Varmtvannsdispenser

Med en varmtvannsdispenser kan du raskt lage en kopp varmt vann. Hopp over ventetiden – vannet er klart på noen få sekunder og du trenger ikke vannkoker.

Filtrer
Sortering

Se mer om Varmtvannsdispenser

Varmtvannsdispenser - Spar energi og tid ved å koke vann

En varmtvannsdispenser kan levere varmt vann til for eksempel din kaffe, te, kakao eller andre drikker og oppskrifter som krever varmt vann.

Det er en elektrisk maskin som krever strøm via en strømplugg for å varme opp vannet.

Varmtvannsdispenseren er vanligvis mer effektiv til oppvarming enn en vanlig vannkoker og vann som koker i en kjele.

Det tar vanligvis mindre enn et minutt og noen ganger bare noen sekunder å få varmt vann fra en varmtvannsbeholder, så du trenger ikke bruke mye strøm for å lage noe varmt å drikke.

13 ting du bør vite om varmtvannsdispensere

#1 Vanntankkapasitet

Hvis mange av dere trenger å bruke varmtvannsbeholderen eller hvis dere bruker den selv flere ganger om dagen, kan det hende dere må være spesielt oppmerksomme på vanntankens kapasitet.

Varmtvannsdispensere fås med store vanntanker på mange liter, som for eksempel er gode for kontorer og arbeidsmiljøer, men også med små tanker til hjemmebruk.

#2 Kalkfilter

Noen varmtvannsdispensere er også utstyrt med filter for å sortere ut kalk, slik at du får enda renere vann til den varme drikken.

Lime kan påvirke smaken av vann og dermed påvirke smaken på kaffen, teen eller annen drikke og filteret kan derfor bidra til å gi deg en bedre smak.

#3 Temperatur

Det kan være ulike temperaturinnstillinger fra dispenser til dispenser, men det er ofte flere ulike temperaturer å velge mellom.

På noen varmtvannsautomater kan du legge inn akkurat den temperaturen du ønsker, mens på andre har du en rekke forskjellige temperaturer å velge mellom.

#4 Tid

Det tar ikke lang tid å få varmt vann fra en varmtvannsbeholder, faktisk er det ofte bare ca 5 sekunder før du får varmt vann i koppen.

Hvor lang tid det tar avhenger imidlertid også av din valgte temperatur, da det selvsagt tar lengre tid å få vann på 100 grader enn det gjør med vann på 75 grader.

Uansett hvor varmt vannet må være, trenger du vanligvis bare vente noen sekunder før varmtvannet ditt er klart, så det går mye raskere enn å koke vann i en kjele eller vannkoker.

Noen varmtvannsdispensere tilbyr kokende vann på så lite som 3 sekunder og typisk med tider opp til rundt 45 sekunder, igjen avhengig av hvor varmt vannet må være.

#5 Indikatorlys

Indikatorlampen er en enkel liten lampe som lyser når dispenseren er på og av når dispenseren er av.

#6 Vanntank med liter kapasitet

Du vil vanligvis se at vanntankene på dispenserne har litermål angitt på siden av vanntanken.

På den måten kan du enkelt se hvor mye vann du fyller på eller hvor mye vann du har igjen når vanntanken står i dispenseren.

#7 programmer

Noen varmtvannsdispensere har forhåndsinnstilte programmer for oppvarming av vann til for eksempel te og kaffe, slik at du enkelt kan velge riktig program for drikken din.

I tillegg vil du i noen også kunne varme opp melk, hvor du også kan finne et program for oppvarming av melk.

#8 Barnelås

På de fleste varmtvannsautomater finner du en slags låsefunksjon som fungerer som barnesikring.

Så hvis barn ved et uhell slår på varmtvannsdispenseren, vil de ikke få varmt vann over seg selv ettersom låsen er på.

#9 Antall

Du kan stort sett stille inn mengden vann du trenger, eller du kan trykke på en knapp til du har nok varmt vann til koppen.

Med mengdeinnstillingen er det enkelt å få varmt vann til oppskrifter, slik at du får nøyaktig den vannmengden du trenger.

#10 Dryppbrett

Det vil nesten alltid være et dryppbrett på varmtvannsdispenseren for å hindre søl og ekstra rengjøring.

Dryppbrettet er plassert i bunnen av varmtvannsdispenseren der du setter koppen når du trenger vann, slik at alt som søles drypper ned i brettet under koppen.

#11 Vanntankindikator

På enkelte varmtvannsautomater vil det være en vanntankindikator som viser når vanntanken er i ferd med å være tom.

Denne lampen ser du oftest på varmtvannsautomater hvor vanntanken er skjult og du kan derfor ikke enkelt se selv at den er tom.

#12 Design

Siden varmtvannsdispensere ikke er så utbredt ennå, er det heller ikke mye variasjon i designene deres ennå.

Ofte er de laget i sort, hvit eller grå plast og med metallkomponenter eller i polert eller børstet rustfritt stål.

Selve vanntanken er vanligvis alltid laget av gjennomsiktig plast slik at du enkelt kan se vannstanden.

#13 Rengjøringsindikator

Med en rengjøringsindikator er du aldri i tvil når varmtvannsbeholderen din må rengjøres.

Det er ofte en lampe eller et ikon som lyser, som en advarsel om at du bør avkalke dispenseren din, for å vedlikeholde den best mulig.

Rengjøring av varmtvannsbeholder

Det er viktig at du husker å avkalke varmtvannsbeholderen din, da det ellers kan bygge seg kalk i dispenserens system.

Du kan kjøpe kalkrens som er lett å kjøre gjennom dispenserens system og varmtvannsdispenseren kommer vanligvis med instruksjoner slik at du ikke er i tvil om hvordan du gjør det.

Det er faktisk veldig viktig at du leser den medfølgende bruksanvisningen, både den som følger med dispenseren, men også den som følger med kalkrensen, slik at du ikke gjør noe som er skadelig for dispenseren.

Hos avXperten kan du også finne en mengde andre kjøkkenapparater, for eksempel trykkoker , tekoker , vinkjøleskap eller induksjonstopp .

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva