Raclette

Her er vårt utvalg innen Raclette.

Filter
Sortering


Hvordan en raclette fungerer

En raclette er en form for elektrisk bordgrill som kan brukes ved et bord og er litt som fondue , bare med en stekepanne i stedet.

Vanligvis har racletten to lag, det øverste er selve stekeplaten og det nedre en tallerken hvor du kan plassere små panner som ligner ministekepanner .

Den øvre platen brukes til for eksempel steking av kjøtt og grønnsaker, mens den nederste brukes litt som en ovn, for eksempel ting som skal smelte, som ost eller marshmallows.

I tillegg kan den nederste platen også brukes til å lage omeletter, pannekaker eller retter som bare må varmes opp, men ikke nødvendigvis grilles.

Noen racletter kommer imidlertid med forskjellige bakeplater, slik at du lettere kan tilberede forskjellige retter som krever forskjellige belegg for matlaging.

Der noen raclettetallerkener har riller som en grill, har andre en helt glatt overflate, eller til og med runde former for for eksempel pannekaker eller omeletter, slik at du enkelt kan kontrollere størrelse og form.

Det finnes også tallerkener som er delt i to eller flere deler, slik at du kan lage forskjellige forberedelser på samme tallerken.

Da kan du for eksempel grille kjøtt eller grønnsaker på den ene delen og lage pannekaker på den andre.

Racletten skal ha tilgang til stikkontakt, da den er elektrisk og derfor bruker strøm.

Racletten kan til og med brukes utendørs hvis du har en utendørs strømplugg eller skjøteledning og været tillater det.

Det kan være en fin måte å grille på, hvor alle griller sin egen, slik at ingen enkeltperson trenger å løpe frem og tilbake mellom grillen og bordet.

Du må ikke bruke en raclette utendørs hvis det regner eller i noen form for fuktig og farlig vær hvor racletten eller støpselet kan komme i kontakt med vann.

raclette

Retter for enhver smak

Hvis du for eksempel har gjester eller har en kresen familie, så er raclette en supergod måte å sørge for at det er noe nesten alle liker og uten at du trenger å lage all maten selv.

Raclette gjør det mulig for alle å bare ta det de liker og tilberede det slik de liker det.

Er det for eksempel biff til raclette, kan dere bestemme selv om det skal være gjennomstekt, medium eller rosa.

I tillegg kan du også la folk ta de tingene de tåler eller som er en del av kostholdet deres.

Så hvis du for eksempel har gjester eller familiemedlemmer som er allergiske, vegetarianere, veganere eller annet, trenger du ikke tenke for mye på å finne retter som de tåler eller kan spise.

Raclette er også smart til fester der noen ønsker å holde den slanke linjen og andre ikke bryr seg og bare vil ha litt god mat.

Det gir god mulighet til å lage grønnsaker, kjøtt, fisk og alt annet, slik at alle kan være med.

Enkel mat

Som sådan er du ikke ansvarlig for tilberedningen av maten selv, kun for å tilberede de ulike råvarene.

Det betyr også at du slipper å sette av når maten skal være klar, slik du måtte ha gjort om du skulle lage maten selv når du har gjester.

Med en raclette kan du lage forrett, hovedrett og dessert på samme maskin uten å måtte stå lenge på kjøkkenet.

Da kan du for eksempel i stedet nyte gjestenes eller familiens selskap og vente med kjøkkenutstyr til etter at de har dratt.

6 Raclette-funksjoner og spesifikasjoner du bør vite om

#1 Størrelse og kapasitet

Hvis dere er mange som skal lage raclette, bør dere være klar over hvor mange personer racletten er beregnet på.

Ofte er en god indikator på kapasiteten de tilsvarende små pannene som følger med

Typisk følger det med ca 6-8 mindre panner, noe som tilsvarer så mange personer som ca. kan delta, så det er minst en liten panne til hver person.

Størrelsen er imidlertid også en god ting å ta med i beregningene, da noen av de minste raclettene også er beregnet på 8 personer, men som ikke nødvendigvis virker store nok til 8.

Det kommer selvfølgelig også an på hvor lenge du vil sitte med raclette og kan vente på mat, siden jo større raclette, jo mer mat kan det være på.

#2 Effekt

Effekten på racletten er viktig for hvor godt racletten din varmer og dermed hvor høy temperatur du når og hvor raskt du når den temperaturen.

#3 Temperatur

De fleste raclettene lar deg stille inn temperaturen på racletten, slik at du enten kan steke maten på høyeste nivå eller skru ned for å holde maten varm.

#4 Stekepanner

Det finnes noen forskjellige grillplater til raclette og hvor noen racletter kommer med flere forskjellige grillplater.

De forskjellige stekeplatene er:

  • Grillstein
  • Non-stick
  • Støpejern

Unngå å bruke metallverktøy til å snu og flytte ting på stekeplaten, da du lett kan skrape på takken.

Bruk heller redskaper av tre eller silikon til å legge ting på pannen, selv om det ville være lettere for alle å bruke sitt eget bestikk.

Mange racletter kommer med trebestikk som kan brukes til å snu og fjerne mat fra pannen, da tre er skånsomt mot belegget.

Du kan se fordeler og ulemper med de ulike platene nedenfor:

Granittplate

Fordel:

  • Varmer jevnt
  • Varig
  • Ruster ikke
  • Kan få fargeflekker over tid (fra marinader og grønnsaker)
  • Relativt lett å rengjøre

Ulemper:

  • Det tar lang tid å varme opp
  • Kan sprekke
  • Ofte dyr

Støpejernsplate

Fordel:

  • Veldig slitesterk
  • Bygger smak over tid

Ulemper:

  • Tung
  • Vanskelig å rengjøre
  • Kan ruste
  • Non-stick overflate

Non-stick plate

Fordel:

  • Enkel å rengjøre
  • Non-stick
  • Tåler høy varme
  • Fordeler varmen jevnt

Ulemper:

  • Kan lett få riper i belegget
  • Du kan ikke bruke metall på den

#5 Design

Når det kommer til design kan du få dem i alt fra små og runde til større ovale og firkantede racletter.

I tillegg avhenger designet også av hvilket belegg det er snakk om og hvilke plater racletten bruker.

#6 Tilbehør

Med noen racletter vil du også oppleve at trekniver, gafler eller annet tretilbehør følger med.

Dette er fordi metall kan skade belegget på racletten og tre er mer skånsomt, slik at du kan fjerne maten fra racletten uten å skade den.

Noen ganger følger det med ekstra tilbehør og i andre tilfeller må du kjøpe ekstra selv om du ønsker noe tilbehør.

Du må vite det før du lager raclette

Raclette vil lett skape røyk i rommet der du bruker den, så det er lurt å sørge for god ventilasjon i rommet.

Du må være klar over at dersom du lager raclette i nærheten av en røyk-/brannvarsler kan det utløses av røyken.

Derfor bør du heller aldri lage raclette i bygg der det må tilkalles falck uansett om det går en brannalarm, eller steder hvor det er sprinkleranlegg.

Vi anbefaler derfor at raclette kun brukes i private hjem, hvor du kan styre røykvarslere og ventilasjon.

Videre bør du ikke la en tent raclette stå uten tilsyn og bør derfor slå den av hvis alle forlater rommet.

Du må heller ikke bruke racletten utendørs hvis det regner eller i fuktig og farlig vær, hvor racletten eller støpselet kan risikere å komme i kontakt med vann.

raclette

Hvordan bruke en raclette

Noen raclette kan ta litt tid før racletten blir varm, så det kan være lurt å tenne litt på racletten før du bruker den .

Spesielt granittplaten kan ta lang tid å varmes opp, på grunn av tykkelsen på helleren.

Nyere raclette med tynne plater kan typisk varmes opp ganske raskt, men det er nok å prøve den ut første gang du bruker racletten for første gang, slik at du vet hvor lang tid det tar til neste gang.

Hvis racletten din har temperaturinnstillinger, kan du også stille inn varmen til det du ønsker.

Avhengig av hvilken type raclette du bruker, må du huske å bruke litt olje eller annet stekesmøremiddel slik at maten ikke brenner seg.

Bruker du non-stick trenger du ikke bruke veldig mye stekefett , men litt hjelper deg likevel.

Sørg for å gi olje, smør eller annet fett kontinuerlig etter hvert som du tilsetter ny mat, slik at maten fortsetter å rømme lett.

Du kan bruke en matbørste til å pensle et tynt lag med fett på racletten slik at du ikke får for mye olje på pannen.

Legg så maten på raclette og kok den til du synes det er nok.

Hvis det følger med treverktøy, bruk disse til å fjerne maten fra racletten.

Hvis racletten er non-stick eller har et annet delikat belegg og ingen redskaper følger med, må du passe på å ikke bruke metall eller andre harde materialer som kan ripe.

Når du er ferdig med å bruke racletten, bør du la den avkjøles og følge opp med rengjøring som er passende for belegget på racletten.

Du kan se hvordan du rengjør racletteplaten på riktig måte i avsnittet nedenfor.

Rengjøring av raclette

For den absolutt enkleste rengjøringen kan du velge tallerkener med non-stick belegg, slik at maten ikke fester seg til tallerkenen.

Men med non-stick må du være oppmerksom på at du ikke bruker rengjøringsverktøy som skraper opp belegget på pannen, da det kan oppstå riper der mat lett kan feste seg til det.

Noen tallerkener tåler oppvaskmaskin og det gjør at rengjøring av enkelte raclettedeler er litt lettere, så du slipper å vaske den for hånd.

Slippfrie panner bør aldri settes i oppvaskmaskinen, da belegget kan bli skadet.

Hvis pannen er laget av støpejern, må du ikke bruke såpe til å rengjøre pannen, da det kan skade platen.

Her er det bare å vaske med oppvaskbørste og varmt vann og du kan eventuelt smøre støpejernspanna med litt matolje etterpå.

Hvis det i stedet er emaljert støpejern, må gryta bare rengjøres med oppvaskmiddel og vann, da emaljen tåler såpe godt.

Finn også en smart brødrister her hos avXperten i vårt store utvalg av kjøkkenmaskiner.

Stort utvalg innen Raclette! ? se mer her.

Type
0
Velg alle
Effekt (W)
Min:
Max:
Farge
0
0
Velg alle
Merke
0
0
0
0
Velg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva