Bilde

Her finner du alt du trenger til din TV. Vi har et stort utvalg av de vanligste kablene, fra HDMI til DisplayPort-kabler.

Se mer om Bilde

Kabler og adaptere for å få et bilde på TV-en

Her finner du alt du trenger for å få et bilde på TV-en din. Vi har et stort utvalg av de vanligste kablene, fra HDMI til DisplayPort-kabler. Det kommer hele tiden nye typer kabler og kontakter, og nye behov oppstår, det kan fort bli en dyr fornøyelse å følge med. Derfor har vi også et bredt utvalg av adapterkabler og adapterplugger. Rett fra HDMI til VGA-kontakt til DisplayPort til DVI-kontakt. Vi har spesielt mange eldre typer adapterplugger, slik at du kan være sikker på å alltid kunne finne en adapter som passer til din TV, selv om du har en gammel TV. Derfor finner du et stort utvalg av eldre VGA- og Scart-kontakter hos oss.

I tillegg til kablene kan det hende du også trenger en satellittmottaker. Eller kanskje en DVB-C- eller DVB-T-boks slik at du kan spille av TV-signaler. Vi har alle kablene du trenger for å lage en god antenneinstallasjon eller kabler for å sette opp en parabol eller en campingantenne. Vi selger også profesjonelt utstyr, integreringsløsninger og smart tilbehør som gjør installasjonen til en lek.

Alt innenfor bildekabler

Det finnes mange forskjellige typer bildekabler med forskjellige typer kontakter og teknologier, men felles for dem alle er at de overfører videosignaler mellom en spiller og en skjerm. Det kan f.eks. være en DSVD-spiller for en TV, eller en datamaskin for en projektor.

Vi fører ferdigmonterte kabler i mange kategorier, men vi fører også kabler i meterstørrelser, slik at du kan kjøpe akkurat den lengden du trenger og lage dine egne bildekabler hvis du foretrekker det fremfor å kjøpe ferdige kabler. Du kan finne kabler for eldre teknologier, eller de nyere teknologiene som gir deg digitalt bilde og lyd i én kabel.

Klassiske Phono-kabler

Under Phono-kabler finner du vanlige phono-kabler, som består av to lydkabler og en videokabel, som selvfølgelig også kommer i forskjellige kvaliteter og lengder, samt komponentkabler, som brukes til high-end utstyr som f.eks. DVD-spiller i toppklasse og en ekstra god TV.

Komponent- eller komponentkabler består av tre kabler som overfører bildeinformasjon på samme måte som en RGB-kabel. Forskjellen er imidlertid at komponentkabler overfører et komprimert RGB-signal, uten tap av kvalitet, med et integrert synkroniseringssignal, i motsetning til RGB, som bruker separat synkronisering.

Kvalitets DVI-kabler

Under DVI-kabler finner du DVI til komponentkabler og DVI til VGA-kabler.
DVI til komponentkabler gjør det mulig å koble til f.eks. en DVD-spiller med komponentutgang for en TV med DVI-inngang. Du får bedre kvalitet ved å bruke en DVI til komponentkabel enn om du bruker en adapterplugg.

DVI til VGA-kabler kan løse problemet hvis f.eks. datamaskinen har en VGA-utgang og projektoren har en DVI-inngang. Skjermer og datamaskiner har ikke alltid samme tilkoblingsmuligheter, og her vil denne kabelen være en god løsning. Det samme for begge kabeltyper er at de kun overfører bilde, ikke lyd, så det bør du være oppmerksom på om du kjøper DVI til komponent eller DVI til VGA kabler.

BNC kabler

Under BNC-kabler finner du vanlige BNC-kabler, BNC-kabler med strøm, samt BNC til Composite og BNC til RCA-kabler.

Vanlige BNC-kabler brukes til å koble til f.eks. et kamera til en opptaker eller en monitor. Alle BNC-kablene har en montert BNC-kontakt og er tilgjengelig i forskjellige lengder. BNC-kabler med strøm brukes til å koble profesjonelt utstyr som kameraer, skjermer eller lignende sammen, og kabelen har både BNC-plugg og strømplugg montert, slik at du ikke trenger å gjøre annet enn å koble kabelen til din utstyr. De finnes også i forskjellige lengder.

BNC til Composite kabler kan brukes til å koble overvåkingskameraer sammen med en skjerm, og fordelen med å bruke en BNC til Composite kabel er at man slipper å bruke adapter og det går ikke ut over kvaliteten på bruk av denne kabelen.
BNC til RCA-kabelen kan brukes i tilfeller der du ønsker å bruke en BNC-kabel i stedet for en phono RCA-kabel. Kablene finnes i forskjellige lengder, noe som gir deg muligheten til å plassere utstyret ditt der du trenger det mest.

Komposittkabler

Under Komposittkabler finner du vanlige komposittkabler i forskjellige lengder og en komposittsplitter.
Komposittkabler brukes til å overføre video fra f.eks. en datamaskin til en TV-skjerm. Signalet er analogt og det er ingen lyd i kabelen, så skal du også overføre lyd må du også få tak i en lydkabel. En Composite splitter kan overføre videosignalet fra f.eks. DVD-spiller for flere skjermer. Splitteren har innebygget forsterker, som gjør at videosignalet ikke mister styrke ved å distribueres til flere skjermer samtidig.

Scart kabler

Under Scart-kabler har vi Scart til komponentkabler og Scart til VGA-kabler.
Scart for komponentkabler brukes i tilfeller der f.eks. DVD-spilleren er eldre enn TV-en. Hvis DVD-spilleren ikke har Scart-utgang, har den i hvert fall en komponent-utgang, og her er en Scart-til-komponent-kabel, så løsningen for å få TV-en din og din eldre DVD-spiller til å snakke sammen.
Scart til VGA brukes når du har to enheter som ikke har samme kontakt, som f.eks. en videospiller og en skjerm. Du bør imidlertid være oppmerksom på at en Scart til VGA-kabel kun kan brukes hvis enheten med VGA-kontakten støtter kompositt/CVBS.

S-Video kabler

Under S-Video-kabler finner du vanlige S-Video-kabler og S-Video til Composite-kabler.
S-Video kabler kan brukes til å koble til f.eks. en DVD-spiller for en TV, og den gir et bedre signal enn komposittkabler.
S-Video til Composite-kabler er ment for å få to enheter som har henholdsvis S-Video og Composite-innganger, og som derfor normalt ikke vil kunne kommunisere med hverandre. Kabelen konverterer Composite til S-Video og gjør det derfor mulig å koble en datamaskin med S-Video-port til en TV med Composite-inngang.

Mange bildekabler

På avXperten.dk finner du også bildekabler i meterstørrelser, samt minijack videokabler.
Bildekabler i meterstørrelser er for de som kan finne ut hvordan de skal lage sine egne kabler og det kan være fornuftig om du trenger en fast kabel av en viss lengde for å lage dem selv.
Du kan få kompositt-, komponent-, S-Video-, Scart-, VGA- og HDMI-kabler. Alle våre kabler er av god kvalitet, og du kan velge mellom flere ulike kvaliteter, avhengig av hva du trenger. En minijack videokabel overfører lyd og bilde i samme kontakt. I motsetning til vanlige minijack-kontakter har en minijack-videokontakt 3 ringer. De fire områdene på kontakten overfører henholdsvis stereolyd og bilde.
Du kan også få en minijack-kabel med phono-kontakt i en og samme kabel, slik at du kan bruke den til å overføre lyd fra f.eks. en mp3-spiller for en datamaskin eller et system med minijack-utgang. Minijack videokabler finnes i forskjellige lengder og noen med vinklede minijackplugger, slik at de er lettere å koble til bak, f.eks. en datamaskin.
Uansett hvilken type bildekabler du velger kan du være sikker på at vi fører kabler av god kvalitet til en fornuftig pris, og du kan selvfølgelig også velge å kjøpe high-end kabler som gir deg ekstra kvalitet for pengene. ser du etter en annen smart løsning for å vise bilder digitalt, finner du en smart akkurat her hos avXperten Vi har også smarte i sortimentet.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva