Krysset nettverkskabel

Crossover nettverkskabel for tilkobling av switcher eller rutere som ikke støtter automatisk crossover. Nettverkskabelen passer i alle RJ-45-kontakter.

Filtrer
Sortering

Se mer om Krysset nettverkskabel

Krysset nettverkskabel STP Cat6 - 5m
1 Anmeldelser
119 kr
Kjøp
Krysset nettverkskabel STP Cat6 - 5m
1 Anmeldelser

Krysset nettverk/LAN-kabel
S/FTP-skjermen

Se mer Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 1. juli 2024
Crossover Patchkabel UTP Cat5e 2 meter
79 kr
Kjøp
Crossover Patchkabel UTP Cat5e 2 meter

Krysset nettverk / LAN-kabel
Uskjermet UTP

Se mer Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 1. juli 2024

Krysset nettverkskabel for å koble til 2 datamaskiner

På denne siden finner du vårt utvalg av kryssede nettverkskabler, som du kan bruke til å koble sammen to identiske enheter, for eksempel to datamaskiner.

En vanlig nettverkskabel brukes til å koble en datamaskin, skriver eller annet til Internett, det vil si to forskjellige enheter, for eksempel en datamaskin og en ruter .

En krysset nettverkskabel brukes til å koble to identiske enheter, for eksempel to datamaskiner, til hverandre, og dette skjer fra nettverkskort til nettverkskort, så kan data overføres via den kryssede nettverkskabelen.

Fordelen er at dersom du kun har 2 datamaskiner i et nettverk, kan du unngå huber og switcher ved å bruke en krysset nettverkskabel mellom de to datamaskinene.

Det er flere ting du bør være oppmerksom på når du leter etter en krysset nettverkskabel, og er du i tvil om hva disse tingene er, kan du lese med nedenfor.

4 ting du bør vite når du ser etter en crossover nettverkskabel

Det finnes ulike varianter av kryssede nettverkskabler og derfor er det viktig å være oppmerksom på spesifikasjonene på kabelen når du skal finne den rette for dine behov.

Nedenfor har vi samlet noen ting du kan være oppmerksom på når du leter etter en krysset nettverkskabel.

#1 - Krysset eller ukrysset nettverkskabel?

Er du i tvil om du skal ha rett eller krysset nettverkskabel, og hva som er forskjellen på de to typene nettverkskabel, så fortvil ikke, for her får du en veldig kort forklaring på forskjellen.

Først og fremst bør du vite at når du ser på nettverk kan det være 2 typer nettverk, nemlig et rett og et krysset nettverk.

Et rett nettverk er når du kobler sammen to forskjellige enheter, det vil si for eksempel en datamaskin og et modem, eller en datamaskin og en skriver, og her trenger du en såkalt rett nettverkskabel eller en ukrysset nettverkskabel.

Et krysset nettverk er altså det motsatte, her kobles to like enheter sammen, for eksempel to datamaskiner, og her trenger du en krysset nettverkskabel.

I dag kan du koble til de fleste enheter trådløst, men har du en datamaskin eller annen enhet som ikke støtter den trådløse tilkoblingen, kan det hende du trenger en krysset nettverkskabel.

Du må være klar over at du ikke kan bruke en krysset nettverkskabel til å koble til to forskjellige enheter og dermed heller ikke den kan brukes til å koble datamaskinen til ruteren.

#2 - Skjermet krysset nettverkskabel

Når du skal finne riktig krysset nettverkskabel bør du også vurdere hvilken type skjerming kabelen skal ha.

Dersom kabelen skal ligge i et kabelløp med flere andre forskjellige kabler, kan det være lurt å kjøpe en skjermet kabel.

Den skjermede kabelen kan ha en skjerm i form av et flettet nett som ligger inne i kabelen eller en folie som minner mest om sølvpapir.

En skjermet kabel har beskyttelse mot forstyrrelser fra andre kabler som kan svekke eller forstyrre signalet i nettverkskabelen.

For kryssede nettverkskabler er det oftest enten en dobbel skjerm eller ingen skjerm.

Velger du en dobbeltskjermet nettverkskabel vil den typisk ha en flettet skjerm like under overflaten og i tillegg en folieskjerm rundt de indre flettede lederne midt på kabelen.

Denne typen dobbeltskjermet kabel kalles S-FTP, hvor en uskjermet kabel kalles U-UTP.

Disse betegnelsene vil ofte være trykt på utsiden av den kryssede nettverkskabelen, i forbindelse med informasjon om hvilken kategori kabelen er.

#3 - Lengde på kryssnettverkskabel

Når du skal velge en krysset nettverkskabel, vil du nesten alltid måtte bestemme deg for hvor lang kabelen skal være.

Det er derfor alltid lurt å ha målt avstanden mellom de to enhetene, og i tillegg bør du prøve å holde avstanden så kort som mulig.

Den kryssede nettverkskabelen bør velges i en lengde som er så kort som mulig, slik dette også gjelder helt vanlige rette nettverkskabler.

Det betyr at dersom du trenger en kabel på 2,3 meter, bør du selvsagt ikke kjøpe en kabel på 2 meter, men heller en på for eksempel 3 meter, men ikke 5 meter.

Du må selvfølgelig ha nok kabel til at den rekker, men på den annen side er det ingen grunn til å kjøpe flere meter for mye, som da må rulles sammen og gjemmes bort bak bordet eller hyllen.

Du kan finne kryssede nettverkskabler i lengder på:

  • 0,25 m.
  • 0,5 m.
  • 1 m.
  • 2 m.
  • 3 m.
  • 5 m.
  • 10 m.

#4 - Kategori for crossover nettverkskabel

Det kan være lurt å være oppmerksom på kategorien til den kryssede nettverkskabelen, da denne indikerer hvor mye og hvor raskt data kan overføres gjennom kabelen.

Kategorien på kabelen er angitt med cat og for kryssede nettverkskabler kan du vanligvis finne følgende kabelkategorier:

  • Cat 5 - Har en overføringshastighet på 100 Mbps over 100 meter.
  • Cat 5e - Har en overføringshastighet på 1 Gbps over 100 meter.
  • Cat 6 - Har en overføringshastighet på 10 Gbps over 55 meter.

Cat 5 nettverkskabler er fortsatt en av de mest brukte kablene i Danmark, og den er veldig god til mange standardoppgaver, for eksempel små overføringer av dokumenter og filer.

Cat 5e-kabler er en videreutviklet versjon av Cat 5-kabelen og har litt mer fart å gjøre godt med, slik at den tåler litt flere og litt større oppgaver.

Cat 6-kabelen er det du bør velge hvis du trenger å overføre større filer som bilder og videofiler, eller mange filer samtidig.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva