GPS navigasjon

Se utvalget innen GPS navigasjon her.

Filter
Sortering


Garmin DriveSmart 66 GPS-navigasjon 6tm (Europa)
 1 Anmeldelse
Garmin DriveSmart 66 GPS-navigasjon 6tm (Europa)
Garmin DriveSmart 66 GPS-navigasjon 6tm (Europa)
 1 Anmeldelse

Håndfri samtale via Bluetooth
Kant til kant glass

     Les mer      Fjernlager
Levering: 7-11 virkedager
Senest 8. mars 2024
Garmin Edge 530 GPS-navigator (sykkeldatamaskin)
Garmin Edge 530 GPS-navigator (sykkeldatamaskin)
Garmin Edge 530 GPS-navigator (sykkeldatamaskin)

Kan kobles til via Bluetooth
Forhåndsbelastede sykkelruter

     Les mer      Fjernlager
Levering: 7-11 virkedager
Senest 8. mars 2024
Garmin Edge 130 Plus-pakke (sykkeldatamaskin)
Garmin Edge 130 Plus-pakke (sykkeldatamaskin)
Garmin Edge 130 Plus-pakke (sykkeldatamaskin)

Bruker flere satellittsystemer
Kan kobles til via Bluetooth

     Les mer      Fjernlager
Levering: 7-11 virkedager
Senest 8. mars 2024

GPS-navigasjon - Finn veien med GPS for bil eller sykkel

Når du reiser med bil eller sykkel kan det være vanskelig å finne frem, spesielt hvis du er i en ukjent by eller områder hvor du ikke har vært før.

Her kan det være greit å ha en GPS-navigasjon som du kan koble til bilen, da du da alltid er sikker på å ha et oppdatert kart over området du befinner deg i.

En GPS-navigasjon hjelper deg å finne frem og kan spare deg for både tid og penger, da det reduserer sjansen for å gå deg vill.

GPS står for Global Positioning System og er et satellittbasert system hvor GPS-enheten din har en tilkobling til et satellittnettverk som går i bane rundt jorden, slik at GPS alltid vet nøyaktig hvor den er.

Det betyr også at du ikke er bundet til å ha trådløs tilkobling til Internett for å finne frem, da GPS-systemet ikke bruker samme tilkobling i det hele tatt.

Derfor kan en GPS-navigasjon være mer pålitelig enn om du bruker smarttelefonen til å finne frem, siden du med en smarttelefon må ha internettforbindelse for at navigasjonen skal fungere optimalt.

5 ting du bør vurdere når du kjøper en GPS-navigasjon

Hvis du vil være sikker på å finne frem når du er i et nytt område, kan det være lurt å tenke over hvilken GPS-navigasjon du bør bruke.

Nedenfor gir vi deg noen eksempler på vurderinger du kan gjøre, slik at du har bedre oversikt over hva du bør tenke på når du skal kjøpe en GPS-navigasjon.

#1 - Hvor skal du montere GPS-navigasjonen?

Det første du bør vurdere når du kjøper en GPS er hvor du vil ha den montert, siden avhengig av om du skal bruke den i bil eller på sykkel, må du vurdere ulike typer GPS.

En GPS til bilen vil generelt være en del større med stor skjerm og innebygde berøringsfunksjoner, slik at du har lettere for å få tilgang til GPS'en mens du kjører.

Det betyr også at du har lettere for å se skjermen mens du kjører, da den ofte vil være et stykke unna deg, og det kan være vanskelig å se detaljene.

Siden du har mer plass å jobbe med i en bil, gjør det mulig for GPS-en å bli større og dermed ha mange ekstra funksjoner, sammenlignet med andre mindre GPS-er til sykkelen.

En GPS til sykkelen vil generelt være en del mindre og kompakt, da de skal kunne monteres på sykkelstyret, og de må heller ikke være for tunge.

Det kan gi dårlig balanse mens du sykler hvis GPS-en var for tung, og derfor veier de lite.

En sykkel-GPS har ofte ikke de samme funksjonene som en GPS til bilen ville ha, siden de skal være så kompakte som mulig.

#2 - Størrelsen på GPS-navigasjonen

Skal du ha en GPS til bilen din kan det være lurt å vurdere hvor stor den skal være, da det ellers kan være vanskelig å montere den skikkelig i bilen.

Avhengig av hvilken bilmodell du har, kan det være vanskelig å finne et skikkelig sted å montere GPS-en, da ikke alle har et stort og flatt dashbord hvor du kan montere den.

Da må du kanskje vurdere om du bør ha en mindre GPS, da du da er sikrere på at det er plass i bilen til det.

Eksempler på GPS-skjermstørrelser:

  • 5 timer
  • 6 timer
  • 6,95 tm

En GPS bør helst monteres et sted hvor du både kan se den og nå den, slik at du slipper å lene deg for mye fremover hvis du f.eks. må kunne slå den av mens du kjører.

Har du en større og moderne bil er det ofte god plass på dashbordet eller direkteholdere til en GPS og du vil sannsynligvis ha færre problemer med å få den montert.

Da kan det være at du ønsker deg en GPS med større skjerm, da den kan hjelpe deg å se bedre hvilken vei du bør kjøre, slik at du er bedre beskyttet mot å gå deg vill.

Det kan derfor være lurt å vurdere hvilken størrelse GPS-en din bør ha, slik at du er bedre sikker på både å kunne se skjermen optimalt, men også slik at den passer til bilen din og er enkel å montere.

#3 - Bluetooth-tilkobling til GPS-navigasjonen

Mange moderne GPS-modeller lar deg også koble smarttelefonen til GPS-en slik at du lettere kan kjøre uten å måtte ta hendene fra rattet.

Den lar deg bruke GPS-en som intercom i bilen, slik at du kan ringe og motta anrop mens du kjører.

Den lar deg enkelt snakke med GPS-en, slik at du ikke trenger å holde smarttelefonen mot ansiktet for å kunne ha en samtale med personen i den andre enden.

En GPS med bluetooth-funksjonalitet gjør det både enklere og tryggere for deg å kunne snakke i telefonen mens du kjører, da du ikke har lov til å snakke i telefonen i bilen på vanlig måte når du kjører.

#4 - GPS-navigasjon med ekstra funksjoner til bilen

Mange GPS-navigasjoner har mange ekstra funksjoner som du kan bruke for å gjøre kjøreturen litt enklere.

Med en GPS til bilen kan du få modeller som kan vise deg live informasjon slik at du hele tiden er oppdatert med tanke på trafikk og veiarbeid.

Dette gir deg muligheten til å vite om du blir forsinket eller om du må unngå bestemte veier hvor trafikk og veiarbeid er i full gang.

Live informasjon kan raskt hjelpe deg med å spare både tid og penger, slik at du ikke blir sittende fast i kø og sløser med drivstoff på tomgang.

Hvis du skal på ferie, må du kanskje bruke en GPS som viser deg severdigheter i området når du kjører gjennom.

Det kan være greit om du skal på bilferie med familien og du skal gjennom ukjente områder, hvor du kanskje ikke har undersøkt hvilke severdigheter du kan finne.

#5 - GPS-navigasjon med ekstra funksjoner for sykkelen

Du kan også få GPS-navigasjon med ekstra funksjoner til sykkelen din, slik at du får en bedre opplevelse mens du er ute på tur.

En sykkel-GPS er ikke bare nyttig for å vise deg veien, men du kan også bruke den til å sette opp spesifikke ruter som du foretrekker, eller til å legge inn ruter som du må sykle profesjonelt.

Her kan du f.eks. legg inn en rute du gjerne vil følge, og GPS vil da måle avstand, høydeforskjeller osv. og gi deg en vanskelighetsgrad, slik at du kan være bedre forberedt på det du møter på turen.

I tillegg kan GPS gi deg veiledning for f.eks. væskeinntak og treningsbalanse, slik at du kan forberede deg til turen med riktig mengde væske m.m.

Stort utvalg innen GPS navigasjon! ? se mer her.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva