AAAA-batterier

AAAA-batterier er egnet for mindre forbrukerelektronikk og slanke elektriske enheter. Gir langvarig kraft til daglig elektrisk bruk.

Filtrer
Sortering

Se mer om AAAA-batterier

3 ting du bør vurdere når du kjøper AAAA-batterier

Det er flere ting du bør vurdere når du kjøper AAAA-batterier til hjemmeenhetene dine.

Vi gir derfor nedenfor en rekke vurderinger du kan gjøre før du kjøper batteriene, slik at du er sikker på å kunne få de riktige batteriene som passer dine behov.

#1 - Hvilken enhet bør du bruke AAAA-batteriene til?

Det første du bør vurdere er hvilken enhet du skal bruke nye batterier til.

Det kan være mange enheter i hjemmet ditt som trenger nye batterier fortløpende, og det kan være lurt å ha ekstra liggende, spesielt hvis du ikke bruker oppladbare batterier.

Selv om du primært bruker oppladbare batterier, kan det være lurt å ha ekstra batterier liggende, da oppladbare batterier også kan miste sin effektivitet over tid, og derfor må skiftes.

Det er også viktig at du sjekker hvilken type batteri enhetene dine bruker, da det finnes flere forskjellige typer batterier som kan minne om hverandre.

AAAA-batterier er blant de minste batteritypene du kan finne på markedet, men de egner seg godt til mindre enheter som f.eks. kalkulatorer, lommelykter , brannalarmer og mange andre elektroniske enheter du kan finne i hjemmet.

Det er derfor viktig at du undersøker hvilken type batteri enhetene dine trenger, så du er sikker på å kunne finne riktig størrelse og type batteri som passer deg.

#2 - Hvor mye spenning trenger du i AAAA-batteriene?

Det kan også være viktig for deg å vurdere hvor mye spenning du trenger i batteriene dine, da dette kan ha stor innvirkning på hvilken type batteri som er best egnet.

Den vanligste typen batteri du kan finne er sannsynligvis Alkaline megan-batteriet.

Fordelen med Alkaline-batterier er at de generelt kan holde på strøm lenge, selv om du ikke bruker dem, og er derfor veldig gode for små enheter som du kun bruker i visse situasjoner.

Alkaliske batterier har en spenning på rundt 1,5V med en strømkapasitet på mellom 400 - 600 mAh, og kan holde strøm i opptil 10 år hvis de ikke er i bruk.

Den andre typen batteri du sikkert er kjent med er litium-ion-batterier.

Li-Ion-batteriet har generelt høyere spenning enn det alkaliske batteriet, da deres ligger på rundt 3,7V, men den høyere spenningen gjør også at de ikke kan vare på langt nær like lenge.

Li-Ion-batterier har en generell strømkapasitet på rundt 170 mAh, noe som gjør at de ikke varer like lenge som alkaliske batterier med sine 400-600 mAh.

Det er derfor viktig at du vurderer hvor mye spenning og strømkapasitet du trenger, da dette kan ha stor innvirkning på hvor lenge batteriene dine kan vare.

#3 - Bør AAAA-batteriene være oppladbare?

Det kan også være viktig for deg at batteriene dine er oppladbare, da dette potensielt kan gjøre at batteriene varer lenger.

Generelt, når du trenger oppladbare batterier, må du se etter enten Li-Ion- eller NiMH-batterier, da det generelt ikke er mulig å lade opp alkaliske batterier.

NiMH-batterier er generelt mer effektive enn alkaliske batterier, da de ikke mister strøm på langt nær like raskt i enheter som f.eks. digitale kameraer som trenger mye strøm.

NiMH-batterier kan generelt opprettholde sin effektivitet i ca. 300 sykluser (utladning og ladning) før de begynner å miste evnen til å holde strøm.

Fordelen med NiMH-batterier er at du heller ikke trenger å vente til de er helt utladet, da du f.eks. bør kjenne til de gamle NiCd-batteriene, da de ikke tar skade av dette.

Li-Ion-batterier er en del mer effektive enn NiMH-batterier, men koster derfor også det samme.

Imidlertid er nok Li-Ion den batteritypen du kjenner best i disse dager, da denne typen batterier brukes i mange forskjellige sammenhenger.

Li-Ion-batteriet kan generelt levere ca. 3 ganger mer strøm enn NiMH-batteriet, og de er derfor en del mer effektive, både for å holde på strøm og for å gi høyspenning til elektronikken din.

De har lang levetid, da Li-Ion-batterier bare utlades mellom 1,5 - 2% av strømmen sin per måned når de ikke er i bruk, og de kan generelt vare mellom 500 - 1000 sykluser før de må byttes.

Det er imidlertid best for denne typen batterier at de ikke er helt utladet eller ladet, da dette potensielt kan skade batteriet.

Det er imidlertid en del debatt om dette, og Teknologisk Institut anbefaler at det ikke er en fordel som er stor nok til at du bekymrer deg mye for det.

Så hvis du ønsker at batteriene dine skal være oppladbare, er det viktig at du vurderer hvilken type batteri du ønsker, da dette har stor innflytelse på batteriets ytelse.

3 fordeler med AAAA-batterier

Det er mange fordeler med å bruke AAAA-batterier til enhetene dine.

Vi gir derfor en rekke eksempler på fordeler som du kan finne ved å bruke AAAA-batterier hjemme.

#1 - Miljøvennlige AAAA-batterier

Tidligere var det mye bekymring for miljøet når det kom til batterier, spesielt med tanke på engangsbatterier.

Det var bl.a. fordi de brukte kvikksølv i sin konstruksjon, som er et svært skadelig stoff hvis det kommer ut i naturen.

I dag brukes ikke lenger kvikksølv eller kadmium til batterier, så det er ikke lenger den samme frykten for å skade naturen ved å bruke disse batteriene.

Selv det alkaliske batteriet, som er den mest utbredte typen engangsbatterier, er ikke skadelig for miljøet i produksjonen, da de bruker minst mulig plast, og hvis de leveres inn på riktig måte kan komponentene deres gjenbrukes til å lage andre batterier .

#2 – Tåler store temperaturendringer

Fordelen med alkaliske batterier er at de tåler store temperatursvingninger.

Dette er fordi de er tørrbatterier og derfor ikke bruker væske til å generere sin strøm, og derfor er det ingenting som kan fryse eller fordampe ved henholdsvis høy og lav temperatur.

Dette gjør Alkaline-batteriet veldig stabilt, spesielt hvis du skal bruke dem om vinteren eller om du skal på ferie til de varme landene, hvor temperaturen kan svinge mye mellom natt og dag.

Denne fordelen er imidlertid mest beregnet på det alkaliske batteriet, da andre typer batterier er mye mer sannsynlig å miste strøm på grunn av temperatursvingninger.

I disse tilfellene er det lurt å jevnlig sjekke eller lade enhetene dine hvis de har vært utsatt for temperatursvingninger, slik at du er sikker på at de fortsatt har strøm.

#3 - Lang levetid

Moderne batterier er langt mer effektive for å kunne holde på strøm i lengre perioder.

Dette betyr at du ikke trenger å bytte batterier så ofte, siden deres større kapasitet og effektivitet lar deg ha glede av enhetene dine lenger.

I tillegg kan du enkelt ha et lager med ekstra batterier liggende, da de ikke mister strøm på samme måte som eldre batterityper, og noen batterier kan holde i flere år før de mister all kraft.

Hvis batteriene dine er oppladbare, kan de vare enda lenger ettersom de hele tiden kan lades om og om igjen, hvor moderne batterier kan vare hundrevis av ganger før de begynner å miste effektivitet.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva