Sous Vide maskin

Sous vide maskin. Med en sous vide-maskin kan du lage mat under vakuum. Kok vakuumpakket kjøtt i et temperaturkontrollert vannbad.

Filtrer
Sortering

Se mer om Sous Vide maskin

ProfiCook PC-SV 1112 Sous Vide kar (6 liter) 520W
1299 kr
Kjøp
ProfiCook PC-SV 1112 Sous Vide kar (6 liter) 520W

Sous Vide innebygd badekar
Med LCD-skjerm

Se mer Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 7. juni 2024

7 Fordeler med sous vide

Er du i tvil om du bør kjøpe en sous vide? Så her er 6 gode grunner til at en sous vide er smart.

#1 Nøyaktig forberedelse

Med en sous vide kan du veldig enkelt tilberede ingrediensene dine og oppnå nøyaktig de riktige og stabile temperaturene, for mer jevn og jevn matlaging.

#2 Mørt og smakfullt

Det er veldig enkelt å sikre mørt kjøtt med en sous vide og ikke nok med det, den gode smaken forblir i kjøttet, slik at du får både mør og smakfull mat.

#3 Høyere næringsinnhold

Når du lager sous vide, mister du ikke på langt nær så mye næring fra maten som du gjør om du for eksempel koker eller steker den.

#4 Passer seg selv

Du trenger ikke gjøre mye arbeid når det kommer til sous vide, for den kan egentlig bare stå og ta vare på seg selv når du først har slått den på og stilt inn timeren.

#5 Enkel betjening

De fleste sous vides er enkle å betjene og med for eksempel timere og forhåndsinnstilte programmer kan sous videen din raskt startes og deretter ta seg av seg selv.

#6 Kjøttet trenger ikke tines

Du trenger ikke tine kjøttet før du tilbereder det, du kan ganske enkelt beregne litt ekstra steketid slik at sous videen sakte tørker opp kjøttet.

#7 Ingen fett

Det er ikke nødvendig å bruke noen fortykningsmidler av fett eller olje til å lage maten i, og du kan derfor spare noen kalorier.

sous

Sous vide - Få mørt kjøtt hver gang

Det er hovedsakelig 2 typer sous vider, den ene er en form for kar eller gryte og den andre er typisk en stang eller har en annen form som må plasseres i et kar eller gryte.

Disse sous vide-maskinene har blitt enormt populære fordi de kan hjelpe deg med å lage kjøtt slik at det blir mørt hver gang.

Kjøttet blir mørt ved å steke det over lang tid og under svak varme.

Sous vide gir deg en virkelig høy temperaturnøyaktighet, hvor det er enkelt å holde samme temperatur med svært få og små svingninger, under hele tilberedningen.

På denne måten får du enkel og deilig mat som under det meste av prosessen rett og slett ordner seg selv.

Sous vide med innebygd timer

Sous vide-maskiner og pinner har innebygget timer, så det er enkelt å slå på sous vide og la maten passe seg selv til timeren er ferdig.

Når timeren har gått tom, slår sous videen din seg helt av av seg selv, så du trenger ikke være tilstede for å slå den av.

De fleste timere kan stilles inn til en tid som tilsvarer flere dager, slik at sous videen din kan passe seg selv i opptil flere dager.

4 smarte sous videere

#1 Slow cooker med sous vide

Det finnes sous vide-maskiner som er en form for hybrid sous vide og slow cooker i ett.

Akkurat som sous vide tilbereder en saktekoker mat under lavere varme og tar derfor lengre tid å tilberede, men er også typisk enkel å lage og tar seg av seg selv.

Det betyr at du kan få to maskiner i en og samme maskin, og dermed velge selv om du vil lage mat med sous vide-metoden eller rett og slett lage en småkokerett.

#2 Sous vide og vakuumsett

Noen sous vide-pinner selges som et sett sammen med en vakuummaskin , for å gjøre det enda enklere for deg å komme i gang med å bruke sous vide.

Du kan selvfølgelig også kjøpe dem separat om du ønsker å støvsuge maten din som du vil lage i sous vide.

Vakuumemballasje holder ingrediensene dine tørre og unna vann, slik at maten ikke blir direkte tilberedt.

#3 Sous vide pinne med vakuum

Noen sous vide-pinner er rett og slett så smarte at de har vakuumfunksjon.

Sous vide-pinnen kan dermed både lage maten og også tilberede den ved å støvsuge posene maten legges i.

Da slipper du å bruke vakuummaskin og i stedet ha alt samlet i en og samme maskin, slik at du kan spare litt på kjøkkenplassen.

#4 Sous vide med app

Hvis sous videen din har en tilknyttet app, er det mye hjelp når det kommer til å tilberede ulike ingredienser.

I appen kan du velge maten du ønsker å lage mat, og deretter gir appen deg enten anbefalt tilberedningstid eller den starter matlagingen for deg og stiller inn tidtakeren.

Ideer til hva du kan lage med sous vide

Det finnes et bredt utvalg av retter og mat som du kan tilberede med sous vide, øverst på listen for de fleste er nok kjøtt, som er kjent for å være veldig mørt i en sous vide.

Det kan blant annet være ulike stykker av biff, svin, lam, vilt og kylling.

I tillegg kan du også bruke sous vide til å tilberede fisk, egg og grønnsaker.

Du kan også tilberede hele retter, for eksempel ulike desserter som creme brulee, ostekake, bakt frukt, grøt mm.

Sous vide pinne vs. sous vide maskin

Om du skal velge en sous vide-pinne eller et sous vide-kar avhenger av dine egne preferanser og behov.

En sous vide-pinne er vanligvis billigere enn en kar med sous vide , men du må også sørge for å ha en stor gryte eller boks som du kan bruke sous vide-pinnen i.

Et sous vide kar derimot tar mer enn en sous vide pinne, hvor du kanskje fortsatt har en stor gryte å bruke med pinnen.

Noen sous vide-maskiner har en slags holder til maten din, slik at du enkelt kan lage flere retter med sous vide-maskinen din om gangen, uten at de står for nær hverandre.

Det må være plass til at vannet kan sirkulere rundt maten for å tilberede den riktig.

Derfor kan sous vide-maskiner være bedre egnet hvis du skal lage flere ting på en gang, men det kan også gjøres med en sous vide-pinne hvis du har et stort nok kar.

Vanligvis har sous vide-pinner og sous vide-maskiner mange av de samme funksjonene, så hvor forskjellen ligger er størrelsen og kapasiteten på sous vide-en.

Kapasitet

Det er både en maks- og minimumsgrense for hvor mye vann du må bruke når du koker sous vide, uansett om du bruker maskin eller pinne.

Minimumsmengden er fordi maten du vil tilberede må dekkes med vann for å tilberede den best mulig og for at sous videen skal ha litt vann å jobbe med.

Når det kommer til maksimal mengde, avhenger det av kapasiteten på sous videen din.

Det betyr at dersom du bruker for mye vann, har ikke sous videen nok strøm til å sirkulere og varme opp vannet.\r\n

Vakuummaskin

Tilbehør til sous vide som du bør vurdere

Hvis du vil ha det beste sous vide-tilbehøret, er her en liten liste over ting du kanskje bør vurdere som tilbehør til din sous vide.

  • Gjenbrukbare poser
  • Fartøy
  • Gassbrenner

Ønsker du å være miljøbevisst og spare penger på lang sikt, kan du velge gjenbruksposer i stedet for vanlige engangsvakuumposer.

Posene kommer ofte med en liten vakuumpumpe, så du trenger ikke en stor vakuummaskin for å lukke posene heller.

Du sparer penger da du slipper å bruke nye vakuumposer eller rundstykker hver gang du lager mat med sous vide.

Hvis du bruker en sous vide-pinne, kan det være en idé å vurdere et kar å lage maten i, ved hjelp av sous vide-teknikk.

Som kar kan du bruke for eksempel gryter, flamingobokser, eller du kan velge å kjøpe kar som er spesielt laget for sous vide.

Sistnevnte kar er typisk laget av plast og har en spesiell åpning i esken slik at du kan sette sous vide-stangen din inn i karet og fortsatt ha lokket lukket.

På denne måten unngår du å få for mye luft inn i karet, slik at ingrediensene dine blir tilberedt mye bedre under riktig trykk.

Vær imidlertid oppmerksom på om sous vide-pinnen din passer til åpningen på lokket, da det er forskjell på hvor store sous vide-pinner kan være.

Et kar gjør at du kan lage større porsjoner og for eksempel tilberede større kjøttstykker som svinestek, roastbiff eller andre større stykker.

Du kan få kar i mange forskjellige størrelser, så uansett hvor store mengder mat du skal lage, finnes det i bunn og grunn et kar for ditt behov.

Vær imidlertid oppmerksom på at din sous vide må ha en kapasitet som kan varme opp nok liter vann til å varme opp så store kar.

Du kan også vurdere om du bør ha en gassbrenner for å gi for eksempel kjøttet eller grønnsakene en sprøere overflate.

Når du koker kjøtt, grønnsaker eller andre ting med sous vide, steker du ofte kjøttet lett, eller bruker en brenner for å lage litt skorpe.

Brenneren kan også brukes hvis du lager desserter som creme brul, for å brenne sukker på overflaten for å lage den karamelliserte skorpen.

Finn også mange andre spennende enheter til hjemmet ditt i vårt sortiment, som en filterkaffemaskin , poseløs støvsuger , symaskin eller en smart riskoker .

leveringstid
0
0
0
Select all
Brand
0
0
0
0
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva