Knappcellebatterier

Nedenfor finner du utvalget innen Knappcellebatterier.



Knappcellebatteri - Enkel strøm for små elektroniske enheter

Mange hjem vil ha et stort antall elektroniske enheter, da de ofte brukes i hverdagen til mange forskjellige ting.

Det kan være enheter som f.eks. forskjellige typer fjernkontroller til TV-en eller garasjen, eller kalkulatoren, høreapparatet eller klokkene dine, som trenger et knappcellebatteri for å fungere.

Her er det mange forskjellige størrelser og typer knappcellebatterier , som du må se gjennom for å finne den typen som passer dine egne enheter.

Knappcellebatterier er først og fremst en av to typer batterier, enten litium- eller alkaliske batterier.

Litiumbatterier pleier å være litt dyrere, men du får også et batteri som kan holde på strømmen veldig lenge og er mer effektivt enn andre batterityper.

Alkaliske batterier er mye billigere, men varer ikke på langt nær like lenge som litiumbatterier.

De kan imidlertid fortsatt holde på strøm i flere år, så det kan ofte komme ned på prisen om du må velge et litium- eller alkalisk batteri.

Knappcellebatterier som bruker litiumteknologi har vanligvis betegnelsen CR, mens de alkaliske batteriene bruker betegnelsen LR`.

På den måten kan du lettere se forskjell på de to batteritypene, slik at du har større sjanse til å velge hvilken type batterier du ønsker.

Flertallet av knappcellebatterier er engangsbatterier, så de kan kun brukes én gang før de må sendes til gjenvinning.

Du kan imidlertid også finne noen modeller som er oppladbare, så hvis du ønsker å kunne lade opp knappcellebatteriene dine, så kan det være du bør investere i dem.

4 ting du bør vurdere når du kjøper knappcellebatterier

Hvis du har en eller flere enheter hjemme som trenger knappcellebatterier, så bør du tenke deg om slik at du har større sjanse til å få de riktige batteriene.

Da kan du bygge opp en reserve av forskjellige knappecellebatterier, slik at du er sikker på at du alltid har de riktige batteriene tilgjengelig dersom en av enhetene dine skulle gå tom for strøm.

Nedenfor finner du noen eksempler på vurderinger du kan gjøre som kan hjelpe deg å vurdere hvilke knappcellebatterier som passer dine behov.

#1 - Kompatibilitet med knappcellebatteriet

Du bør være oppmerksom på at ulike enheter kan ha ulike stikkontakter, og derfor er ikke alle typer knappecellebatterier egnet for hver enkelt enhet.

Du kan derfor oppleve at du må bruke en annen type knappcellebatteri til klokken enn du trenger til fjernkontrollen.

Dette er fordi, avhengig av hvilken type enhet du bruker, må enheten bruke en bestemt spenning og størrelse på batteriet.

Du må derfor sørge for at dine knappecellebatterier gir riktig mengde strøm, da du ellers kan ende opp med at enheten enten får for lite strøm og ikke fungerer som den skal, eller at enheten får for mye og risikerer å bli overbelastet.

Det kan potensielt ødelegge enheten til slutt, så du må være sikker på at knappcellene dine er kompatible med enhetene dine.

Det er derfor viktig at du undersøker enhetene dine slik at du vet sikkert hvilken type batteri de trenger, slik at du kan kjøpe den typen som er kompatibel med de aktuelle enhetene.

#2 - Typer knappcellebatterier

Det finnes en rekke ulike batterityper for knappeceller, og det kan være viktig å få oversikt over alternativene slik at det er lettere for deg å finne knappecellene du trenger.

De to primære typene knappcellebatterier du kan finne på markedet er alkaliske batterier og litiumbatterier, som hver har forskjellige fordeler og ulemper for bruken.

Det finnes imidlertid forskjellige størrelser og typer av både alkaliske batterier og litiumbatterier, så det er viktig å vite hvilken størrelse knappcelle enheten din trenger, slik at du kan kjøpe riktig type.

Eksempler på litiumknappcellebatterityper:

Eksempler på alkaliske knappcellebatterityper:

Du må derfor være oppmerksom på å kjøpe riktig type knappeceller til dine ulike enheter slik at de passer sammen.

#3 - Myntcellebatterispenning og strømkapasitet

Når du trenger nye knappecellebatterier, kan det være en god idé å vurdere hvor mye spenning enhetene dine trenger i batteriene.

Spenningen på batteriet er viktig å vite, da ulike enheter trenger en bestemt spenning, og det er viktig at den ikke avviker fra anbefalt mengde.

Det kan potensielt føre til at enheten din blir overbelastet og ødelagt hvis du f.eks. sett inn et batteri med for høy spenning i enheten.

Generelt varierer spenningen til knappcellebatterier etter type, der litiumbatterier har en spenning på rundt 3 V, der alkaliske batterier har en spenning på rundt 1,5 V.

Du bør også vurdere hvor stor strømkapasitet du ønsker at knappcellebatteriene dine skal ha, da det viser hvor mye strøm batteriene kan overføre før de går tom for strøm.

Så jo høyere strømkapasitet batteriet har, jo lenger kan du forvente at batteriet varer når det er koblet til enhetene dine.

Dette kan imidlertid variere ganske mye ettersom noen enheter bruker mer strøm enn andre, eller hvis du bruker en spesifikk enhet oftere enn andre.

Eksempler på gjeldende kapasitet til knappcellebatterier:

  • 38 mAh
  • 50 mAh
  • 70 mAh
  • 80 mAh
  • 100 mAh
  • 150 mAh
  • 170 mAh
  • 200 mAh

Det kan derfor være en fordel å vurdere spenningen og strømkapasiteten som batteriene dine skal ha, slik at du får mest mulig ut av enhetene dine.

#4 - Batterilevetid for knappcelle

Dersom du ønsker å ha en reserve knappecellebatterier liggende hjemme, så kan det være en fordel å vurdere hvilken type batterier du vil ha liggende, da noen typer kan holde på strøm lenger enn andre.

Litiumbatterier har den fordelen at de potensielt kan vare opptil 10 år før de er helt utladet, noe som er veldig lenge å ligge.

Dette gjør at du alltid kan være sikker på at batteriene du har liggende i reserve fortsatt har strøm på seg, slik at du ikke ender opp med å måtte kaste de gamle batteriene dine.

Alkaliske batterier er betydelig billigere enn litium, men varer heller ikke på langt nær like lenge.

Generelt kan alkaliske batterier bare holde på strømmen i 2 - 3 år, men hvis batteriene er beregnet på en enhet som du bruker mye, og dermed ofte må bytte batteri, så kan det være en fordel, da du da ikke risiker at batteriene går tom, går tom for strøm naturlig.

En annen fordel som litiumbatteriet har er at det tåler store temperatursvingninger sammenlignet med andre batterityper.

Det generelle temperaturområdet som batterier kan fungere skikkelig i er mellom 0 - 60 C, hvor batteriets effektivitet kan falle betraktelig hvis du går utenfor dette temperaturområdet.

Det kan potensielt også bety at batteriet naturlig utlades raskere på grunn av temperaturen, og du bør derfor gjerne oppbevare batteriene dine i romtemperatur.

Det er bl.a. derfor trenger bilbatterier ofte ekstra hjelp om vinteren for å starte bilen, spesielt når det er ekstra kaldt.

Her kan litiumbatteriene fungere normalt i temperaturer mellom -30 - 60 C, noe som gjør at de fungerer mye bedre i kaldt vintervær.

Alkaline har en tilsvarende fordel fremfor vanlige batterier, da de tåler temperatursvingninger på mellom -10 og 60 C, så selv om de ikke er like effektive som litiumbatterier tåler de fortsatt det danske vinterværet godt.

Så hvis du skal bygge opp et magasin med forskjellige knappeceller som er i reserve, kan det være lurt å vurdere hvilken type batteri du trenger, slik at du kan være sikker på at de fortsatt har strøm i seg når du endelig trenger å bruke dem.

Knappcellebatterier finnes i mange av de mindste elektronikkproduktene, som f.eks i lommeregnere og lignende. Her på siden finner du et utvalg av knappcellebatterier til forskjellige formål. Kjøper du flere knappcellebatterier enn du har bruk for kan du forlenge levetiden på det ubrukte batteriet ved å legge det i fryseren. Hvis batteriet er i en vanntett beholder vil knappcellebatteriet stort sett ikke ha noe energitap og være klar til bruk når du har bruk for det.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva