RJ45 plugg
Kjøp nettverkskontakter løst hos 123elektronikk og spar penger. Vi har et bredt utvalg i nettverkskontakter og tilbehør. Prisen er i bunn, men kvaliteten er alltid god.
For Cat7 kabler
Enkel å installere
Antall: 10
Visning: Skjermet
Antall: 10
Visning: Skjermet
Antall: 10
Skjerming: Uskjermet
Antall: 20
Skjerming: Uskjermet
Visning: Skjermet
Kategori: Cat6a
Enkel montering i snap-in
Toolless klemme terminering
Antall: 20
Skjerming: Uskjermet
Cat6a
Kan monteres uten verktøy
Antall: 10
Visning: Skjermet
Skjerming: Uskjermet
Kategori: Cat6a
Antall: 10
Skjerming: Skjermet
Antall: 10
Farge: Gjennomsiktig
Antall: 10
Skjerming: Uskjermet
Passer til rund kabel med en diameter på 5 mm
Solid og flertrådet kabel
Passer de fleste Keystone-paneler
Kan monteres i paneler med opptil 24 porter
Antall: 10
Skjerming: Uskjermet
Verktøyløs montering
Uskjermet Cat6a catstone-kontakt
Antall: 10
Skjerming: Uskjermet
Antall: 10
Skjerming: Uskjermet
Skjerming: Uskjermet
Kategori: Cat6a
Montert størrelse 17,3 mm
Sommerfuglform
Monteringsform: 16,3 mm
Slimline-kontakt
Antall: 20
Skjerming: Skjermet
Smart montering uten verktøy
Farge: Hvit
Antall: 50
Farge: Sølv
Passer de fleste Keystone-paneler
Kan monteres i paneler med opptil 24 porter
Montert størrelse 16,7 mm
Farge: Hvit
Montert størrelse 17,3 mm
Butterfly form
Kan monteres i Keystone-paneler opptil 24 porter eller stikkontakter
Max 500 MHz
Antall: 10
Skjerming: Uskjermet
Antall: 100
Farge: Sølv
Antall: 10
Skjerming: Uskjermet
Antall: 10
Skjerming: Uskjermet
Antall: 100
Skjerming: Uskjermet
Støtter PoE
Farge: Hvit
Antall: 1
Skjerming: Skjermet
Antall: 50
Skjerming: Skjermet
I en pakke med 100 stk
Uskjermet og med Cat6 standard
Antall: 1
Kategori: Kobling
Krone LSA eller 110 oppsigelse
Farge: Grå
2x RJ45 samleled
Nettverkskontakt – Kom raskt i gang med nettverkskabelen
På denne siden finner du vårt utvalg av ulike nettverkskontakter - alt fra nettverkskontakter med crimp og RJ45-kappe til verktøyfrie nettverkskontakter og Keystone- varianter.
Med nettverkskontakter får du muligheten til å skreddersy dine nettverkskabler, både når det gjelder lengde og funksjon, slik at de kan passe akkurat dine behov.
Å velge riktig nettverkskontakt kan ha stor innvirkning på ytelse og brukeropplevelse , men med et så stort utvalg der ute, kan det være vanskelig å vite hvilken nettverkskontakt som er best for deg.
Nettverkstilkoblinger har også stor innvirkning på hvor pålitelig systemet ditt er; den riktige nettverkskontakten kan bidra til å gjøre systemet ditt enklere og enklere å bruke, og hjelpe det å kjøre riktig.
Nettverkskontakter er derfor heller ikke stedet hvor du bør ta snarveier og velge den enkle løsningen, da den riktige nettverkskontakten kan hjelpe deg å unngå å ringe etter hjelp, bytte nettverkskoblinger, og generelt måtte forholde deg til et system som kjører mindre hensiktsmessig. .
6 ting du bør se på når du kjøper en nettverkskontakt
På denne siden kan du finne nettverkskontakter til salgs, og du kan dermed enkelt og raskt kjøpe nettverkskontakten du for øyeblikket har behov for.
Men hvordan vet du hva du skal se etter? Det kan være mange ting å vurdere når du skal velge riktig nettverkskontakt, men det er ofte ikke så komplisert som du kanskje tror.
Det kan være skremmende å måtte stå og jobbe med en nettverkskontakt, men er du i tvil kan du enkelt og raskt finne videoen vår hvor du guides gjennom montering av nettverkskontakt, og ellers finner du også veiledning nederst på siden, som du kan følge trinn for trinn.
#1 - Bør du vurdere beskyttelsesdekning?
Det er en risiko for at nettverkskontakten din kan bli skadet, og hvis en upassende plassering kan skade utløserpinnen, vil det nesten helt sikkert ende opp med å være mer til sjenanse enn til hjelp.
Hvis nettverkskontakten din skal sitte i et hjørne, bak møbler, eller generelt bare i en stram posisjon, kan det være lurt å vurdere beskyttelsesdeksler, da de kan bidra til å beskytte nettverkskontakten.
Dette forhindrer at nettverkspluggen og den lille utløserpinnen blir skadet, sitter fast i klærne eller får blåmerker.
Beskyttelsesdekselet skyves over den lille tappen på toppen av nettverkskontakten, og sikrer dermed at det ikke er noen risiko for at noe kommer under tappen og bryter den av eller bøyer den.
Hvis den lille pinnen på støpselet ryker, kan det gi utfordringer med å kunne ta støpselet ut av bryteren eller ruteren; dette beskytter mantelen mot.
Beskyttelsesdekselet gir også nettverkskontakten din litt avlastning for koblingen mellom kabel og kobling, slik at koblingen ikke blir like delikat i forhold til rykk, slag eller lignende ulykker.
Du kan få beskyttelsesdekslene i flere forskjellige farger, så har du flere plugger i samme område, som i serverrom, større oppsett eller lignende, kan det gi deg oversikt over alle kabler og nettverksplugger.
Dermed fungerer beskyttelsesdekslene også omtrent som kabelnummerering , noe som kan være både praktisk og nyttig.
#2 - Introduksjonshjelp for nettverkskabler
Innsettingshjelpen er en mindre enhet som kan gjøre det enklere og raskere for deg å sette riktig kabelende inn i kontakten.
Hvis du for eksempel vurderer nettverkskontakter med en krympe, vil innsettingsassistenten hjelpe med å lede lederne inn i kontakten før du krymper den, noe som kan hjelpe deg med å oppnå en sikrere installasjon.
#3 - Skjermet nettverkskontakt eller ikke
Du kan finne både skjermede og uskjermede nettverkskontakter som kan hjelpe deg med å få den mest stabile tilkoblingen.
Skjermede plugger er vanligvis ikke nødvendig i private hjem ; skjoldet er et lag med folie som typisk skjermer interferens mellom kabler og kontakter, og brukes derfor oftest dersom nettverkskontakten din brukes i nærheten av et stort antall andre kabler og kontakter.
Skjermen sørger derfor for at nettverkskontakten din er skjermet mot forstyrrelser utenfra, og er derfor typisk ideell i profesjonelle sammenhenger og oppsett hvor det ofte kan være mange kabler og ledninger samlet på ett sted.
Du vil typisk finne at de skjermede nettverkskontaktene er litt bredere enn de uskjermede på grunn av folien rundt kontakten.
#4 - Nettverkspluggen må samsvare med kabelen
Det er utrolig viktig at nettverkskontakten matcher kabelen din, både i forhold til hastighetskategorien, men også med tanke på tykkelsen på kabelen din, som kalles AWG.
Hvis du for eksempel har en nettverkskabel med en hastighetskategori på Cat6a, bør du se etter en kontakt som er beregnet på Cat6a, og ikke for Cat5, som vil være en tregere kategori.
Har pluggen derimot en lavere hastighetskategori enn kabelen, så får du ofte ikke ytelsen ut av kabelen som du har betalt for; pluggen vil ikke kunne levere samme hastighet.
Har nettverkskontakten derimot en høyere hastighetskategori enn kabelen, vil du ende opp med å betale ekstra for en funksjon du ikke får utnyttet fullt ut.
Har du en nettverkskabel med en kategorisering på rundt Cat8, vil den kunne håndtere hastigheter på opptil 40 Gbps (GigaByte per sekund) per 100 meter, og båndbredder opp til 2000 MHz (Megahertz).
Derfor, hvis du setter en Cat6-nettverkskontakt på kabelen, kan nettverkskontakten ofte ikke følge med eller administrere hastigheten på data som kommer gjennom kabelen.
Cat6-nettverkskontakten kan håndtere hastigheter på opptil 10 Gbps per 100 meter og en båndbredde på opptil 250 MHz, noe som betyr at du vil miste omtrent 30 Gbps sammenlignet med hva kabelen din kan håndtere, siden nettverkskontakten ikke er bygget for å ta det mengden data som kommer fra kabelen.
Det betyr at du kanskje har kjøpt en utrolig god og effektiv nettverkskabel, men du får kun den hastigheten og båndbredden som tilsvarer hastigheten på nettverkskontakten din; Derfor får du mest mulig ut av nettverkskontakten som matcher kabelen din.
#5 - Nettverkskontakt til Crimp eller ikke
Crimp er måten du kan sette sammen nettverkskontakten din på, og typisk også metoden de fleste installatører bruker, siden den er rask, presis og sikker.
Metoden krever et krympeverktøy , som både kan brukes til å strippe kabelen din før du monterer den i nettverkskontakten, men også til å krympe nettverkskontakten sammen rundt kablene.
Mange opplever også at når de først har prøvd krympetangen og fått tak i metoden, er krympemetoden ofte raskere og enklere enn verktøyfrie nettverkskontakter.
Det er imidlertid også mange som aldri får et fast grep om crimp-metoden, og som derfor har stor glede av de verktøyfrie nettverkskontaktene, da de ofte hjelper deg med å få en solid forbindelse uten å måtte gå ut og føle at du må eksperimentere med verktøy og teknikker som du ikke føler deg trygg på.
Det er derfor fordeler og ulemper med crimping, og du kommer langt ved å bruke en verktøyfri nettverkskontakt, som bare gir deg en god og solid forbindelse uten komplikasjoner.
#6 - Hvordan installere en nettverkskontakt
Mangler du en nettverkskabel av en bestemt lengde, eller er nettverkspluggen på kabelen ødelagt?
Det kan virke som det opplagte valget å gå ut og kjøpe en helt ny kabel hvis nettverkskontakten er ødelagt, men det er ofte utrolig enkelt og raskt å installere eller reparere kontakten selv.
Vanligvis trenger du bare en nettverksplugg og -kabel, en ledningsfjerner, krympetang og, hvis du finner det nødvendig, også en kabeltester.
Først må du strippe nettverkskabelen, noe du gjør ved å sette wire stripperen rundt kabelen, omtrent 4 cm fra enden ; så snur du den rundt kabelen til du føler du skjærer igjennom og kan fjerne isolasjonen.
Dette skulle gjerne resultere i at selve lederne og plastkjernen blir synlige; du kan kutte av plastkjernen ved roten av isolasjonen.
Etter dette vikler du de fire tvunnede lederne fri fra hverandre, slik at du har åtte separate ledere, som skal kuttes i samme lengde som bredden på nettverkskontakten din.
Når lederne dine er skilt, rett dem ut slik at du får dem så rett som mulig; dette er viktig, da du derfor får dem i samme lengde, slik at du lettere kan sette dem sammen i nettverkskontakten din.
Etter dette tar du nettverkspluggen og dreier selve klipsen nedover mot bordet, og setter de 8 lederne forsiktig inn.
Lederne må settes helt inn slik at det ikke er overflødig plass på enden av nettverkspluggen; det er også viktig at selve kabelen når helt inn i støpselet.
Når nettverkskabelen og kontakten er riktig montert, skyver du kontakten inn i krympeverktøyet og krymper den; gjenta dette i den andre enden av kabelen, og voila!
Du har nå satt sammen nettverkskabelen.
Vil du være sikker på at den er riktig montert kan du bruke en kabeltester, og vil du gjøre det enklere for deg selv kan du også bruke en verktøyfri nettverkskontakt, som gjør det både enklere og raskere for deg for å sette sammen nettverkskabelen.