Metalldetektor

Nedenfor finner du utvalget innen Metalldetektor.

Filter


En metalldetektor for barn og voksne

En metalldetektor er liksom ikke et leketøy, men det betyr ikke at barn er utelukket fra å bruke den.

Barn vil lett kunne lære å betjene en metalldetektor, og vi opplever at metalldetektoren i hovedsak kjøpes enten som gave til et barn, eller som gjenstand for en god familiedag sammen.

Den beste metalldetektoren for barn er ikke nødvendigvis en metalldetektor kjøpt som leketøy. Det finnes metalldetektorer som selges som leker og de er ikke alle like gode.

Du bør også vite at dersom du bruker metalldetektor på andre steder enn din egen eiendom, så må du gjøre deg noen vurderinger før bruk.

Det er regler og begrensninger som du bør være klar over før du går på skattejakt. Det er slik at du som operatør av en metalldetektor har et ansvar for å vite noe om ditt "funn" dersom du finner noe av arkeologisk status.

Hvor kan du søke med en metalldetektor?

Den korte hovedregelen for søk med metalldetektor er: Du må gå overalt du har lov til å gå. Finner du noe på et sted du ikke har fått tillatelse først, kan det havne i trøbbel.

Eksempler på steder du kan få lov til å gå med metalldetektor.

  • Fremheve
  • Skoger
  • Parker
  • Strender
  • Skoler

Du må for eksempel ikke bruke detektoren din i nærheten av gravhaug og kirker, og hvis du finner noen bronse eller lignende fortidslevninger, må du notere og merke stedet og kontakte et museum umiddelbart.

Disse reglene gjelder uansett om du bruker et leketøy eller en ekte metalldetektor. Disse reglene gjelder også for barn, så vel som for voksne.

Finn gull og sølv med metalldetektoren

Du må sjekke i spesifikasjonene til den enkelte metalldetektor om den kan finne både gull og sølv, men de er vanligvis alle laget for det. En metalldetektor finner metaller, selvfølgelig, men det betyr ikke nødvendigvis at du blir rik på din neste tur til skogen.

Tvert imot er den veldig bra for hvis du har mistet en ring i hagen og gjerne vil finne den igjen.

Mister du ofte tingene dine, eller er du bare gal etter å gå på skattejakt? Hvis du kan svare ja på noen av disse tingene, kan en metalldetektor være noe for deg. Med en metalldetektor er det enkelt å finne alle metallgjenstander, som for eksempel mynter.

Når du vurderer hvilken metalldetektor du skal kjøpe, kan et godt sted å starte være å kjøpe en billig metalldetektor. De dyre på flere tusen kroner er kanskje ikke der du starter før du vet om det er en hobby du er interessert i.

En god nybegynner metalldetektor er grunnen til at vi har valgt å ha den i vårt sortiment på avXperten.no - Har du spørsmål kan du alltid kontakte vår kundeservice på telefon eller e-post.

Raske fakta om metalldetektorer

Nedenfor finner du noen vanlige spørsmål som vi har funnet korte og presise svar på.

Disse faktaene kan være svært relevante for deg som nybegynner, og vil gi deg en god start og forståelse for din nye hobby.

Kan du bruke en metalldetektor på stranden?

Som et utgangspunkt er det ikke tillatt å bruke en metalldetektor på stranden, det er faktisk ikke lovlig å bruke den i det hele tatt på offentlige eller private grunner.

Det er imidlertid lov om du får tillatelse fra enten kommunen eller de som eier grunnen, og det samme gjelder derfor de offentlige strendene i Danmark.

Hvis du ønsker å bruke metalldetektoren din på en offentlig strand, må du gå til kommunen for å få en offisiell tillatelse til dette.

Når det gjelder private arealer bør du alltid kontakte den eller de som eier grunnen, dette gjelder ikke bare bruk av metalldetektor, men alle sammenhenger hvor du befinner deg på privat grunn.

Hvordan fungerer en metalldetektor?

Teknologien bak metalldetektorer er egentlig veldig enkel, men kanskje litt forvirrende hvis du ikke får den kuttet ut av papp.

Kort fortalt bruker en metalldetektor en såkalt søkespole som sitter i enden av den, nærmest bakken.

Denne spolen sender ut et magnetfelt som kan registrere når det er metallgjenstander i nærheten.

Dette magnetfeltet er vanligvis i stand til å skille mellom jernholdige og ikke-jernholdige metaller.

Avhengig av hvor avansert metalldetektoren din er, kan den ha tilleggsutstyr i form av et digitalt display som gir informasjon om funnene den har funnet før du begynner å grave dem opp.

Fungerer metalldetektoren under/gjennom vann?

Det finnes definitivt metalldetektorer som er bygget spesielt for bruk under vann, og spesielt for søk på havbunnen.

Husk at bruk av denne typen metalldetektor ofte krever mye ekstrautstyr.

Den er først og fremst til bruk i sjøen når folk velger en vanntett metalldetektor, og dermed kreves det ofte tilgang på dykkerutstyr.

Du får enkelt små håndholdte metalldetektorer som tåler vann, men disse er sjelden helt optimale for bruk på havbunnen.

Hvor dypt kan en metalldetektor søke?

Den faktiske dybden din detektor kan søke avhenger mye av størrelsen på objektet som er funnet.

Har du for eksempel kommet over et stort gammelt kumlokk, er det stor sjanse for at du kan plukke det opp, selv om de er rundt en halv til en hel meter under jorden.

Er det derimot snakk om mindre gjenstander som småmynter, kan man sjelden plukke dem opp mye dypere enn 20-30 centimeter.

I Danmark er det en regel som sier at vi ikke må grave dypere enn pløyelaget når det gjelder åker.

Siden mange bruker metalldetektorene sine i felt, er det viktig å huske denne regelen på søket.

Finn mistede gjenstander og gamle mynter og skatter med en metalldetektor. Våre metalldetektorer fra Denver er udtført i lettvektsmateriale som gjør den lett å bruke og har både et visuelt display og lyder til å angi når den finner metall. Denver metalldetektor har en følsomhet som kan finne mynter under bakken som ligger opp til 12 cm nede i bakken. Søkeplaten på Denvers Metalldetektor er vanntett slik at du kan lete etter mynter, smykker og skatter i vannkanten på stranden.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva