Riskoker
Bli kvitt vannholdig ris med en elektrisk riskoker. Da får du perfekt ris hver gang. En elektrisk riskoker kobles til en stikkontakt - da er den klar til bruk.
Stor kapasitet
Oppvarmingsfunksjon
Inkl. dampinngang
Glasslokk slik at du kan se risen
Målekopp og skje inkludert
Glasslokk og non-stick belegg
Med varmefunksjon
1,5 liters kapasitet
Med non-stick belegg
Gjør koking av ris enkelt
3 liter kapasitet
Perfekt ris på 25 minutter
Mulighet for å tilberede opptil 5 porsjoner
Målekopp og skje medfølger
Målekopp og skje inkludert
Hold varm funksjon
Med forskjellige tilberedningsmoduser
Hold varm funksjon
Med totalt 18 funksjoner
Oppskriftshefte følger med
Glasslokk og mye tilbehør
Enkel betjening
Kan koke både ris og pasta
6 liter volum
Med 14 forskjellige matlagingsprogrammer
Innebygd timer
Glasslokk og mye tilbehør
Timer og holde varm funksjon
Passer til å koke ris, couscous etc. i mikrobølgeovn
Tåler vask i oppvaskmaskin
Enkelt og effektivt
Kapasitet på 1 liter
Praktisk og brukervennlig
Holder risen varm i opptil 12 timer etter koking
Farge: Grå
Farge: Grå
Fin retro design
Mye tilbehør
For rask og enkel matlaging
Bytt automatisk til varmholdingsfunksjonen etter at tilberedningen er ferdig
Kommer i en frisk farge
Kompakt design
Med non-stick belegg
Kapasitet på 1,8 liter
Målekopp og slikkepott inkludert
Glasslokk og non-stick belegg
Ideell for mindre husholdninger
Brukervennlig drift
Riskokeren for de perfekte risrettene, hver gang
Riskokeren er et flott kjøkkenverktøy for deg hvis du vil tilberede ris til perfeksjon enkelt og raskt, hver gang.
Den er enkel og praktisk å bruke og krever ikke mye forarbeid. Det har aldri vært enklere å lage perfekt ris til ulike risretter, så enkelt og raskt.
Hos avXperten har vi et hav av kjøkkenverktøy som kan hjelpe til med matlagingen. Se f.eks. Foodprosessor , airfryer og miniovner .
5 ting du bør vurdere før du kjøper en riskoker
Når du skal ut og investere i en riskoker kan det være litt overveldende å finne ut hvilken riskoker som vil passe deg best.
Foruten å bare kunne koke ris, er det også mange andre faktorer som kan være avgjørende for hvor god riskokeren egentlig er.
Nedenfor er 5 punkter som er gode å vurdere. Det vil forhåpentligvis kunne hjelpe deg med å ta det riktige valget.
#1 Kapasiteten til riskokeren
Riskokere finnes i mange forskjellige former og størrelser. Det er derfor viktig å velge en riskoker som kan romme nok ris til deg og din families behov.
- Har du en stor familie på 4-5, bør du ikke velge en riskoker som er mindre enn 1 L.
- Tvert imot, bor du alene og bare skal koke ris til deg selv, kan du enkelt nøye deg med den lille riskokeren på 0,6 L.
Hos avXperten finner du riskokere med kapasitet mellom 0,6 L - 3,5 L. Så her er det definitivt en som passer dine behov.
#2 Kok ris i en riskoker eller gryte?
De fleste i dette landet koker nok ris enten i en kjele eller bruker riskoker. Dette er også de to mest brukte metodene over hele verden. Imidlertid er potten faktisk ikke et så godt valg uansett.
Når du koker ris i en kjele, er det mange ting som kan gå galt hvis du ikke følger med.
Risen kan lett overkokes eller til og med brenne seg i bunnen hvis du ikke er forsiktig. Det er lett å forstyrre kokeprosessen til risen, og det kan til og med påvirke konsistensen.
Med en riskoker er det ingen bekymringer. Det er bare å tilsette så ordner risen seg selv. Da kan du også bruke tiden på noen av de andre hverdagsoppgavene.
Derfor vil en riskoker være perfekt for deg hvis du ikke har mye tid til matlaging, men ikke vil gå på akkord med tørr og smakløs ris.
#3 Diverse kjøkkenutstyr til kokt ris
Hvis du vil ha kokt ris, er det mange måter å tilberede risen din på. Det finnes flere metoder og noen er selvfølgelig mer effektive enn andre.
Du kan f.eks. Kok risen din i en saktekoker ,dampkoker eller bare i pannen .
Men ingen av de ovennevnte slår en riskoker. Dette skyldes blant annet At riskokeren lett kan stå og passe seg selv, uten å måtte sjekke det.
De dyre riskokerne kan til og med justere riskokeren selv om det enten er for lite eller for mye vann i, slik at du alltid får den perfekte risen, uansett om du har for mye eller for lite vann i den.
#4 Inkluderte deler
En riskoker og en risskje for å øse opp risen er alltid inkludert når du kjøper en riskoker, uansett pris.
Målekoppen brukes til å måle mengden ris og vann som må være i riskokeren for å lage den perfekte risen.
Blandingsforholdene kan variere avhengig av hvilken type ris du bruker og hvilken riskoker det er. Derfor bør du prøve deg frem til du har funnet den rette balansen.
Noen ganger får du også en dampinnsats, som kan brukes til å dampe fisk og grønnsaker mens du koker risen.
#5 Materialet til riskokeren
Det finnes mange forskjellige riskokere, som er bygget i forskjellige materialer. Materialene i grytene har innflytelse på resultatet av risen.
De fleste av våre riskokere er laget av et non-stick materiale, som sikrer at den kokte risen ikke fester seg til riskokeren og at den er lett å øse opp med risskjeen etterpå.
De fleste av våre gryter er laget av aluminium, som kan koke risen raskere, da det tar kortere tid å varme opp aluminium enn f.eks. Keramikk.
I tillegg er non-stick-belegget på aluminiumspanna også lett å rengjøre, da matrester og lignende lett kan gli av belegget.
Et annet godt alternativ til aluminium er rustfritt stål. Rustfritt stål tar heller ikke lang tid å varme opp og er også lett å rengjøre i etterkant.
Riskokerne er tilgjengelige i disse materialene:
- Non-stick aluminium
- Rustfritt stål
- Keramikk
- Karbonfibre
- Støpejern
Hvordan bruke en riskoker
Når du skal koke ris i en riskoker, krever det ikke mye tid eller krefter. Nedenfor er en liten guide til hvordan du koker ris i en riskoker.
1. Måling av ris og vann
Det første trinnet er å finne ut hvor mange personer risen skal være for. Bruk deretter målestaven til å måle hvor mye ris som skal være i riskokeren.
2. Skyll risen
Hell risen i riskokeren og skyll dem under springen noen ganger til vannet fra risen har begynt å bli gjennomsiktig.
Ris inneholder mye stivelse, som kan påvirke konsistensen og smaken på den kokte risen hvis den ikke skylles skikkelig av.
3. Legg den skyllede risen i riskokeren
Når risen er skylt og det siste vannet er helt ut av risgryten, fyller du risgryten igjen med den vannmengden som passer til mengden ris du har i.
MERK: Dette blandingsforholdet er ikke generelt og kan lett variere fra riskoker til riskoker.
4. Start riskokeren
Når både risen og vannet er i riskokeren, setter du ganske enkelt lokket på og starter riskokeren ved å trykke på knappen foran på riskokeren.
5. Risen er nå klar til servering
Når risen er ferdig, vil du kunne høre en liten klikkelyd. Det er knappen som ble trykket på i trinn 4 som nå har dukket opp igjen for å indikere at risen nå er ferdigstekt.