Alt du trenger å vite om deksler til mobil og nettbrett

Har du en mobiltelefon eller et nettbrett er det en veldig god idé å kjøpe et deksel til det, da det kan være med på å forlenge levetiden til enheten din slik at den ikke går i stykker for tidlig.

Den bidrar også til å beskytte mot skrekk, skitt og ikke minst fall hvis du skulle miste den.

Vanntette mobilvesker

En vanntett mobilveske kan være litt gøy for deg som ønsker å kunne ta undervannsbilder, da vesken gjør det mulig å svømme med telefonen og dyppe den under vann uten at den blir skadet.

Vanntette mobilvesker kan også være lurt hvis du skal ut og seile, for eksempel i kano eller kajakk, slik at telefonen ikke drukner hvis du kantrer.

Du kan også ta mobiltelefonen med i badekaret eller dusjen uten å skade telefonen.

Støv- og vannavstøtende deksler

En spesiell type deksler som du kan få til både mobil og nettbrett er støv- og vannavstøtende deksler, som er litt som en vanntett mobilveske, så du må ikke forveksle de to.

Et vanntett deksel må ikke komme helt under vann, da det kun er vanntett og ikke vanntett, så telefonen din vil derfor bli utsatt for vann hvis du gjør dette.

Mobildeksel med kortholder

Det finnes ulike typer mobildeksler med kortholder, noen er for eksempel bare et vanlig deksel med en eller flere små lommer på baksiden hvor kort kan settes inn.

En annen type er mobildeksler som minner om en lommebok, som kan åpnes opp, hvor mobilen din da sitter på den ene siden av lommeboken og den andre siden har lommer for kort.

På denne måten kan du spare litt plass eller rett og slett gjøre det enklere å holde styr på viktige ting.

Design og materiale

Mobil- og nettbrettdeksler finnes i mange forskjellige design og farger, så det er definitivt noe for enhver smak og ethvert antrekk.

Deksler er også tilgjengelige i en rekke forskjellige materialer, hvor noen av de mest populære er silikon-, plast- og aluminiumsdeksler.

Du kan imidlertid også få mer luksuriøse trekk i blant annet skinn og tre.

Noen deksler er også laget av resirkulerbart materiale, for å gjøre dekkene mer miljøvennlige, så det kan du også se etter hvis du vil støtte bærekraft.

Dekk med magnet

Noen deksler har innebygget magnet og det kan være to forklaringer på dette.

Det ene er deksler som egner seg for magnetisk plassering i en mobillommebok, slik at du enkelt kan koble til og fra telefonen fra lommeboken uten at den faller ut av lommeboken.

Den andre grunnen er at noen produsenter lager ladere som må sitte på mobilen via magnetikk og derfor er dekselet også magnetisk slik at de to fungerer sammen.

Ultratynn mobildeksel

Noen deksler kan fort virke litt for tykke og gjøre det vanskeligere å holde mobilen.

Spesielt om du er kvinne, barn eller har mindre hender, kan en mobiltelefon fort virke mye større hvis dekselet er tykt.

Derfor finnes det Ultraslanke mobildeksler, slik at du nesten ikke merker forskjell på å holde en mobiltelefon med og uten deksel.

Bilde

Ting du bør vurdere før du kjøper et deksel til mobilen eller nettbrettet

#1 Finn ut hvilket merke og hvilken modell mobilen eller nettbrettet ditt er

Dette er nok noe av det viktigste å vite før du kjøper et deksel.

Hvis du ikke er ute etter et deksel som passer til akkurat din mobil- eller nettbrettmodell vil ikke dekselet passe og dermed må du returnere dekselet og det vil selvfølgelig være synd.

Hvis du ikke allerede vet hvilken mobilmodell du har, er en enkel og rask måte å se på kvitteringen, hvis du har beholdt den.

Hvis du ikke har det, kan du også se hvilken modell det er på telefonen din, ofte ved å gå inn i innstillinger og finne informasjon om telefonen.

På iPhone og iPad kan du se modellnavnet inni, Innstillinger > Generelt > Om , og så kan du se modellnavnet, som for eksempel kan være iPhone mini 13 eller iPhone 12 Pro.

Du kan også se modellnummeret på baksiden av enheten på enkelte iPhone- og iPad-modeller, så kan du google modellnummeret for å finne modellnavnet.

Med modellnavnet kan du enkelt finne deksler til akkurat din enhet.

#2 Mykt eller hardt deksel?

Du bør vurdere om du skal velge et mykt eller hardt deksel, da det kan være litt forskjellig hvordan de hver for seg beskytter og også avgjørende for hvordan trekket skal vare.

Noen trekk kan blant annet være litt glatte når de er laget av hardt materiale og kan derfor være litt vanskelige å holde.

For noen kan de helt myke trekkene være mye mer behagelige å holde, da de ofte er laget av en myk silikon eller gummi, som også gir litt mer grep.

I tillegg kan de myke dekslene bidra til å absorbere mye av støtet når telefonen faller i bakken, ettersom harde deksler lettere går i stykker når den slippes.

Noen myke deksler kan imidlertid sitte litt løst i den og ha problemer med å sitte stødig på telefonen.

Harde deksler må ofte klikkes på og fester seg derfor bedre til telefonen når den bare holdes i hånden.

#3 Design

Bryr du deg om mobilen passer til klærne dine, om nettbrettet passer inn i hjemmet eller bare liker å ha noe fint å se på, kan du velge et deksel som faller i smak.

Det finnes et hav av forskjellige omslagsdesign og farger, og det kan være verdt å se etter et omslagsdesign du liker spesielt godt.

#4 Bør den ha noen spesielle ekstrafunksjoner?

Det er en rekke spesialfunksjoner du kan se nærmere på hvis du synes det høres ut som noe for deg.

Se blant annet etter:

  • Vann- og smussavvisende eller vanntette deksler
  • Magnetisk deksel for magnetiske lommebøker eller ladere
  • Deksel med kortholder
  • Ultratynn deksel

En vanntett eller vanntett mobil- eller nettbrettveske kan være en morsom idé for deg som skal på ferie syden og eventuelt skal snorkle eller bare vil ta undervannsbilder.

Det kan også være slik at du slipper å la telefonen stå på stranden uten tilsyn, slik at den ikke blir stjålet, i stedet kan du bare legge den rundt halsen og ta den med deg ut og svømme.

For et vanntett dekseletui er det likevel lurt å ha et vanlig deksel på mobilen, da etuiet ikke nødvendigvis beskytter godt mot spesielt store tap.

Du må imidlertid være spesielt oppmerksom på at vesken er vanntett og ikke bare vanntett hvis du må ta den ut i vannet.

Du kan også velge et mobildeksel med innebygget magnet, som blant annet kan brukes til å putte i magnetiske mobillommebøker.

I tillegg er det spesielle mobilprodusenter som Apple som lager mobildeksler med magneter som passer til spesifikke ladere, som for eksempel Apples MagSafe-lader .

Det er også populært blant mange å velge et deksel med kortholder i, slik at du slipper å gå rundt med lommebok, men i stedet bare ha kortene i mobildekselet.

Mange liker det ikke om et deksel blir for tykt, da det fort kan ta mye plass og bli litt mer upraktisk, for eksempel hvis du skal ha det i lommen eller i en liten veske.

I tillegg kan du velge et Ultra slim deksel, som er et veldig tynt deksel som sørger for at en mobil eller nettbrett ikke føles for stor og klønete å holde, slik andre deksler kan gjøre.

#5 Skal det være miljøvennlig?

Du kan faktisk få mobildeksler og nettbrettdeksler som er laget av resirkulerbart materiale, noe som gjør dekslene mer miljøvennlige.

Spesielt produsenter som Apple er klar over dette og lager derfor også mer miljøvennlige deksler av resirkulerbare materialer

I tillegg til de mer vanlige dekslene kan du også få deksler med innebygde tastaturer til iPad , slik at du enkelt kan skrive på iPaden og gjøre den om til en liten minidatamaskin.

Barn

Nettbrettdeksler for barn

Hvis barnet ditt har et nettbrett og barnet kanskje ikke er helt flink til å holde i nettbrettet, finnes det deksler som beskytter ekstra godt og kan hjelpe nettbrettet til å tåle litt av hvert.

Ofte er trekk til barn laget av veldig myke materialer og er tykkere enn de fleste andre trekk, som ofte er mer slim fit.

Spesielt kan du velge et deksel for barn, som har ekstra tykke hjørner, slik at eventuelle støt og støt blir bedre avverget og ikke skader nettbrettet.

Nettbrett for barn finnes også i forskjellige farger og design, slik at du kan velge en farge som barnet liker og det vil ikke bare se kjedelig ut.

Vanlige spørsmål om omslag

Hva er et deksel laget av?

Stort sett ser du deksler laget av silikon, plast, gummi og aluminium, men det finnes også deksler laget av materialer som lær og til og med tre.

Hvordan rengjøre et deksel?

Før du rengjør et deksel, må du vite hvilket materiale det er. De fleste silikon-, plast- og aluminiumsdeksler kan rengjøres med en vanlig oppvridd klut som er dynket i såpevann. Husk å ta dekselet av telefonen før du gjør dette. Du kan også tørke av etterpå med litt desinfeksjonsmiddel og eventuelt bruke en bomullspinne for å komme inn i hjørnene.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva