Knivsliper
Med en knivsliper kan du sørge for at du alltid har skarpe kniver når du trenger dem. Slip knivene selv med en knivsliper. Ha alltid skarpe kniver.
Knivsliper med 2 trinn
Med smart håndtak
Carbondum bryne på 400 grit
To-trinns sliping
Med 3 funksjoner i 1 verktøy
Kompakt design
Med dobbeltsidig design
Sugekoppmontert base sikrer stabil bruk
Diamantbelagt bryne
Med tosidig korn (fin og medium)
Dobbeltsidig bryne på 1000 og 3000 korn
Passer de fleste typer kniver
Diamantbelagt bryne med 1000 korn
Kompakt størrelse gjør den lett å bære
Slipestein på korn 3000
Med ergonomisk håndtak
Høy kvalitet
To-trinns sliping
Farge: Svart
Med håndtak
Knivsliper integrert
Ergonomisk håndtak
Tre-trinns sliping
Knivslipere for dine slitte kniver
Kniver er fast inventar på de aller fleste kjøkken, de brukes nesten hver dag når man skal lage middag til familien. Det er derfor viktig at de alltid er skarpe og klare til bruk.
Hvis knivene begynner å føles slitte og ikke alltid skjærer gjennom ingrediensene på en gang, kan det være på tide å få dem slipt.
Alle kniver slites på et tidspunkt og mister effektiviteten jo mer du bruker dem. Heldigvis kan du holde dem skarpe ved å bruke en knivsliper.
Hos avXperten har vi et stort utvalg av kjøkkenredskaper , som: Pizzaovn , brødrister ,timer og induksjonstopper .
5 ting du bør vite før du kjøper en knivsliper
Før du går ut og investerer i en knivsliper er det mange ting du bør vurdere, da ikke alle kniver kan slipes med samme knivsliper.
For det første er det mange forskjellige typer kniver og forskjellige måter knivene er laget på. Derfor finnes det også flere metoder for å slipe knivene dine.
Nedenfor er noen punkter du bør ta med i betraktningen for å finne riktig knivsliper for knivene dine.
#1 Er knivene dine europeiske eller japanske?
Det finnes som sagt mange forskjellige kniver som passer til hver oppgave.
De profesjonelle kokkene har mer eller mindre 5 forskjellige kniver som de bruker hver dag for å utføre arbeidsoppgavene sine.
Når du snakker om kniver, er det vanligvis to typer kniver. Den europeiske og den japanske.
De europeiske knivene er knivene som de aller fleste har her hjemme. Disse knivene er vanligvis tykkere og laget av et mykere stål enn det som brukes av japanerne.
De japanske knivene er laget av tradisjonelt japansk stål og er generelt mye tynnere og skarpere enn de europeiske knivene.
De er verdenskjente for sin skarphet, men også måten de er laget på. De fleste japanske kniver er håndlagde og får derfor individuell oppmerksomhet fra start til slutt.
Her er noen av de forskjellige knivene:
- Kokkekniver
- Universalkniver
- Santoku kniver
- Urtekniver
- Filetkniver
- Hakkekniver
- Ostekniver
- Brødkniver
#2 Karbidkvern og keramisk kvern
I de fleste knivslipere er det alltid to slipere, en av karbid og en keramikk. Disse to sliperne er hakkene på en knivsliper, hvor du kjører knivene gjennom.
Det første hakket, også kalt kurs, er laget av karbid og er den grovsliperen som skjerper knivene mest.
Det er denne slipingen som kan slipe ned knivene dine hvis du ikke er klar over hvor mange ganger du kjører kniven gjennom.
Det anbefales å ikke kjøre bladet gjennom mer enn 10 ganger, da dette kan skade kniven og dens form.
Den keramiske kvernen sørger for at bladet poleres etter at det har vært gjennom grovsliperen og ikke får en synlig kant etter sliping.
#3 Elektriske knivslipere eller manuelle knivslipere
Det finnes mange forskjellige typer knivslipere og alle har sine egne preferanser. Noen er mer for de manuelle knivsliperne, mens andre er for den elektriske knivsliperen.
De elektriske knivsliperne har innebygget motor som sørger for at brynesteinene går, slik at du nesten ikke trenger å gjøre annet enn å sette bladet på.
Denne typen knivslipere krever ikke mye tid eller arbeid og kan slipe knivene dine raskt og effektivt, men kan også risikere å slipe kniven.
De manuelle knivsliperne krever litt mer arbeid, da du må holde kniven i en viss vinkel for å få mest mulig ut av slipingen.
Dette er imidlertid de flestes foretrukne metode, da det er den billigste og du har mer kontroll over slipingen.
#4 Funksjonalitet og sikkerhet
Ved håndtering av kniver er det alltid viktig at sikkerheten prioriteres. De fleste av våre knivslipere er designet med sikkerhet i tankene.
Noen av våre knivslipere inkluderer laget med sugekoppføtter som fester seg til overflaten slik at knivsliperen ikke glir når du bruker den.
Vi har også knivslipere med fast håndtak , som du kan ta tak i for å få bedre kontroll over slipingen.
#5 Knivsliper eller bryne
Før du velger knivsliper er det viktig å finne ut hva slags kniver det er du oftest skal slipe.
Knivsliper
Knivsliperen er den enkleste måten å slipe knivene på og krever ikke på langt nær så mye teknikk som brynet.
Knivsliperen passer til de aller fleste kniver og gjør den store jobben for deg, uten at du trenger å fokusere for mye på å holde kniven riktig og i en viss vinkel.
Det finnes også knivslipere for japanske kniver, men hvor gode de er sammenlignet med brynet er begrenset.
Slipestein
Som beskrevet tidligere er japanske kniver laget på en annen måte, så bladet har en annen form og størrelse sammenlignet med de typiske europeiske knivene.
Du kan risikere å skade bladet på de japanske knivene hvis du sliper dem på en vanlig knivsliper, da bladene ikke er like store.
Japanske kniver bør vedlikeholdes med et bryne, da du bedre kan kontrollere hvor mye av bladet som må slipes og i hvilken vinkel det må slipes.
Hvordan slipe knivene dine
De to mest brukte slipeteknikkene i danske hjem er knivsliperen og brynet. Dette er de to enkleste og mest effektive for en vanlig husholdning.
Nedenfor er en kort beskrivelse av hvordan du sliper knivene dine med de to metodene.
Knivsliper
Knivsliperen er den enkleste måten å slipe knivene på. De fleste knivslipere er bygget slik at du ikke trenger å tenke for mye på vinkelen på kniven.
Med knivsliperen kjører du bare kniven gjennom hakkene på knivsliperen for å slipe bladet. De to hakkene på knivsliperen skjerper og polerer bladet.
Her er det viktig å starte fra bunnen og trekke kniven helt opp til spissen. Sørg for at bladet alltid er i kontakt med brynesteinene.
Dette gjøres 5-7 ganger i hakk nummer 1 før du fortsetter på samme måte i hakk nummer 2.
Når du har slipt begge sider av kniven, bør du alltid skylle den for å få bort støv og rester fra kniven.
Slipestein
Denne metoden er den vanskeligste, men også den mest effektive når du først har lært den.
Før du begynner med slipesteinen må du dryppe litt vann over slik at overflaten blir våt. Dette gjør det lettere å kjøre knivbladet over steinen.
Når slipesteinen er våt, må den legges godt på et underlag hvor det er god plass, slik at du ikke risikerer å treffe noe underveis.
Japanske kniver er laget med en slipevinkel på ca. 20 , som betyr at du må stryke bladet i en vinkel på 10 , for å få mest mulig ut av det.
Pass på å stryke bladet fra bunnen og helt opp til tuppen av kniven. Det er viktig å inkludere tuppen på kniven, da det er en av de mest brukte plasseringene på kniven.
Når du har slipt begge sider av kniven bør du også skylle kniven for å få bort støv og rester fra kniven.