3D Printer

Se hele vårt utvalg av 3D-printere her. Med en smart 3D-printer kan du utforske en helt ny hobby og produsere dine egne smarte elementer til hjemmet osv.

Filtrer
Sortering

Se mer om 3D Printer

3D-skriver - utforsk fremtiden for utskrift

På denne siden finner du vårt utvalg av moderne 3D-printere, som stadig flere har blitt interessert i.

Med en 3D-printer kan du få en ny morsom hobby, eller til og med utvide en virksomhet med vakre 3D-printede elementer.

En 3D-printer kan brukes av alle, og krever ikke mye mer enn grunnleggende datakunnskap og sans for design for å komme i gang.

Selv om du ikke kan designe modeller selv, kan du heldigvis også finne noen tilgjengelige modeller på nett og allikevel skrive ut diverse fine etuier.

Hvordan fungerer en 3D-printer?

3D-printere er en ny og moderne måte å produsere alle mulige forskjellige elementer på.

3D-printeren bygger selv elementer fra bunnen av, lag etter lag etter lag.

Det gjør den på grunnlag av planer og maler som du gir den fra en datamaskin, som da gjør det mulig å produsere nøyaktig de samme og perfekte elementene hver gang.

Dette brukes spesielt i industrisektoren, hvor man enkelt kan masseprodusere små plastelementer, eller til og med elementer i metall og andre materialer så lenge det er fornuftig prismessig.

3D-printing tar ofte lang tid, selv svært små elementer kan ta mange timer hvis du bruker en vanlig 3D-printer som privatpersoner kan kjøpe.

Derfor er de industrielle 3D-printerne ofte en del mer effektive, men alt for dyre til at vanlige mennesker har råd til å kjøpe en til hjemmet.

3D-printerne du finner på denne siden er alle i en prisklasse som gir mening for privatpersoner, og kan være en utrolig morsom hobby å ta fatt på.

En

5 ting du bør vurdere før du kjøper en 3D-printer

Før du kjøper en 3D-printer er det viktig å avtale med deg selv hvilke funksjoner du faktisk trenger.

3D-skrivere er veldig forskjellige på tvers av de mange modellene og typene, så det er fint å vite litt mer om hva hver enkelt kan tilby deg.

#1 - Stor eller liten 3D-skriver

Det absolutt første du må bestemme med deg selv er hvor store elementer du ønsker å kunne produsere.

Størrelsen på skriveren er med på å bestemme dette, men husk at jo større den er, jo mer koster den.

Det kan imidlertid være helt essensielt å ha en stor 3D-printer hvis du skal produsere spesifikke elementer, og ikke bare små plastelementer og andre ting.

Du må også sørge for at du faktisk har plass til en stor 3D-printer dersom du ønsker en større modell, da de kan ta ganske mye plass i hjemmet.

#2 - Mulighet for flere filamenttyper

Når du arbeider med en 3D-printer, krever det en form for materiale, også kalt 3D-filament .

Denne filamentet brukes til å produsere elementene dine, og er populært tilgjengelig i plast, men kan faktisk også fås i andre materialer som:

  • Tre
  • Elastisk filament
  • Fleksibel filament
  • Silke
  • Lysende materiale
  • Kobber
  • Aluminium
  • Karbonfibre

De aller fleste privatpersoner bruker imidlertid plast, da det totalt sett er den klart billigste løsningen.

I tillegg er plastfilament også utrolig lett å jobbe med, og kan gi gode og sterke ferdigprodukter.

#3 - Hvilken kvalitet kan skriveren håndtere?

De ulike skriverne har ikke helt de samme egenskapene når det kommer til elementer med relativt mange detaljer.

Noen av de billige variantene takler ikke de helt små detaljene, som kan resultere i et feil, eller rett og slett bare et stygt ferdig element.

Her er det lurt å undersøke skriverens hastighet og andre egenskaper, eller se en YouTube-film eller to om skriveren, slik at du kan se kvaliteten den kan yte.

Det kan være helt nødvendig å kjøpe en viss type 3D-printer til deg hvis du vil lage elementer med mange små fine detaljer uten at det slurver.

#4 - Evne til å skrive ut flere farger samtidig

Svært grunnleggende 3D-skrivere bruker vanligvis bare ett filament, i en enkelt farge.

De litt mer avanserte skriverne har imidlertid muligheten til enten å blande eller bruke flere farger samtidig.

Dette gjør imidlertid også at 3D-printeren ofte ligger litt høyere i prisklassen, da denne funksjonen fortsatt er relativt ny og ettertraktet.

Skal du for eksempel lage skåler eller smykker etc. kan denne funksjonen være veldig god å ha, slik at du ikke blir tvunget til å lage de i samme farger hver gang.

#5 - 3D-skriver med app

Noen 3D-printere kommer med en helt egenutviklet app, som gjør det utrolig enkelt å jobbe med dem.

Avhengig av merke kan du for eksempel få en app hvor det er gratis maler for elementer du kan lage, samt guider og funksjoner du kan se gjennom.

Den lar deg også i noen tilfeller styre skriveren fra telefonen, slik at du ikke trenger å koble en datamaskin til 3D-skriveren i det hele tatt.

Vanlige spørsmål om 3D-printere

Hva kan en 3D-printer brukes til?

3D-printere er spesielt populære for å produsere prototyper av ulike større produkter, alt fra hus til elektronikk produseres av 3D-printeren i plastmodeller. I tillegg brukes faktisk også 3D-printere til å produsere ferdige produkter, som smykker, leker, kjøkkenutstyr etc.

Er det dyrt å 3D-printe?

Skriver du ut små og relativt enkle elementer er det absolutt ikke dyrt å bruke en 3D-printer. Det koster ofte rundt 20-40 kr å produsere et enkelt lite plastelement, som en bolle eller et enkelt leketøy. Skal du derimot produsere store og mer komplekse elementer, kan det koste mange tusen kroner, avhengig av kompleksiteten.

Hva bruker en 3D-printer i kraft?

Heldigvis er 3D-printere veldig energieffektive, og bruker faktisk relativt lite strøm. En gjennomsnittlig moderne 3D-printer for vanlige mennesker som tar 10 timer per utskriftsjobb bruker ca 1 kWh, noe som tilsvarer omtrent 2,25 kr. Har du jobber som tar kortere tid, eller lavere strømpris i ditt område, blir denne prisen enda lavere.

Finn også vanlige skrivere og blekkpatroner i vårt store utvalg.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva