Micro HDMI kabel

Nedenfor finner du utvalget innen Micro HDMI kabel.

Filter
Sortering


HDMI til Micro HDMI adapter (HDMI-D)
 3 Anmeldelser
HDMI til Micro HDMI adapter (HDMI-D)
HDMI til Micro HDMI adapter (HDMI-D)
 3 Anmeldelser

HDMI High Speed med Ethernet
Støtter 10,2 Gb/s båndbredde

     Les mer      På lager

Micro HDMI - Enkel dataoverføring fra mobiltelefonen

På denne siden finner du vårt utvalg av micro HDMI adaptere og kabler som sørger for en enkel overføring av data fra mobiltelefonen til for eksempel en TV eller en skjerm.

Du er sikkert kjent med den vanlige HDMI- kontakten fra TV-en din, som nå er den mest brukte tilkoblingsmetoden for overføring av data, lyd og bilder.

Micro HDMI-kontakten er veldig lik den vanlige HDMI-kontakten, men er en del mindre enn den vanlige HDMI-kontakten i type A.

Micro HDMI kalles også HDMI type D, og denne typen kan gjøre det samme som den vanlige HDMI-kontakten, det er bare den minste kontakten av HDMI-typene.

Er du i tvil om hvilken mikro HDMI-kabel eller adapter du skal velge, les videre nedenfor, hvor vi har samlet litt nyttig informasjon som kan hjelpe deg med å finne den rette løsningen for dine behov.

5 ting du trenger å vite når du leter etter Micro HDMI

Akkurat som den vanlige HDMI-kontakten er micro HDMI tilgjengelig i mange varianter og modeller, uansett om du er ute etter en kabel eller en adapter.

Både oppløsning og pris kan ha betydning for hvilken micro HDMI du bør få tak i, men noe så enkelt som pluggkombinasjonen kan også være viktig, derfor har vi samlet litt informasjon som kan hjelpe deg med å finne riktig plugg for ditt behov .

#1 - Her kan du bruke en Micro HDMI

Micro HDMI-kontakten brukes ofte i smarttelefoner og i kameraer, eller andre enheter der det ikke er plass til en av de andre HDMI-typene eller størrelsene.

HDMI som helhet er standard i de aller fleste bilde- og lydenheter av nyere dato, og dette gjelder både mobiltelefoner, videokameraer og fotoutstyr.

Har du et digitalt videokamera eller en nyere mobiltelefon kan det derfor hende du trenger en Micro HDMI-kontakt, og denne må ikke forveksles med den litt større Mini HDMI- kontakten, for mini HDMI vil ikke passe inn i en mikro HDMI-kontakt.

Når du skal ha tak i en micro HDMI-kontakt vil du se at det oftest er adaptere og kabler som har micro HDMI i den ene enden og en vanlig HDMI-kontakt i den andre, og dette er fordi du svært sjelden vil trenge å overføre fra én enhet med mikro HDMI til en annen enhet med Micro HDMI.

På den annen side kan det hende du ofte må tømme videokameraet ditt for opptak av både bilder og video, og overføre disse til enten en datamaskin eller en skjerm, men her vil det ofte være den vanlige HDMI-kontakten som skal brukes.

#2 - Micro HDMI-kabel eller adapter

Når du ser etter mikro HDMI-kontakter kan du få både kabler og adaptere som konverterer micro HDMI til vanlig HDMI, og i noen tilfeller også kan konvertere til USB.

Er du i tvil om du skal velge adapter eller kabel, kan du se i skapet og se om du allerede har en HDMI-kabel liggende i en skuff.

Har du en HDMI-kabel liggende, kan du bare kjøpe en adapter til mikro HDMI-kontakten, dvs. der mikro-HDMI-kontakten har en HDMI-hunkontakt i den andre enden, hvor kabelen kan plugges inn og føres videre til en TV eller annen enhet.

Micro HDMI-kabler fungerer etter samme prinsipp, men her er du ikke avhengig av å ha en HDMI-kabel på forhånd, og du vil kun kunne bruke disse kablene til dette formålet, da det er en micro HDMI-kontakt i den ene enden og en vanlig HDMI i den andre enden.

Når du velger en micro HDMI adapter eller kabel kan pluggkombinasjonen ha stor betydning og du må være klar over at riktig plugg er henholdsvis hann og hunn.

#3 - Micro HDMI-oppløsning

Oppløsningen du kan overføre lyd og bilde i er viktig for kvaliteten på bildet og lyden som vises på TV-en.

Oppløsning er viktigere nå enn det noen gang har vært før, og det er fordi det nå er opptil 8K i oppløsning, som er et veldig stort sprang fra den vanlige full HD-oppløsningen.

Derfor må du være klar over hvilken oppløsning du ønsker at din mikro HDMI-kontakt skal kunne støtte og hvilken Hertz.

Hvis kameraet eller mobiltelefonen din kun støtter Full HD eller 4K, er det ikke nødvendig å velge en 8K-kabel eller adapter, da dette ikke vil ha noen forskjell på oppløsningen.

Hvis kameraet ditt derimot kan ta opp i 4K og du kun har en full HD-kabel, så får du ikke gleden av 4K, da kabelen kun kan overføre en full HD-oppløsning.

De fleste HDMI-kontakter, inkludert micro HDMI, som har samme egenskaper som HDMI-A, gjelder at de kan overføre 4K-oppløsning ved 30 Hz, men du kan også finne kontakter som kan overføre for eksempel 4K ved 60 Hz eller ved 120 Hz .

Løsningene er altså for de forskjellige klassene:

  • Full HD = 1920 x 1080 piksler
  • 4K = 3840 x 2160 piksler
  • 8K = 4096 x 2160 piksler

Men det er ikke nok at kabelen støtter ønsket oppløsning, for velger du en micro HDMI-adapter må både adapter og kabel, samt enhetene, støtte oppløsningen.

#4 - Mikro HDMI-kontaktkombinasjoner

Når du velger mikro HDMI-kabel eller adapter, sørg for at du får en kabel eller adapter med riktig pluggkombinasjon.

Noen adaptere eller kontakter på kabler er hunnkontakter, noe som betyr at du må sørge for at du har en hannkontakt som passer til denne.

Du kan finne følgende pluggkombinasjoner:

  • HDMI hann / Micro HDMI hann
  • HDMI hunn / Micro HDMI hann
  • Micro HDMI hunn / HDMI hann
  • Micro HDMI hann / USB hann

Hvilken kontaktkombinasjon du skal bruke må bestemmes av kontaktene på enhetene du kobler til.

#5 - Kabellengde på Micro HDMI

Velger du å investere i en Micro HDMI-kabel må du vurdere hvor lang kabelen må være, da dette kan være avgjørende for hvilken type kabel du må velge.

Velger du for eksempel en kabel på mer enn 3 meter, anbefales det at du velger en aktiv kabel.

En aktiv kabel har et mindre tap av oppløsning, da den er ensrettet, noe som gjør at signalet kun kan kjøre i én retning, og her må du være klar over at du som oftest trenger signalet for å gå fra micro HDMI til HDMI.

Velger du en kabel som er kortere enn 3 meter, kan du enkelt bruke en passiv kabel, hvor signalet kan gå begge veier.

Generelt er det best å velge en så kort kabel som mulig, for å redusere tap i oppløsning, og jo lengre kabel du velger, jo bedre kvalitet bør du også velge, for å redusere dette tapet.

En micro HDMI-kabel har en micro HDMI-kontakt i den ene enden og en vanlig HDMI-kontakt i den andre. Det gjør det mulig å overføre lyd og bilde fra enheter med micro HDMI, f.eks smarttelefoner eller digitale videokameraer. På denne måten får du vist bilder og videoer av barn eller ferien direkte på fjernsynet, uten å måtte behøve å overføre bilder og video til en datamaskin først.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva