DisplayPort Splitter & Switches

Bruk en DisplayPort-splitter for å vise innholdet fra f.eks. datamaskin eller informasjonssystem på to flatskjermer eller to projektorer samtidig.

Filtrer
Sortering

Se mer om DisplayPort Splitter & Switches

DisplayPort Splitter - Koble to skjermer til samme kontakt

På denne siden finner du vårt utvalg av DisplayPort Splittere, som for eksempel kan brukes til å koble 2 skjermer til samme kontakt i datamaskinen.

På denne siden finner du også en DisplayPort-svitsj, som lar deg manuelt velge hvilke av inngangene som skal vises på for eksempel en PC-skjerm .

Hvis du kun har en DisplayPort-inngang i datamaskinen, men har to skjermer du ønsker å koble til, kan en DisplayPort-splitter være en veldig god løsning, da den har mulighet til å distribuere signalet fra datamaskinen til begge skjermene, uten dette signalet eller bildet blir dårligere.

Det er mange modeller på markedet og du vil kunne finne følgende DisplayPort-splittere på siden her:

  • DisplayPort Switch splitter
  • DisplayPort Splitter
  • Displayport-svitsj

Skulle du være i tvil om hvilke modeller som er interessante for ditt behov, kan du lese mer om hva du bør være oppmerksom på når du skal få tak i en av disse enhetene, nedenfor.

5 ting du bør vite før du kjøper en DisplayPort-splitter

Det finnes mange forskjellige typer DisplayPort-splittere, og det er flere ting du bør være oppmerksom på når du velger den rette for dine behov.

Nedenfor finner du noen ting du bør vite før du kjøper en DisplayPort splitter eller switch og som kan gjøre det enklere for deg å velge riktig modell for dine behov.

#1 - DisplayPort Splitter eller Switch?

Når du skal velge om du trenger en DisplayPort Splitter eller switch, eller kanskje en kombinasjon av de to, må du vurdere hva du skal bruke enheten til.

Hvis du for eksempel ønsker å bruke enheten til å kunne koble 2, 3 eller fire skjermer til datamaskinen, og du dermed har ett enkelt signal som må dupliseres og vises på alle skjermer, så trenger du en DisplayPort Splitter, på minst hvis det er DisplayPort-utganger på alle skjermene.

Hvis en eller flere av skjermene har en annen kontakt, kan det være nødvendig med en DisplayPort-adapter før kabelen fra skjermen kobles til DisplayPort-splitteren.

Hvis du har flere skjermer som du bruker til noe annet, men som må motta signal fra samme datamaskin, for eksempel når du spiller på den ene skjermen og vil se film på den andre, til forskjellige tider, så trenger du en Switch get hold på.

En splitter brukes altså til å dele et signal slik at det vises på flere skjermer, og på en bryter kan man manuelt velge hvilken tilkoblet enhet som skal motta signalet.

Det er selvfølgelig også en gylden mellomting, som er en kombinasjon av disse to funksjonene, denne kalles en DisplayPort Switch splitter, og i denne finner du begge funksjonene, men det koster ofte litt mer enn modellene som enten deler eller bytte om.

#2 - Oppløsning i DisplayPort Splitter

Når du skal velge din nye DisplayPort-switch, bør du være oppmerksom på hvilken bildeoppløsning splitteren støtter, og dette gjelder også dersom du er på utkikk etter en DisplayPort-svitsj, fordi oppløsningen avgjør bildekvaliteten du kan vise på skjermene dine.

Har du for eksempel skjermer som støtter 4K-oppløsning, er det viktig at du velger en splitter som også støtter denne oppløsningen, og at den støtter oppløsningen på riktig frekvens.

Frekvensen angir hvor mange bilder dataskjermen oppdaterer med pr sekund, 60 Hz tilsvarer dermed skjermoppdateringen med 60 bilder pr sekund.

I mange år har det vært standard for de fleste skjermer å tilby 60 Hz, men nyere og bedre skjermer oppdateres med 144 bilder per sekund. sekund, som betyr en frekvens på 144 Hz.

Du kan finne DisplayPort-splittere med resolvere på:

  • 1920 x 1080 piksler (Full HD)
  • 3840 x 2160 (4K)
  • 7680 x 4320 (4K ved 30Hz)

#3 - Antall kontakter i DisplayPort Splitter

Antall kontakter du finner i DisplayPort-splitteren eller i bryteren indikerer hvor mange enheter eller skjermer du kan koble til splitteren.

De mange ulike modellene har ulikt antall plugger og dermed mulighet for å koble til ulikt antall enheter.

En splitter med 2 kontakter kan dermed koble til 2 skjermer, 3 kontakter gir mulighet for tilkobling av 3 skjermer og så videre.

Husk at det er en DisplayPort-kontakt uansett hvor mange kontakter det er, så det kan hende du trenger en adapter hvis du skal koble en skjerm via HDMI til splitteren din, slik at den får plass i DisplayPort-kontakten.

#4 - DisplayPort Splitter-kontakttyper

Det er 2 typer kontakter i en DisplayPort-splitter, nemlig en hann- og en hunn-kontakt, og det er slik på de aller fleste modeller at signalinngangen i splitteren er en hannkontakt og signalutgangen til skjermene er en hunnkontakt.

Det kan imidlertid være individuelle modeller hvor dette er forskjellig, så det er derfor viktig å være klar over kjønn på pluggene og innganger og utganger.

I en DisplayPort-splitter og en DisplayPort-svitsj er det kun DisplayPort-kontakter, så du finner ofte ikke en DisplayPort-splitter som inneholder andre kontakter som HDMI, VGA eller DVI.

#5 - Strøm til DisplayPort Splitter

De fleste modeller av DisplayPort splittere og brytere er aktive enheter, noe som betyr at de trenger strømtilførsel for å fungere.

Dette løses ofte ved å inkludere en USB-kabel , som enten kan kobles til datamaskinen eller kobles til en ladekontakt.

USB-kabelen må da settes inn i en splitter eller bryter, og dette gjøres oftest med en USB-C-kabel og, for noen modeller, en Micro- USB-plugg .

Selv om strøm også mates gjennom splitteren via DisplayPort-kontakten, er ikke denne strømmen kraftig nok til å forsyne splitteren med tilstrekkelig strøm.

En aktiv splitter har mulighet for å forsterke signalet til skjermene, slik at du får samme signalkvalitet i skjermen som med datamaskinen, samtidig kan signalet kjøre begge veier, dvs. et signal som deles i to enheter eller 2 enheter som er kombinert til ett signal.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva