Nettverkskabel Cat 7a

Nettverkskabel Cat7a er en høykvalitets nettverkskabel som støtter båndbredder på opptil 600 eller 1200 MHz og en hastighet på opptil 10 Gbit/s.

Filtrer
Sortering

Se mer om Nettverkskabel Cat 7a

Cat 7a nettverkskabler – Gi internettforbindelsen din et løft

Mange spørsmål kan dukke opp når du står overfor å måtte investere i en nettverkskabel, og det kan derfor være greit å ha en liten guide som hjelper deg å ta det riktige valget.

Hvor lang skal nettverkskabelen være? Hvilken overføringshastighet er best for deg?

Heldigvis vil du på denne siden bli introdusert for 6 vurderinger du må gjøre når du velger en Cat 7a nettverkskabel som akkurat oppfyller dine krav og din hverdag.

7 ting du bør vurdere når du kjøper en Cat 7a nettverkskabel

Nå har du endelig bestemt deg for at du vil kjøpe en Cat 7a nettverkskabel, og også her kan det plutselig være forskjell på hva de ulike nettverkskablene kan tilby deg.

Cat 7a nettverkskabler har den fordelen at de bidrar til å sikre deg en rask internettforbindelse.

Men hva er det egentlig du må vurdere når du står overfor å måtte investere i en Cat 7a nettverkskabel, og hva er greit å vite om akkurat denne typen nettverkskabel?

#1 - Lengden på nettverkskabelen

Cat 7a nettverkskabler finnes i forskjellige lengder, og det er derfor lurt, avhengig av hvor langt kabelen skal trekkes, at du vurderer hvilken lengde den skal være.

Bor du i en leilighet på 50 kvadratmeter, og av den grunn ikke trenger å trekke nettverkskabelen så langt, kan du kanskje nøye deg med å investere i en av de kortere kablene.

Bor du derimot i en stor landeiendom, hvor nettverkskabelen må kunne trekkes over større avstander, er det nok nærmere en lang kabel du bør investere i.

Du kan evt spør en fagperson om hjelp hvis du er usikker på hvor lang nettverkskabelen din bør være for å sikre en stabil internettforbindelse i hele hjemmet.

Nedenfor får du en oversikt over lengdene på Cat 7a nettverkskabler som kan sees på denne siden.

  • 50 m
  • 100 m
  • 250 m
  • 500 m

#2 - Dataoverføringshastighet

En annen ting du bør vurdere når du velger en Cat 7a nettverkskabel er dataoverføringshastigheten og om den er kompatibel med ditt valg av bredbånd.

Overføringshastighet måles i Gigabit pr sekund.

Hvis du leser at en Cat 7a nettverkskabel har en overføringshastighet på opptil 10 Gbit, er det den teoretiske makshastigheten, og derfor kan du ikke forvente at når du kjøper en Cat 7a nettverkskabel vil du automatisk få en overføringshastighet på 10 Gbit .

Overføringshastigheten din avhenger av hvilken internettleverandør du har og hvilken overføringshastighet internettleverandøren tilbyr gjennom akkurat ditt abonnement.

Hvor høy overføringshastighet du trenger avhenger av hvor mye du f.eks. er på Internett og hva du trenger å laste opp eller laste ned i løpet av hverdagen.

Sitter du, f.eks. i den situasjonen at du spiller YouTube på fritiden, og du må laste opp dataintensive videoer til YouTube-kanalen din, bør du gå for høy overføringshastighet.

Hvis det eneste formålet med å gå på nett er å sjekke banken, forskuddet eller årsoppgaven eller e-Boks fra tid til annen, er sannsynligvis ikke overføringshastighet så viktig.

#3 - Fordeler med en solid nettverkskabel

Når du blar gjennom Cat 7a nettverkskabler på denne siden, vil du finne at det refereres til en kabeltype kalt solid. Men hva betyr det egentlig at en kabel er solid?

Begrepet solid refererer til måten din Cat 7a nettverkskabel er produsert på.

Solid Cat 7a nettverkskabel er produsert med en kjerne plassert i midten av kabelen.

Fordelen med en solid Cat 7a nettverkskabel er at den kan brukes både til vegginstallasjoner montert i veggbokser og som en helt vanlig nettverkskabel med terminerende RJ45-kontakter.

Nettverkskabler av den myke typen kan kun brukes som nettverkskabler med terminerende RJ45, og solide nettverkskabler har derfor langt flere installasjonsmuligheter enn myke.

Hvis du ønsker å ha så mange muligheter for å installere og plassere nettverkskabelen som mulig, bør du velge en Cat 7a nettverkskabel av typen solid og ikke myk.

#4 - Fordeler med S-FTP og LSZH

Du finner på denne siden at våre Cat 7a nettverkskabler er definert som S-FTP og LSZH.

S-FTP betyr at en Cat 7a nettverkskabel er skjermet slik at utvendige forstyrrelser ikke kan skade kabelen, noe som er en fordel da det styrker nettverkskabelen fysisk.

LSZH står for Low Smoke Zero Halogen og betyr at kabelen har lav røykutvikling dersom den ved et uhell kommer i kontakt med brann.

Videre, når du kjøper en Cat 7a nettverkskabel som er utstyrt med LSZH, er du beskyttet mot utslipp av farlige giftstoffer under en brann, fordi den ytre kappen på kabelen er halogenfri.

De fleste Cat 7a nettverkskabler er PiMF (par i metallfolie) kabler, som betyr at kablenes enheter er tvunnet sammen i par.

I tilfelle en nettverkskabel er både PiMF og S-FTP, er de enkelte parene pakket inn i folie, noe som bidrar til å forhindre at parene mottar forstyrrelser fra andre kabler.

Cat 7a nettverkskabler med S-FTP er spesielt beskyttet mot støy fra 230 V strøm (EMC-støy).

#5 - Kjøp en kabel med en trommel

Skal du kjøpe en Cat 7a nettverkskabel, som ikke er til ditt private hjem, men i stedet til et arrangement, er det greit om du investerer i en nettverkskabel med tilhørende trommel.

På den måten kan du lettere administrere og flytte nettverkskabelen under arrangementet.

Den primære grunnen til at en nettverkskabel med tilhørende trommel er en god idé er at det ved slike arrangementer raskt kan oppstå behov for LAN-tilkobling på tvers av områder.

Hvis du må slite med å sette opp en LAN-tilkobling på et arrangement, er det absolutt det beste for deg om du kan unngå å floke sammen kablene, og det kan du gjøre med en matchende trommel.

Trommelen er laget av metall og gummi, hvor metallet gir trommelen moment slik at den ikke kan velte, og gummien legges på håndtakene slik at du er sikret et solid grep.

#6 - Farger på nettverkskabelen

Når du står overfor å måtte velge en Cat 7a nettverkskabel, er fargevalg sannsynligvis ikke det første du tenker på fordi du tror at det ikke har noe med utvelgelsesprosessen å gjøre.

Men det er faktisk ganske viktig at du vurderer hvilken farge kabelen skal ha.

Tenk deg at du må gå inn i veggen og rote til din Cat 7a nettverkskabel blant en mengde kabler og ledninger . Ville det ikke vært nyttig hvis fargen på kabelen din skilte seg ut?

Ved å velge en farge som skiller seg ut fra mengden, er du sikker på at du alltid kan finne nettverkskabelen din – selv om du må lete etter den i en mengde kabler.

Skal du investere i nettverkskabler på vegne av selskapet du jobber for, er det også viktig at du er klar over at noen selskaper krever bestemte farger på nettverkskablene sine.

Blant Cat 7a nettverkskablene på denne siden er det to farger du kan velge mellom.

  • Blå
  • oransje

#7 - Cat7-kabel med PoE

Ønsker du en nettverkskabel som kan overføre både data og strøm bør du velge å investere i en Cat 7a nettverkskabel som støtter PoE (power over ethernet).

Investerer du i en Cat 7a nettverkskabel som støtter PoE, men det er viktig å sjekke om inngangskontakten som nettverkskabelen skal settes inn i er kompatibel med PoE.

Til slutt må du ikke koble en PoE-kompatibel nettverkskontakt direkte til datamaskinen, da dette kan føre til at datamaskinen overopphetes, noe som i verste fall kan ødelegge den fullstendig.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva