Frityrkoker
Her kan du finne en smart frityrkoker for å lage perfekt grillmat hjemme. Du kan lage deilig frityrstekt med bare litt olje og en smart frityrkoker, raskt og deilig.
Kapasitet på 2,5 liter
Elegant utseende
Med plass til matlaging for den store familien
Fint design
Kapasitet på 5 liter
Med 30 minutters timer
Justerbar termostat
Avtakbare deler tåler oppvaskmaskin
Kapasitet på 3 liter
Oljerens filtersystem
Betydelig lokk med vindu
Stilig og slitesterk enhet
Med en kapasitet på 3,2 liter
Avtakbart lokk med vindu
Sprø pommes frites rett fra frityrkokeren
En frityrkoker kan brukes til å steke ulike matvarer, som f.eks Pommes frites, hot wings og bakte løkringer.
Med en frityrkoker får du de sprøste pommes frites, som ingen andre kjøkkenredskaper er i nærheten av å kunne levere.
Hos avXperten har vi et stort utvalg av kjøkkenutstyr som kan hjelpe til med matlagingen. Vi har f.eks. Airfryers , miniovner , food prosessorer og dampkokere .
Hvordan velge en frityrkoker - 5 ting å vurdere
Når du skal ut og investere i en frityrkoker, er det et par ting du bør vurdere for å finne den rette frityrkokeren som vil passe deg best.
Det finnes forskjellige frityrkokere som kan gjøre mer eller mindre det samme. Det er imidlertid et par ting som kan avgjøre hvilken frityrkoker som passer deg best.
Derfor er det 5 punkter nedenfor som kan hjelpe deg å ta avgjørelsen om den rette frityrkokeren.
#1 - Frityrkokerens størrelse og kapasitet
Når du skal velge en frityrkoker er det viktig å velge en som er stor nok til dine behov.
Skal den bare kunne steke pommes frites, eller skal den også kunne brukes til større forsøk som en halv grillet kylling.
Frityrkokerne finnes i mange forskjellige størrelser og kapasiteter. Den måles i liter, som indikerer hvor mye frityrkokeren kan holde.
Hvis du er en familie på 4 personer, vil vi ikke anbefale å gå lavere enn 3 liter. Ellers kan det ta lang tid å måtte steke en hel pose pommes frites med en 2 liters frityrkoker.
Hos avXperten har vi alt fra 1,75 L til 5 L, så det finnes definitivt en frityrkoker som vil passe dine behov.
#2 - Frityrkokerdesign
De fleste frityrkokere ligner hverandre, både når det gjelder design og funksjoner. Det er imidlertid få ting som fortsatt kan skille en god og en dårlig frityrkoker, designmessig.
Det er verdt å tenke på designet, da det er viktig at du kan bære frityrkokeren komfortabelt, uten å risikere å få oljen på deg.
Derfor er det viktig å velge en frityrkoker som er stabil og hvor håndtakene er solide nok til at du komfortabelt kan gripe dem.
I tillegg er det også viktig at ytterveggene på frityrkokeren er laget av et materiale som ikke blir for varmt ved bruk. Det bidrar også til å kjøle ned oljen raskere.
Velger du en av de større stekepannene som f.eks 5-literen, får du som regel også en større kurv eller to vanlige kurver.
Det kan være smart om du skal steke to forskjellige ting, hvor den ene ikke trenger like lang tid som den andre.
Eller om du trenger å steke noe større, hvor den lille kurven ikke får plass til det. Noen frityrkokere har også innebygget termometer slik at du kan holde øye med temperaturen.
Du bør alltid la oljen avkjøles etter bruk før du flytter frityrkokeren. Selv om det har kjølt seg ned er det aldri hyggelig å få olje på seg.
#3 - Fryer vs Airfryer
Stadig flere husstander har etter hvert skaffet seg en luftfrityrer og frityrkokeren vil trolig bli erstattet av luftfrityren.
Airfryeren kan imidlertid ikke levere de samme resultatene som frityrgryten når det kommer til sprøhet.
Selv om frityrkokeren faktisk kan nå et litt høyere temperaturnivå enn frityrkokeren, kan den likevel ikke gi samme resultat som frityrkokeren.
Dette skyldes blant annet At oljen i en frityrkoker er mye bedre til å trenge inn i maten og omfavne den med varme enn luftfrityreren klarer.
Derfor kan en airfryer finne det vanskelig å varme opp noe, spesielt hvis det er oppå hverandre.
Derfor krever det også at du rister kurven i airfryeren en gang i blant, for å sikre at alt i kurven kan få litt av varmen fra airfryeren.
Hvis du ikke vil gå på akkord med halvsprø pommes frites og bruke for mye tid på å lage mat, så er en frityrkoker fortsatt en veldig god investering.
Spennende retter du kan prøve:
- Britisk fish and chips
- Scotch egg
- Hjemmelagde smultringer og churros
- Potet- eller rotgrønnsakschips
- Deilige vårruller
#4 - Rengjøringen
De fleste frykter frityrkokeren, da det godt kan være en stor rengjøringsoppgave når du har brukt frityrkokeren. Imidlertid trenger det faktisk ikke være hver gang.
Oljen kan enkelt gjenbrukes, passer du på å filtrere bort matrestene, så er oljen nesten så god som ny. Dette kan enkelt gjøres ved hjelp av en sil.
Du trenger ikke rengjøre en frityrkoker etter hver bruk, så lenge du tørker av overflatene og skifter olje en gang i blant kan det lett holde lenge.
Vi har mange produkter innen kjøkkenrengjøring , som raskt kan bidra til å gjøre kjøkkenutstyret ditt rent, som f.eks. Våre produkter innen fettfjernere .
#5 - Høyre lokk for å unngå oljesprut
Når du steker noe med olje kan oljen lett sprute på deg hvis du ikke er forsiktig. Uansett om du steker i panne eller frityr.
Du har det imidlertid bedre med en frityrkoker, da det følger med et lokk som du enkelt kan legge på toppen av frityrkokeren for å unngå sprayen.
Du kan også få et lokk til frityrkokeren, hvor det er et lite glassvindu, slik at du kan holde øye med maten uten å måtte løfte på lokket for å sjekke det hver gang.
Disse lokkene har også et slags ventilasjonsfilter som leder røyken bort fra deg, slik at du ikke får den direkte på deg under stekingen.