Datakabler

Her ser du de mest vanlige datakablene som brukes i dag. Stort utvalg i alt innenfor USB-kabler, Patchkabel, VGA kabel og mye mer.

Se mer om Datakabler

Datakabler til alt

Datakabler dekker mange forskjellige typer kabler som brukes sammen med en datamaskin. De mest brukte kablene i dag er USB-kablene og du kan få dem i et hav av versjoner og generasjoner.
Enten du skal koble til en mus, et tastatur, en skanner, en printer, et kamera, eller noe annet, så er det en kabel som passer, og vi kan garantere at vi har noe i vårt utvalg som passer .
Så dykk inn i underkategoriene våre og finn datamaskinkabelen du leter etter. Du vil garantert kunne finne en som passer.

USB-kabler

Vi fører en mengde forskjellige USB-kabler, både vanlige og adapterkabler
Du kan finne kabler for USB 3.0, USB 3.1, USB 1 og USB-C, samt skjøteledninger, USB-C til HDMI, Displayport, VGA, Lightning og Network.
De forskjellige generasjonene av USB-kabler har forskjellige kontakter. USB-A og USB-B er i bunn og grunn det samme, mens USB-C har blitt mindre, så det spiller ingen rolle hvilken side som vender opp, i motsetning til forgjengeren, som bare kunne vendt n vei.
De originale USB-pluggene var flate i den ene enden og nesten firkantede i den andre. De store firkantede kontaktene brukes mest til skrivere og skannere, men de blir gradvis erstattet av USB-C-kontaktene.
Nyere datamaskiner med USB-C-kontakt har også mulighet til å fungere som nettverkskort for datamaskinen din, dersom du ikke har et slikt innebygd. De fleste nyere bærbare datamaskiner er rett og slett for flate til å romme en gammeldags RJ-45 nettverkskontakt, så her kan du bruke en USB over Cat5 Extender.
Hvis du har en eldre skjerm med VGA-kontakt, kan du fortsatt koble den til en nyere bærbar PC ved å bruke en USB-C til VGA-kabel.
Det er mange alternativer og mange løsninger i denne kategorien.

Mini og Micro USB

I denne kategorien finner du Micro USB, Micro USB-C, Mini USB, Mini USB-C og Mini USB Y-kabler.
Micro USB-kabler er tilgjengelige i forskjellige design og farger, i forskjellige lengder. Denne typen USB-kabel er nesten en nødvendighet hvis du har en datamaskin eller en smarttelefon. Den er tilgjengelig i både A- og B-typer, og brukes til å lade telefonen, overføre filene dine og dele informasjonen din.
Micro USB-C er den nyere versjonen og passer til de fleste nyere mobiltelefoner som ble født med en USB-C-kontakt.
En Mini USB Y-kabel består av en mini USB-plugg i den ene enden og to vanlige USB-plugger i den andre. Denne kabelen brukes utelukkende for enheter som krever mer strøm. Så hvis enheten din bruker 1000 mA i stedet for de vanlige 500 mA, trenger du en Mini USB Y-kabel for å koble den til datamaskinen.

Serielle kabler

Under serielle kabler har vi nullmodemkabler, RS232 kabler og USB til RS232 kabler.

Nullmodemkabler brukes til å koble en datamaskin til en terminal eller skriver. Kontaktene ser ut som VGA-kontakter, men brukes til å sende data mellom DTE-enheter. Kabelen ble spesielt utviklet for å tillate fjernskrivere å kommunisere med sine budbringere. De brukes ikke til andre enheter.
RS232-kabler brukes til å koble strekkodeskannere, vekter, sensorer etc. til en datamaskin som også må ha en RS232-port innebygd for å kunne bruke denne kabeltypen.
RS232 til USB-kabler brukes til å koble en gammel enhet som en skriver til en datamaskin. Da kan de enkelt snakke med hverandre selv om datamaskinen din ikke har RS232-port.

SATA og strøm

Under SATA & strøm finner du eSATA-kabler, interne PC-strømkabler og vanlige SATA-kabler.
SATA-kabler brukes til å koble til f.eks. en harddisk til hovedkortet i en stasjonær datamaskin. Alle stasjoner som kan bygges inn i en datamaskin kobles til med en SATA-kabel.
eSATA-kabler brukes til å koble til en ekstern harddisk og en datamaskin, men dette krever at datamaskinen din har en eSATA-port som du kan koble den eksterne harddisken til. eSATA-porten ser litt ut som en USB-port, men vil gjerne bli merket med eSATA.
Når du installerer en ny harddisk eller en DVD-stasjon eller en annen type stasjon i datamaskinen, må den også ha strøm. Det får den ikke fra SATA-kabelen, så du trenger også en strømkabel som kan koble enheten din til hovedkortet.

Adapterkabler

Under Adapterkabler har vi PC til TV-kabler, Phono til USB-omformere og USB PC-linkkabler.
En PC til TV-kabel har en Scart-kontakt i den ene enden, som du kan koble til TV-en, og en S-Video- og en minijack-kontakt i den andre, som du kan koble til datamaskinen. I den forbindelse kan du bruke fjernsynet ditt som et skrekk hvis du f.eks. ønsker å vise bilder på en stor skjerm eller spille av videoer i et større format.
En Phono til USB-omformer gir deg tilgang til å koble platespilleren til datamaskinen, slik at du kan høre eller dubbe musikken fra LP-ene til datamaskinen.
En USB PC-koblingskabel lar deg koble datamaskinens USB-port direkte til TV-ens USB-port.


Vi har også DVI-kabler , som brukes til å overføre ukomprimerte videodata mellom en datamaskin og en skjerm/projektor.

Tastatur og mus

Under Tastatur & mus finner du KVM-kabler, PS2-forlengerkabler og vanlige PS2-kabler.
Eldre mus og tastaturer brukte PS2-kontakter, så hvis du trenger en forlenger eller trenger en helt ny kabel, er det her du bør lete.
KVM-kabler brukes til å koble en datamaskin med en KVM-svitsj som lar to datamaskiner kobles til ett sett med tastatur og mus.

Annet

Under Annet finner du Firewire-kabler, optiske fiberkabler og støvdeksler.
Firewire-kabler brukes til å overføre data mellom en datamaskin og en ekstern enhet med lynets hastighet. Du kan f.eks. bruk Firewire til å overføre digital video, som kan ta mye plass og derfor krever en rask kabel for å spare tid.
Optiske fiberkabler brukes til å sende data over lengre avstander. Dataene du sender via en optisk fiberkabel sendes som lysbølger, noe som betyr at kabelen ikke er mottakelig for ekstern støy og derfor er tryggere å sende data over.
Støvhetter er for å beskytte kontakter i mobiltelefoner og nettbrett, slik at det ikke kommer skitt inn i kontakten, noe som kan bidra til dårlig tilkobling eller at kontakten ikke lenger fungerer.


Trenger du hjelp til datakabler eller eventuelt andre typer kabler , ikke nøl med å kontakte vår kundeservice på tlf 94 80 01 84 .

Du kan også finne en ledning for ethvert behov i vårt store utvalg av ledninger her: https://www.avxperten.no/ledingnings/

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva