne funksjonen være til stor nytte for å fange opp de falske sedlene.

I disse modellene skannes sedlene typisk med en UV-leser og på denne måten kan man se om sedlene er ekte , i tillegg måler de fleste seddeltellere også størrelsen på sedlene.

Maskinen slutter å telle og lager en lyd hvis en seddel ser mistenkelig ut, slik at du raskt kan få den fjernet.

Denne kontrollfunksjonen er viktig i forhold til avsløring av falske sedler, som du dessverre ikke får noe for i banken.

De fleste pengetellere for sedler kan brukes for alle valutaer og du er dermed ikke begrenset til kun danske sedler, men kan også telle for eksempel Euro.

Noen modeller kan også stable regningene for deg og det kan skje at du setter inn hvor mange sedler du vil ha i hver bunke, så teller maskinen opp ønsket antall, for så å snu opp ned på følgende sedler og telle ønsket antall igjen.

#3 - Pengemottak til myntvaluta

Pengetellere for mynter er ofte designet for en bestemt valuta, fordi det er forskjeller i vekt og størrelse på de ulike valutaene fra valuta til valuta.

Mynter i for eksempel Danmark har derfor en annen vekt, størrelse og egenskaper enn for eksempel Euro.

Fordelen med pengetellere for mynter er at du vanligvis bare trenger å helle alle myntene i en trakt, uten å måtte sortere dem først, deretter sorterer og teller maskinen myntene selv.

På det store LCD-displayet kan du vanligvis se mer enn bare totalbeløpet som er talt opp, da mange modeller også kan vise hvor mange mynter det har vært av de ulike verdiene.

I tillegg kan de ulike modellene ha funksjoner som mulighet for å sette maskinen til å stoppe hver gang et visst beløp telles, noe som gjør det enkelt å holde styr på hvor mange mynter du leverer inn til banken.

Maskinen stopper også typisk automatisk når myntbrettene er fulle, på denne måten unngår du at myntene faller over toppen av brettene og ned på bordet.

På mange modeller har du også muligheten til å helle en blandet stabel med mynter i maskinen og be den stoppe når myntbrettene nøyaktig inneholder for eksempel 100 stk. 50 ører.

Hvis du kobler maskinen til en skriver , kan du få en utskrevet kvittering på beregningen av myntene.

#4 - Pengetellerkapasitet

Når du er på utkikk etter en pengeteller kan du se på maskinens kapasitet.

Kapasiteten forteller deg hvor mange mynter eller sedler maskinen kan holde i materen om gangen.

Det er stor forskjell på hvor mange sedler eller mynter pengetellerne kan holde for telling , og dette avgjør ofte også om det er en stor eller liten maskin.

Du kan eventuelt finne ut hvor mye kapasitet du trenger til maskinen ved å holde øye med hvor mange mynter eller sedler du sorterer og teller hver dag.

Mange mindre bedrifter kan klare seg med en pengeteller for mynter som har en kapasitet på ca. 500 mynter og for sedler ca. 300 sedler.

Noe som også tilsvarer noen av de mindre automatene, men siden bruken av kontanter går ned, er det sjelden nødvendig å ha en automat med mye større kapasitet.

Det kan også være veldig irriterende å måtte fylle på hele tiden, ettersom det blir ledig plass i materen, hvis du har mange flere sedler eller mynter enn tallet som har kapasitet.

Det er derfor viktig at du velger en pengeskranke med en kapasitet som passer dine behov.

#5 - Pengetellerhastighet

Er du på jakt etter en pengeteller for å spare tid, er det selvsagt viktig hvor raskt maskinen kan telle mynter og sedler.

Hastigheten er typisk oppgitt i hvor mange sedler eller mynter som kan telles per minutt , og typisk er en pengeteller for sedler ca. 1000-1200 sedler i minuttet og en myntteller er ca. 200-300 mynter per minutt.

Jo raskere en maskin du vil ha, jo høyere pris må du vanligvis betale, men det ovenstående er faktisk en ganske rask opptelling, og spesielt når du tar i betraktning at mange modeller også sorterer mynter eller sedler for deg.

Her ser du vårt utvalg innen Pengeteller.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva