Desinfeksjon

På denne siden finner du ulike virkemidler for å desinfisere deg selv eller overflater, for eksempel hjemme eller på jobb. Husk alltid å lese produktbeskrivelsen slik at du ikke bruker feil produkt til et bestemt formål.

Filtrer
Sortering

Se mer om Desinfeksjon

Bactitox Hånddesinfeksjon 80 % (500 ml)
169 kr
Kjøp
Bactitox Hånddesinfeksjon 80 % (500 ml)

Mindre lukt enn andre alkoholer
Hjelper huden å beholde sin naturlige fuktighet

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 23. juli 2024
Bactitox Hånddesinfeksjon 80 % (1000 ml)
289 kr
Kjøp
Bactitox Hånddesinfeksjon 80 % (1000 ml)

Mindre lukt enn andre alkoholer
Hjelper huden å beholde sin naturlige fuktighet

Se mer Fjernlager
Levering: 4-6 virkedager
Senest 22. juli 2024
Beper skotrekk (100pk)
229 kr
Kjøp
Beper skotrekk (100pk)

Kan passe alle skotyper og størrelser
Med en pakke med 100 deksler

Se mer På lager
Bactitox Bio-Wipes Overflatedesinfeksjon 80% - 300 stk
649 kr
Kjøp
Bactitox Bio-Wipes Overflatedesinfeksjon 80% - 300 stk

Biologisk nedbrytbare desinfeksjonsservietter
300 kluter i pakken

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 23. juli 2024
Deltaco Office Hånddesinfeksjon med Aloe Vera (1000ml)
229 kr
Kjøp
Deltaco Office Hånddesinfeksjon med Aloe Vera (1000ml)

Hånddesinfeksjon med fuktighetsgivende aloe vera
Kapasitet på 1000ml

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 23. juli 2024

Desinfeksjon for hender og overflater

På denne siden finner du vårt komplette utvalg av desinfeksjonsmidler for både hender og overflater, som kan bidra til å redusere spredning av virus og bakterier.

Desinfeksjon er bra for mange ting både i hjemmet og til personlig pleie , det brukes ofte for å redusere risikoen for spredning av virus og bakterier mellom mennesker.

Spesielt desinfeksjon av hender har blitt spesielt populært og har du ikke tilgang til vann og såpe kan en god hånddesinfeksjon være spesielt nyttig.

Det finnes mange former for desinfeksjon og noen egner seg mer til visse ting enn andre, du må alltid være klar over at det du bruker på hendene eller huden selvfølgelig skal være beregnet på dette.

Et desinfeksjonsmiddel for for eksempel overflater er ikke nødvendigvis egnet for hendene , fordi det kan tilsettes kjemikalier som kan forårsake allergi eller skade på huden.

På denne siden finner du flere typer desinfeksjon både for hender og overflater, og den finnes i ulike utgaver som spray, våtservietter og gel.

5 ting du bør vurdere når du leter etter desinfeksjon

Er du i tvil om hvorfor du skal desinfisere, hva du skal bruke eller hvordan du desinfiserer, les nedenfor, hvor vi har samlet 5 ting du trenger å vite om desinfeksjon.

#1 - Hvorfor bør du desinfisere?

I vanlige danske husholdninger er det ikke nødvendig å desinfisere hele tiden som sådan, men har du små barn, kjæledyr eller er syk kan det være en fordel å desinfisere hender og overflater.

Skoler har i mange år forsøkt å lære barn om riktig håndvask og oppfordret dem til å vaske hendene ofte, men sannheten er at mange voksne heller ikke tenker så mye på å vaske hendene, med mindre de har vært på toalettet eller har å lage mat.

Det betyr at bakterier og virus lett spres fra ett sted i huset til et annet, og dette kan gå på akkord med hygienen og gjøre andre medlemmer av husstanden syke.

Det er selvfølgelig ikke sånn at man må leve i et helt sterilt miljø, for immunforsvaret har også godt av å aktiveres litt en gang i blant, men når barna kommer hjem og er syke kan det være greit å ha god hygiene , fordi for å forhindre at hele husstanden din risikerer å bli syk.

Så du må desinfisere for å redusere spredningen av virus og bakterier i hjemmet.

#2 - Når kan du bruke desinfeksjon?

Du trenger ikke bruke desinfeksjon hele tiden, og huden din har heller ikke godt av det, da mange desinfeksjonsmidler også tørker ut huden, men det er noen situasjoner hvor det kan være lurt å være ekstra oppmerksom på hygienen og bakterier, for eksempel:

Ferie i utlandet

Når du er på ferie i utlandet, møter du plutselig mange bakterier som du vanligvis ikke blir utsatt for hjemme i Danmark.

Det kan sette immunsystemet på overtid da det først må lære å bekjempe disse bakteriene og det kan gjøre deg syk.

Det kan derfor være en veldig god idé å desinfisere hendene før du spiser eller når du har vært på shopping og tatt på flere gjenstander eller møbler.

Når du er syk

Når du er syk, forkjølet, har diaré eller kaster opp, kan du spre bakterier rundt i huset, selv om du passer på å vaske hendene.

Hvis du ikke desinfiserer toalettet eller dørhåndtaket, kan neste person som besøker toalettet risikere å bli smittet.

Derfor kan det være fordelaktig å tørke av overflater og håndtak med en desinfiserende serviett samtidig som du desinfiserer hendene.

Hvis du har eksem

Har du eksem på hendene kan for mye såpe og vann irritere hendene, og siden mange hånddesinfeksjonsmidler inneholder glyserin kan det være mer behagelig å bruke.

Den erstatter imidlertid ikke vann og såpe, så hvis du har skitne hender kan du ikke unngå å vaske dem først.

Når du har hatt gjester

Når du har hatt gjester på fest eller er sammen, kommer det mange fremmede bakterier inn i hjemmet ditt, så det kan være lurt å desinfisere overflater, som dørhåndtak, når du uansett rydder og rydder dagen etter.

Når det er sykdom i barnehagen

Når du vet at det er en sykdom som sirkulerer i barnets barnehage eller skole, kan det være en god rutine å få desinfisert håndtak og andre overflater regelmessig, samt hånddesinfeksjon.

På denne måten kan du redusere risikoen for at alle i huset blir smittet og må sykemeldes.

Når det ikke er vann og såpe

Er familien på campingtur, sykkeltur eller andre steder hvor det ikke er umiddelbar tilgang på vann og såpe, kan det være greit å ha desinfeksjonsmiddel til hendene i sekken.

Det erstatter ikke vann og såpe, men kan redusere risikoen for at virus og bakterier overføres til deg og familien.

#3 - Hvordan bruke desinfeksjon

Når du skal bruke desinfeksjonsmidler, må du være klar over hva det aktuelle midlet er beregnet for.

Overflatedesinfeksjon kan utføres ved hjelp av midler for å blande i rengjøringsvannet eller ved bruk av desinfiserende kluter.

Overflater som med fordel kan desinfiseres kan være f.eks.

 • Tabeller
 • Dørhåndtak
 • Lysbrytere
 • Telefoner
 • Tastatur
 • Toaletter
 • Kraner

Så, generelt, overflatene som ofte blir berørt og er derfor potensielle kilder til infeksjon for virus.

Det finnes desinfeksjonsmidler til spesifikke formål, som tastaturer og skjermer, som ofte inneholder mye alkohol, som fordamper raskt slik at det ikke skader elektronikken, og disse produktene skal ikke brukes til noe annet.

Hånddesinfeksjon fungerer ikke på toppen av dårlige ting, derfor må hånddesinfeksjon brukes etter håndvask for å oppnå best effekt.

Det kan være en fordel og gjøre det lettere å huske å bruke desinfeksjon dersom den plasseres ved vasken.

Husk at det ikke er spesielt sunt å leve i et sterilt miljø og desinfeksjon må derfor brukes sparsomt, spesielt produkter til hud eller hender.

#4 - Desinfeksjon for mange formål

Desinfeksjon bidrar til å drepe mikroorganismer som kan sitte på overflater og huden, og reduserer dermed risikoen for bakterielle og virusinfeksjoner.

Desinfeksjon kan blant annet drepe eller nøytralisere forkjølelses- og influensavirus, samt mange andre virus.

Selv om de fleste tenker på desinfeksjon i forbindelse med hender og overflater, finnes det desinfeksjonsmidler i mange andre former.

Det finnes desinfeksjonsmidler overalt i hjemmet, for eksempel:

 • antibakterielle klær og sportsklær
 • deodoranter (antiperspirant)
 • såpe
 • kosmetikk
 • madrasser, dyner og puter
 • vaskepulver
 • hårprodukter
 • og mye mer

Det er altså utallige muligheter til å desinfisere både seg selv og omgivelsene.

#5 - Hva slags desinfeksjon?

Det finnes mange metoder for desinfeksjon og det er kanskje ikke alltid lett å vite hvilken metode som passer best for dine behov, så her finner du en oversikt over de mest brukte metodene.

Hånddesinfeksjon

Til hånddesinfeksjon brukes ofte enten gel, våtservietter, sprit eller spray, metodene er omtrent like effektive dersom de brukes riktig.

Det er mest et spørsmål om hva som passer deg best og hva du liker best å bruke, noen synes en gel er fet og våtservietter er kjempegode og andre det motsatte.

Overflatedesinfeksjon

For å desinfisere overflater finnes det også våtservietter, spray og rengjøringsmidler til å blande i vann.

Her passer serviettene til mindre områder, og til elektronikk som skjermer og tastaturer, hvor sprayen er effektiv på litt større flater.

Rengjøringsmidlet egner seg best når hele huset skal rengjøres og derfor lønner det seg å kombinere rengjøringsmiddelet med for eksempel noen servietter til små områder, mellom vaskedagene.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva