Antennesplitter

I denne kategorien finner du utvalget innen Antennesplitter.

Filter
Sortering


Antennesplitter HF (TV) - 2 veis
 1 Anmeldelse
Antennesplitter HF (TV) - 2 veis
Antennesplitter HF (TV) - 2 veis
 1 Anmeldelse

Koble 2x coax-kabler til den samme kontakten
Kontakttype 1: 1x Coax Hun

     Les mer      På lager

Antennefordeler - Finn en antennefordeler her

En antennefordeler kalles også en antennesplitter (og noen steder til og med en TV-splitter). Dette er en enhet der du kan sette inn t plugger fra antennen din, og deretter føre en serie plugger ut fra fordeleren til de ulike enhetene i huset som skal motta signalet fra antennen.

En antennesplitter fungerer også hvis du har kabel-TV, og det er nettopp dette som gjør slike splittere så populære. Når vi får stadig flere fjernsyn i huset, så kan alle få lov til å se det de vil se, barna kan se tegneserier mens de voksne kan se film, og med en splitter er det mulig å sørge for at alle i husholdning får et klart bilde og skarp lyd, og at ingen må gå på akkord med kvaliteten.

Antennesplitteren kan også brukes hvis du f.eks. vil gjerne høre radio på samme antennekabel som den som fører TV-signalet med seg. Dette er veldig smart da du bare kan kjøre en enkelt antennekabel fra antennen inn i huset. Hvis du, som mange har, har antennen på taket, så trenger du ikke lenger å krype rundt der oppe hver gang du skal koble til en ny kabel.

Hvordan er en antennefordeler konstruert?

Når vi snakker om disse antennesplitterne finnes det en rekke ulike muligheter for deg som skal distribuere signalet ditt til mange forskjellige TV-er i husholdningen. Her kjøper du ikke bare én modell, men i stedet kan du kjøpe flere forskjellige etter behov.

En antennefordeler fungerer ved å ha en inngang, det vil si en inngang for signalet ditt, og en rekke utganger, det vil si utganger som signalet kan gå gjennom. En slik fordeler er derfor ikke en spesielt stor komponent, og jo færre utganger du må bruke, jo mindre kan faktisk enheten være, og den kan plasseres nesten hvor som helst.

De aller fleste av disse komponentene er HF-tette. Det betyr at den elektroniske støyen som vi finner i moderne hjem med mange elektroniske enheter (både kablet og trådløst) avvises så mye som mulig av antennefordeleren. Dette skjer fordi antennefordeleren er skjermet slik at disse frekvensene ikke kan komme over splitterens signal og dermed forstyrre det.

Når denne interferensen kan reduseres så mye som mulig her, betyr det at du ikke trenger å bekymre deg for om signalet ditt faktisk kommer klart og skarpt inn. På denne måten kan du unngå støyen som ofte kan plage et hjem hvor mange elektroniske enheter kommuniserer oppå hverandre, og på denne måten forurense luften rundt seg med støy.

Hva bør du huske på når du ser etter en antennefordeler?

Bare fordi du vet at du trenger en antennesplitter betyr ikke det at søket er over ennå. Det er en del ting som kan være verdt å ha i bakhodet når du leter etter en slik enhet, slik at du ikke får problemer senere.

En av de viktigste er båndbredden som signalsplitteren din har. Dette er begrepet som indikerer hvilket frekvensbånd distributøren kan jobbe med, og du kjenner kanskje dette begrepet fra internettrutere der de opererer på en bestemt båndbredde, for eksempel 5 GHz. De aller fleste antennefordelere har en båndbredde mellom 1000 og 1500 MHz, da det er denne båndbredden de aller fleste TV-er jobber med. Velger du ikke riktig båndbredde, eller har du for eksempel svært lav båndbredde i antennefordeleren din, kan du ende opp med et stort signaltap, da distributøren ikke har mulighet til å motta all informasjon fra antennen.

Noe annet du også må ta stilling til er hvor mange utganger antennesplitteren din skal ha. Hvis du bare trenger 4 utganger, vil det være et problematisk valg å kjøpe en distributør som har 8 utganger. Gjør du dette vil du fort se at en slik splitter må bruke mer strøm i signalet, og dermed må antenneforsterkeren skrus opp, fordi noen ikke engang har en slik forsterker, og derfor bare opplever et permanent kvalitetstap . Hvis du i stedet velger det nøyaktige antallet utganger du trenger fra starten av, vil du unngå å oppleve en forringelse av signalet ditt.

Bruk en antennesplitter til å dele antennesignalet slik at flere fjernsyn kan være tilkoblet samme antennekontakt. Likevel skal man være oppmerksom på at når man bruker en antennesplitter skal man sannsynligvis også koble til en antenneforsterker. Når man bruker en antennesplitter blir signalet nemlig forholdsvis svakere med antallet fjernsyn signalet skal fordeles ut til. Våre antennesplitter gjør det mulig å lage en proffesjonell deling av signalet.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva