Nettverkskort

Med et nettverkskort kan du få tilgang til Internett med datamaskiner som ikke har nettverkstilkobling. Nettverkskortet settes inn i USB-kontakten (USB-A eller USB-C) og du har nettverk.

Se mer om Nettverkskort

Nettverkskort - en nødvendighet for hver datamaskin

Skal du ha internett på datamaskinen, krever det at den har nettverkskort i en eller annen grad.

Det betyr ikke nødvendigvis at den må bygges inn, men de fleste velger innebygget variant da den er mest stabil og typisk kan oppnå best hastighet.

Et nettverkskort kan refereres til som porten mellom en nettverkskabel/ruter og datamaskinens Internett-tilkobling.

Uten dette har nettverket i hjemmet ditt ingen mulighet til å kommunisere med datamaskinen din, og du har derfor ingen Internett-tilkobling.

De fleste datamaskiner kommer med innebygde nettverkskort, spesielt når det gjelder bærbare datamaskiner.

Men hvis du er en som bygger din egen PC, krever det at du kobler til og installerer et nettverkskort selv.

Nettverkskort for stasjonært utstyr

For en stasjonær datamaskin kan du velge å installere enten et vanlig PCI-nettverkskort for internettkabel, eller et nettverkskort med WiFi-antenner for et trådløst nettverk.

Det raskeste internett oppnås fortsatt med faste kablede tilkoblinger, og det er derfor de fleste velger å koble en ethernet-kabel til datamaskinen hvis det er mulig.

Er du en gamer regnes også denne typen tilkobling som den beste, da du får det mest stabile nettverket med få svingninger.

Kjøper du en stasjonær datamaskin som er ferdig montert, trenger du ikke bekymre deg for nettverkskort, da det ofte allerede er installert.

Hvis du derimot monterer din stasjonære datamaskin selv, er det viktig at du kjøper et godt nettverkskort slik at du er sikret best mulig internettforbindelse.

Nettverkskort for WiFi

Hvis du ikke har mulighet til å kjøre internettkabel til datamaskinen, kan du finne et smartnettverkskort for WiFi i stedet.

Denne typen nettverkskort har i stedet en for innganger for en internettkabel, en eller flere WiFi-antenner som kan fange opp signalet fra ruteren din.

Denne typen nettverkskort kalles også vanligvis en PCI WiFi-adapter, og installeres på samme måte som et vanlig PCI-nettverkskort.

Denne løsningen kan være nødvendig for de av dere som ikke bor et sted der du kan føre en kabel til datamaskinen.

WiFi-nettverkskort er heller vanligvis ikke installert som standard hvis du kjøper en ferdig montert datamaskin, derfor kan det være nødvendig å installere det selv.

WiFi 6 nettverkskort

Den nyeste trådløse nettverksstandarden heter WiFi 6 og er dermed også den beste du kan velge.

WiFi 6 er det absolutt beste innen trådløst internett, og det finnes nå også nettverkskort med denne teknologien.

De gamle nettverkskortene får ikke tilgang til de nye hastighetene som følger med WiFi 6, derfor er det viktig at du velger et nettverkskort som støtter denne standarden.

USB-adapter - Internett på den enkle måten

Hvis du ikke nødvendigvis trenger de absolutt høyeste hastighetene, kan du med fordel velge en USB-nettverksadapter.

Med denne løsningen slipper du bryet med å installere et nettverkskort i datamaskinen.

Du setter ganske enkelt inn USB-nettverksadapteren og så vil du kunne koble til en kabel eller koble til med WiFi.

Denne løsningen er for deg som bare vil ha et nettverk, og kanskje ikke har den sterkeste forbindelsen hjemme.

Du kan ikke oppnå samme høye hastigheter som med et PCI-nettverkskort, da teknologien er noe mindre kompleks og svakere enn vanlige nettverkskort.

USB Wi-Fi-adapter

Mange velger å bruke en såkalt USB WiFi-adapter til en stasjonær eller bærbar PC som har et svakt nettverkskort.

Denne løsningen gir datamaskinen din tilgang til et trådløst nettverk, og er utrolig enkel å installere, og ofte veldig billig.

Du kobler ganske enkelt enheten til en USB-inngang etter eget valg, og deretter installerer den driverne og gir deg tilgang til det trådløse nettverket.

Du kan da fritt koble til en ruter i nærheten, eller til telefonens internettdeling og lignende.

USB og USB-C nettverkskortadapter

Hvis du fortsatt ønsker en kablet internettforbindelse, men kanskje nettverkskortet ditt er ødelagt eller for tregt - heldigvis finnes det en løsning for dette.

Akkurat som med Wifi kan du koble til en USB-adapter som deretter kan kobles til en nettverkskabel og gi deg internett på datamaskinen.

Denne kan brukes både til bærbare og stasjonære, og er en god løsning for deg som ikke har god WiFi-tilkobling og heller vil ha en stabil fast tilkobling.

Disse USB-adapterne er tilgjengelige både som standard USB, eller for USB-C-inngang, som har blitt hyppigere de siste årene.

Har du spørsmål angående nettverkskort eller andre produkter hos avXperten, ikke nøl med å ta kontakt med vår kundeservice – som alltid er klar til å hjelpe med alle de tekniske vilkårene!

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva