Gassovn

Her finner du vårt utvalg av gassovner for oppvarming av for eksempel ditt utetelt til campingvognen, eller større rom hjemme. Gassovner må være godkjent for bruk innendørs, så sjekk alltid dette før kjøp.

Filtrer
Sortering

Se mer om Gassovn

Få varmen med en gasskomfyr

På denne siden finner du utvalget av gassovner, samt reservedeler til din gassovn.

Gassovnen kan være en god og effektiv løsning for oppvarming av en markise, en vinterhage eller et partytelt, og siden gassovnen ofte er lett å flytte rundt på, kan du varme effektivt opp fra ulike steder i huset, campingvognen eller i teltet. .

Gassovnen leverer strålevarme, som skapes ved å brenne gass, som dermed varmer opp noen keramiske plater i ovnen, som så sakte slipper og forsterker varmen.

Når du er på utkikk etter en ny gasskomfyr er det noen ting du med fordel kan ta hensyn til, og som kan hjelpe deg med å finne riktig gasskomfyr for ditt behov.

7 ting du trenger å vite når du leter etter en ny gasskomfyr

Det finnes mange typer gassovner, og de finnes i mange størrelser, med ulike justeringsmuligheter og tenningsmuligheter.

Vi har samlet noen av tingene du kan vurdere når du skal finne riktig gasskomfyr for ditt behov.

#1 - Hvor vil du bruke gasskomfyren din?

En gassovn kan brukes både ute og inne, derfor brukes den ofte til campingvogner og fortelt, hvor den gir god og effektiv oppvarming.

Men du kan også bruke en gasskomfyr til å varme opp utestuen, garasjen eller for å gi litt ekstra varme på terrassen når sommerkveldene skal forlenges.

Det kan også hende du må bruke gassovnen som en ekstra varmekilde inne i huset, fordi radiatoren ikke slår seg helt på, og uansett hvor du plasserer en gassovn, får du rask og effektiv oppvarming.

Det spiller egentlig ingen rolle hvilken gassovn du velger til de ulike formålene, for én ting er at de store gassovnene tar ganske mye plass og en annen ting er at gassovnens effekt omtrent skal passe til rommet som skal varmes opp.

Derfor bør du vurdere hvor gassovnen primært skal brukes og om det er plass til at gassovnen har avstand til møbler og andre gjenstander i rommet.

Skal gassovnen brukes innendørs bør du kjøpe en gassovn som er godkjent for innendørs bruk og ta hensyn til sikkerhetsforskriftene.

#2 - Gass, elektrisitet eller en kombinasjon?

Når du er på utkikk etter en gasskomfyr, har du sannsynligvis allerede vurdert en elektrisk varmevifte , og har kommet til at det ikke er nok å varme opp rommet effektivt.

Men det er faktisk mulig å få en gassovn som er kombinert med en elektrisk varmevifte , og denne lar deg varme med enten gass eller strøm, med en og samme varmeenhet.

Det betyr at dersom du skal varme opp for eksempel et stort fortelt kan du bruke gassfunksjonen som gir høyere effekt og raskere oppvarming, og når du legger deg inne i campingvognen kan du flytte ovnen inn og bruke den elektriske oppvarmingen for oppvarming av campingvognen.

En vanlig gassovn, uten strøm, er svært effektiv og kan avgi mye varme, derfor er det mange som ikke liker å ha gassovnen på om natten, i frykt for brann.

Men gassovner er ganske sikre og er også godkjent for innendørs bruk i mange tilfeller, men sjekk alltid bare for sikkerhets skyld.

#3 – Hvor stor bør gassovnen din være?

Størrelsesmessig er det tre ting du kan forholde deg til, nemlig størrelsen på gassflasken som skal kobles til ovnen, den fysiske størrelsen på gassovnen og effekten gassovnen har.

Du kan finne gassovner som passer til 5 kilos gassflasker og 11 kilos gassflasker , og avhengig av hvor mye plass du har kan det være fordeler og ulemper med begge.

En 5 kilos gassflaske tar ikke like mye plass på gulvet som en 11 kilos gassflaske, men en gassovn som kobles til en 11 kilos gassflaske har ofte høyere effekt enn en 5 kilos gassovn.

I tillegg er gasskomfyren for en 11 kilos gassflaske også ofte både høyere og bredere enn komfyren for en 5 kilos flaske.

Så størrelsen på gassovnen du trenger avhenger i stor grad av hvor mye plass du har til ovnen.

I tillegg må du også vurdere hvor mye strøm du trenger, og dette bestemmes ofte også av størrelsen på rommet.

Gassovner er vanligvis tilgjengelige med en effekt på mellom 1500 og 4500 watt.

#4 - Justering av varmeeffekten

Det er stor forskjell på justeringsmulighetene på de ulike variantene av gassovner, noen ovner kan kun slås av og på og ikke justeres i det hele tatt, mens andre kan ha opptil 5 innstillinger for varmeeffekt.

For å oppnå en mest økonomisk effektiv oppvarming kan det være fordelaktig å velge en gassovn med minst 2 varmetrinn, slik at varmen kan justeres.

På denne måten slipper du å bruke mer gass enn høyst nødvendig, eller å måtte slå ovnen av og på hver gang det blir for kaldt eller for varmt.

Varmeeffekten vil ofte finnes på navneskiltet til gassovnen og ved å justere varmeeffekten kan du sørge for at varmen holdes konstant i rommet, i stedet for å svinge.

#5 - Manuell eller elektronisk tenning?

Du kan ofte spare penger ved å velge en gasskomfyr med manuell tenning, hvor du må trykke på en knapp, som da lager en gnist som tenner gassen, eller hvor du må ha en lighter.

Med elektronisk tenning trenger du bare å skru på en knapp og så starter gassovnen av seg selv, og du slipper å bruke tid på å justere gassstrømmen.

Hvis du bruker gassovnen din mye, kan en elektronisk tenning være veldig praktisk , da du sparer tid ved tenning sammenlignet med manuell tenning, men hvis du kun bruker gasskomfyren en sjelden gang, kan en manuell tenning være veldig fint.

#6 - Pros vs. Ulemper med en gassovn?

Det er både fordeler og ulemper med en gassovn sammenlignet med andre varmekilder, nedenfor har vi samlet fordeler og ulemper med en gassovn.

Fordel:

Ulemper:

Lav anskaffelsespris

Det dannes mye kondens

Høy varmeeffekt

Tunge og uhåndterlige gassflasker

Lett å få tak i flaskegass (ofte på tilbud)

Partikkelutslipp når ovnen er i bruk

Strålevarme er rask oppvarming av et lite område

Rask oppvarming av et lite område er en ulempe hvis rommet er stort

Vær oppmerksom på at moderne gassovner ofte kan brukes innendørs, mens andre eldre modeller ikke egner seg for innendørs bruk.

Sjekk alltid din egen gassovn og se om den er godkjent for oppvarming av mindre rom, da mange gassovner i eldre modeller ofte krever mye luft rundt seg for å unngå komplikasjoner.

#7 - Sikkerhet

Moderne gassovner er ganske sikre og må oppfylle en rekke strenge krav i forhold til brann- og eksplosjonsfare, men flertallet av nyere gassovner er utstyrt med en sikring som stenger gassen dersom flammen slukker.

Uansett hvor sikker selve gassovnen er, er det en rekke ting du bør være oppmerksom på når du bruker en gassovn.

Når gass brennes gir det fra seg mye fuktighet som legger seg som kondens og gjør luften tung, og samtidig gjør gassbrenningen at oksygenet rundt gassovnen blir brukt opp og erstattet med karbondioksid, det betyr at du må sørge for god luftsirkulasjon i rommet, slik at hele tiden er friskt oksygen og at fuktigheten kan slippe ut.

Dette betyr også at du ikke bør plassere gassovnen i et rom hvor den ikke kan ventileres.

Du må også vurdere hvordan du plasserer ovnen i rommet, fordi den ofte ikke må stå for nær vegger, møbler eller andre ting, og krever en viss sikkerhetsavstand til disse.

Derfor anbefales det at du alltid leser manualen, selv om du vet hvordan du slår ovnen av og på, slik at du er sikker på at du følger sikkerhetsanvisningene.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva