Viltkamera

Her finner du utvalget innen Viltkamera.

Filter
Sortering


Braun Scouting Cam Black700 Viltkamera 16MP (90 grader)
Braun Scouting Cam Black700 Viltkamera 16MP (90 grader)
Braun Scouting Cam Black700 Viltkamera 16MP (90 grader)

Kompakt viltkamera med fjernkontroll
Bruker micro SD-minnekort (ikke inkludert)

     Les mer      Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 4. april 2024
Braun Scouting Cam Black200 mini Viltkamera 2MP
Braun Scouting Cam Black200 mini Viltkamera 2MP
Braun Scouting Cam Black200 mini Viltkamera 2MP

Trigger hast. (sek): 0.5
Oppløsning video: 1920 x 1080

     Les mer      Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 4. april 2024
Braun Scouting Cam Black300 Viltkamera 12MP (60 grader)
Braun Scouting Cam Black300 Viltkamera 12MP (60 grader)
Braun Scouting Cam Black300 Viltkamera 12MP (60 grader)

Kompakt viltkamera med fjernkontroll
Bruker micro SD-minnekort (ikke inkludert)

     Les mer      Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 4. april 2024
Braun Scouting Cam Black550 Viltkamera 5MP (90 grader)
Braun Scouting Cam Black550 Viltkamera 5MP (90 grader)
Braun Scouting Cam Black550 Viltkamera 5MP (90 grader)

Kompakt spillkamera med høy oppløsning
Bruker micro SD-minnekort (ikke inkludert)

     Les mer      Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 4. april 2024

Hva er et viltkamera? Finn et billig viltkamera her

Kort fortalt er et viltkamera et overvåkingskamera som er spesialdesignet for å overvåke dyr. De er laget for å automatisk «starte» filmingen når dyret kommer inn i bildet. Det spesielle med vilt- og jaktkameraer er at de vanligvis går på batterier eller solceller, de er kamuflerte og de kan filme veldig godt i mørket.

Et viltkamera kalles også et jaktkamera

Wildlife kamera lar deg studere dyrene

Et viltkamera er et robust og slitesterkt kamera som kan henges opp i naturen. Den tåler ulike typer vind og vær og kan derfor henge over lengre tid.

Kameraet brukes ofte av jegere eller av naturinteresserte. Jegerne kan danne seg en oversikt over hvilke dyr som befinner seg i området, men det gir naturelskere mulighet til å studere dyrelivet.

Du trenger ikke være jeger eller gå på jakt for å bruke jaktkamera, derfor kalles det også viltkamera.

Viltkameraer finnes i mange forskjellige versjoner. Felles for dem er at de vanligvis er kamuflasjefargede. Dette gjør dem lette å gjemme i naturen.

Dette kan for eksempel være om du henger dem opp i et tre, gjemmer dem i en busk eller lignende. Hvis folk går forbi, betyr det også at de mest sannsynlig ikke legger merke til kameraet, så du kan la det være i fred.

7 ting du bør se etter når du kjøper et billig viltkamera

#1 - Spillkameraresponshastighet:

Det vil si hvor raskt kameraet kan reagere og kan starte opptaket. Også kalt Trigger Speed. Ulike viltkameraer reagerer på kombinasjoner av varme og/eller bevegelse, hvis bevegelse oppdages, starter opptak av bilde eller video.

Det kan være forskjeller på om kameraet starter etter 0,1 sekunder og opptil flere sekunder.

Dette er vanligvis en av tingene som er med på å bestemme prisen på spillkameraet ditt. Hvis du f.eks. trenger å bruke det til å ta opp et fôrstativ, er det ikke nødvendig å ha et kamera som er spesielt raskt, da dyrene ofte er på samme sted i lang tid av gangen.

Men hvis du har et tregt kamera og trenger å ta opp dyr i rask bevegelse, kan du få et SD-kort fullt av bilder, uten dyr i det hele tatt, eller bare av bakenden av dyret.

#2 - Innstillinger på kameraet:

Hvor enkelt er det å sette opp og programmere kameraet? Og har den et skjermgrensesnitt? Noen av de billigste viltkameraene har ikke en skjerm hvor du kan se tingene du stiller inn og det gjør det litt vanskeligere og du må holde deg mye mer til manualen din.

Mens de dyrere modellene kan ha en skjerm hvor du, akkurat som på et digitalkamera, kan se hvilke innstillinger du setter, kan det godt være 100 kroner vel anvendt hvis du ikke vil bry deg så mye med innstillingene dine.

#3 - Wildlife kamera bildekvalitet:

I gamle dager så man mye på megapiksler når man skulle skaffe seg nytt digitalkamera, i dag blir det helt feil å tro at antall megapiksler har en direkte sammenheng med kvaliteten på bildet.

Megapiksler har imidlertid en plusside når det kommer til spillkameraer.

Det er nok sjelden du får et nærbilde av et dyr, dette betyr at dersom dyret kun tar opp 10% av bildet og du velger å beskjære det, kan det godt bli ganske uskarpt hvis det ikke er nok megapiksler til gjøre med.

Hvis du kan få bildeeksempler å se, er det selvfølgelig det beste, men det handler om optikken i kameraet og hvor mye lys som kan registreres i objektivet.

– Heldigvis er det mye lys ute, selv om det er veldig lite sol, er det mye mer lys enn en lampe. Er det primært nattbilder, må du se på hvilken type lys kameraet har.

#4 - Batteri og levetid:

Siden viltkameraer alltid henger ute i det fri, og du sannsynligvis ikke har mulighet til å trekke en kabel ut der, kommer de sjelden med mulighet for å koble til fast strøm. Derfor er det viktig å sørge for at det er nok strøm å forholde seg til, kjøper du et kamera med AA-batterier, sørg for at du kjøper batteriene av høy kvalitet. Hvis ikke kan du faktisk få dårligere bilder hvis det ikke er nok strøm på lyskilden din.

Noen viltkameraer har mulighet for å koble til en solenergibank , slik at de kan lade opp i løpet av dagen, dette er ikke en perfekt løsning, da mange vil henge under trekroner og vil være ganske skjermet fra solen.

#5 - Lystype:

Bruker ditt nye viltkamera usynlig infrarød blits eller bruker Low Glow LED som gir en liten mengde lys. Det er viktig å få riktig lysstyrke i bildene dine. Low Glow gir litt lavintensitetslys, så det er ikke som en blits fra et kamera.

Det er imidlertid fortsatt synlig lys som potensielt kan skremme dyrene.

Våre dyrelivskameraer bruker infrarødt lys. Infrarødt lys ligger utenfor det synlige spekteret og kan derfor ikke sees av mennesker og dyr, men kan sees av et kamera. Forskjellen mellom de to er fargespekteret det gir.

Infrarødt lys gir de karakteristiske grønne nattbildene, mens Low Glow gir en mer korrekt gjengivelse av fargene da det er synlig lys. Derfor er infrarødt sannsynligvis den typen lys som er mest populær på overvåkingskameraer , siden mennesker ikke kan se lyset.

#6 - Minnekort i kameraet

Nesten ingen spillkameraer kommer med eget SD-kort, du må derfor kjøpe et eksternt SD-kort til kameraet og det er lurt å sjekke om kameraet kan bruke maks 8, 16 eller 32 GB kort.

Tips: Kjøp 2 kort slik at du kan bytte mellom dem når du bruker dem.

#7 - Installasjon av viltkamera

Det anbefales at kameraet ditt monteres i en høyde på 1,5 - 2 meter og vinkles 5-10 grader nedover.

Vinkelen nedover gjør at du får flere dyr inn i bildet ved fôrplassen, og det sørger for at du ikke får solen direkte inn i linsen.

Det er typisk tidlig morgen og sen kveld det er mest aktivitet, og solen kan være ganske lys der.

Du kan også bruke droner til å følge fugler og andre dyr i luften.

Bruk jaktkameraet for å finne ut hvor dyrene går

En stor del av jakten er ofte å sitte stille og vente på at dyrene kommer innom. Det er både en del av moroa med jakt og en del av det som kan være så frustrerende med det.

Spesielt hvis ens venting ikke blir belønnet med et dyr som går forbi.

Dersom du ønsker å få bedre oversikt over hvor de forskjellige dyrene går, er det lurt å sette opp viltkameraer på de stedene du går på jakt. På denne måten kan du finne ut om det er i lysningen, nede ved bekken eller på et helt tredje sted det kommer mange dyr.

Det gir deg et forsprang når du skal på jakt.

Selv om du selvfølgelig ikke trenger å vente litt uansett.

Lær om dyreatferd med et viltkamera

Er du interessert i dyr og deres friluftsliv, vil du ofte også bruke mye tid på å sitte og vente ute i naturen, i håp om at dyrene kommer innom.

Noen dyr er imidlertid så sky at det kan være vanskelig å se dem, uansett hvor mye du kamuflerer deg og hvor stille du sitter. Det kan derfor være en idé å sette opp et viltkamera.

På den måten kan du med bildene fra vilt-/jaktkameraet studere dyrene på opptakene og lære mye mer om dem.

Det er for eksempel lurt hvis det er et spesifikt dyr du ønsker å se. Det kan være et oterhi eller en revegrav i nærheten av der du bor. Med kameraet kan du lettere fange opptak av dyrene i hulen og se nærmere på dem.

Studer dyrene i hagen med et viltkamera

Et viltkamera kan også være et godt alternativ for deg å studere dyrene i din egen hage. Det kan være fugler, hjort, harer og mange andre typer dyr.

Alt avhenger av hvor langt ut i landet du bor. Noen dyr er nattaktive eller er mest aktive i de tidlige morgentimene. Hvis du ikke er mye for å sitte oppe om natten eller våkne tidlig om morgenen, kan kameraet være til god hjelp med tanke på å se hvilke dyr som kommer forbi hagen din.

Hvis du har problemer med et dyr som fortsetter å spise søppelet ditt eller på annen måte plager deg hjemme, er det også lurt å kjøpe et viltkamera.

Med kameraet kan du fange synderen på tape og dermed ta akkurat de riktige forholdsreglene i forhold til å stoppe dyret.

Jaktkamera kan klippes på eller brukes håndholdt

Mange gjør dette ved å feste jaktkameraet og så sette det på opptak mens de selv sitter hjemme i stua og koser seg. Dette gjør at de kan få mye kunnskap om naturen rundt seg, uten å måtte sitte ute i den hele tiden.

Et jaktkamera trenger ikke brukes til jakt: det er viktig å merke seg at et jaktkamera og et viltkamera er det samme.

Dersom du ønsker å ha opptak av dyrene og naturen eller av jakten din, kan det også være lurt å bruke et jaktkamera. Du kan også bruke det som håndholdt kamera, hvor du selv tar opp med det. Den lar deg flytte rundt på kameraet og for eksempel følge dyret mens det løper.

Spillkamera kan ta opp både video og stillbilder

Det er ofte veldig forskjellig om du trenger video eller stillbilder når du kjøper et spill- & jaktkamera. Alt avhenger av hva du skal bruke det til.

Med video kan du følge oppførselen til dyrene og se hvordan de oppfører seg mot hverandre og hvordan de går rundt for å finne mat. Det vil ofte være det smarteste for naturelskeren.

Skal du bare bekrefte hvilke dyr som befinner seg i området, kan det ofte være lurt å bruke kameraets stillbildefunksjon. På den måten får du bilder av dyrene, men ikke video av dem.

Nedenfor finner du utvalget innen Viltkamera.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva