Vinkelsliper

Her finner du vårt utvalg av effektive vinkelslipere. Enhetene kan brukes til enkel sliping/kapping av fliser, stein, betong m.m.

Filtrer
Sortering

Se mer om Vinkelsliper

Makita vinkelsliper 125 mm DGA506Z (18V)
2359 kr
Kjøp
Makita vinkelsliper 125 mm DGA506Z (18V)

Kick Back-funksjon for ekstra sikkerhet
Lampeindikering ved overbelastning og batteriindikator

Se mer Fjernlager
Levering: 3-5 virkedager
Senest 24. juni 2024
Bosch vinkelsliper GWS 1400 125mm (1400W)
2169 kr
Kjøp
Bosch vinkelsliper GWS 1400 125mm (1400W)

Kraftig modell, med myk start
125 mm blad

Se mer Fjernlager
Levering: 4-6 virkedager
Senest 25. juni 2024

Vinkelsliper - Et allsidig verktøy

På denne siden finner du vårt utvalg av vinkelslipere.

Har du erfaring med håndverk og gjør-det-selv-prosjekter, kjenner du kanskje vinkelsliperen best fra oppgaver med skjæring av jern eller stein.

Vinkelsliperen er imidlertid et veldig allsidig verktøy , og du kan bruke verktøyets muligheter til mer enn du kanskje tror.

Vinkelsliperen er designet for at du skal kutte byggematerialer i jern og metall, og den lever opp til forventningene der også.

Vinkelsliperen egner seg imidlertid også spesielt godt når du skal kutte belegningsstein i stein eller betong, også når du skal kutte fliser til kjøkken og bad.

I tillegg vil du også enkelt kunne bruke din vinkelsliper til slipeoppgaver på betong, metall og andre harde materialer; du kan derfor enkelt bruke den til å polere din bil, motorsykkel eller campingvogn hvis du har riktig utstyr.

3 ting du bør vurdere når du kjøper vinkelslipere

Det er noen ting du bør vurdere når du kjøper vinkelslipere, men det viktigste å huske på er sikkerhet.

Det sier seg selv at når du bruker en vinkelsliper , uansett oppgave, så bruker du øyevern av ett eller annet slag, da vinkelslipere er et meget kraftig verktøy hvis skive kan nå opp til 8000 RPM (antall omdreininger pr. minutt), og du kan derfor risikere at splinter og lignende slår deg.

Vinkelslipere kan minne mye om hverandre , og det er ikke alltid klart hva som skiller de forskjellige vinkelsliperne fra hverandre, og derfor kan det være vanskelig å vite hva som er god kvalitet.

Derfor har vi satt sammen en liste over hva det viktigste du må tenke på er.

#1 - Størrelsen på vinkelsliperen

Holdbarhet er noe av det viktigste når du skal velge vinkelsliper, og derfor er det viktig at du får akkurat riktig størrelse på vinkelsliper med riktig mengde kraft bak.

En liten vinkelsliper er generelt sett en enhet som kan bruke skiver på rundt 17 centimeter og mindre, og de er spesielt nyttige hvis du har en oppgave hvor manøvrerbarhet er viktig.

Dette er de vanligste typene vinkelslipere som brukes i dag, og måler rundt 30 centimeter på det lengste leddet.

Det er også den mest allsidige typen vinkelsliper når det gjelder strømkilder.

Du kan finne de minste i både kablede elektroniske versjoner, trådløse versjoner og trykkluftdrevne versjoner.

Små vinkelslipere kan bruke opptil ca 17 centimeter skiver, og de minste kan bruke opptil 7 centimeter skiver, beregnet for detaljarbeid.

Vinkelslipere som kun kan bruke 17 centimeter skiver regnes som middels store , mens vinkelslipere som bruker både 17 centimeter og 22 centimeter skiver regnes som store .

Disse vinkelsliperne er designet for å gjøre dypere kutt og kan dekke mer overflate i ett slag.

Flertallet av mellomstore til store vinkelslipere er elektroniske og har kraftige motorer som varierer fra 3 hestekrefter til over 5 hestekrefter.

Det er imidlertid viktig å huske at i motsetning til de små vinkelsliperne som kan veie rundt 2 kilo, kan de store vinkelsliperne nå over 7 kilo i vekt, og det kan være nødvendig for deg å investere i funksjoner som kan øke sikkerheten din. .

For eksempel vil et vedlegg i form av en støvsuger som kan suge opp støv og splinter bidra til å unngå skade på både enheten og deg selv, og justerbare sidehåndtak som kan hjelpe deg med å bruke verktøyet på små rom.

#2 - Ulike typer strømkilder

Det er hovedsakelig tre typer strømkilder du kan velge mellom:

  • Elektroniske strømkilder med ledning.
  • Batteridrevet, også kjent som trådløst.
  • Trykkluftdrevet, også kalt pneumatisk.

Elektroniske vinkelslipere er vanligvis de der du må koble dem til en stikkontakt .

Fordelen her er at du kan bruke dem så lenge du vil, da de ikke kan gå tom for strøm, og du får derfor også jevn strøm når du trenger det.

Elektroniske vinkelslipere er også lettere enn de batteridrevne modellene, og ofte billigere å eie.

Det er selvfølgelig den ulempen som ofte følger med elektroniske maskiner og verktøy, at du må være i nærheten av en stikkontakt for å kunne bruke vinkelsliperen din.

Du kan også risikere å kutte ledningen eller at ledningen kommer i veien når du jobber.

Trådløse vinkelslipere, også kjent som batteridrevne, er bærbare og tar med seg strømkilden.

Batteridrevne vinkelslipere er mer praktiske og du kan enkelt jobbe med den uten å måtte plage med ledninger og stikkontakter.

Med moderne børsteløse elektriske motorer og litium-ion -batterier vil batteriene også kunne vare lenge mellom ladingene.

Som de fleste trådløse batterier har hurtigladeteknologien bare kommet så langt, så du må fortsatt vente en halvtime for å få rimelig solid batterilevetid fra et utladet batteri.

Batteridrevne vinkelslipere veier også typisk t kilo mer enn elektroniske vinkelslipere.

Pneumatiske, luftdrevne vinkelslipere , på samme måte som elektroniske vinkelslipere, må kobles til strømkilden.

Luftdrevne vinkelslipere må kobles til en luftkompressor for å fungere.

Disse vinkelsliperne er noen av de letteste sliperne du kan eie, og uten batterier eller elektriske motorer vil maskinen drives av lufttrykk.

Dette er noen av de billigste vinkelsliperne du kan eie, til tross for at du selvfølgelig må kjøpe en luftkompressor som passer til din vinkelsliper.

#3 - Sikkerhetsfunksjoner

Det kan være nødvendig å kjøpe eller sjekke om vinkelsliperen du ser på har sikkerhetsfunksjoner.

Børsteløse motorer på vinkelslipere bidrar til å holde motoren din kjølig og derfor unngår du at enheten din blir skadet.

Nødbremser vil stoppe skiven øyeblikkelig, så hvis uhellet er ute, vil du enkelt kunne stoppe skiven før den kutter en ledning, hvis du er i ferd med å miste den eller hvis du føler at den overopphetes.

Vibrasjonskontroll kan hjelpe deg med å unngå at hånden din blir følelsesløs eller ukomfortabel etter langvarig bruk av verktøy; spesielt etter langvarig bruk.

Større vinkelslipere kommer nesten utelukkende med børstemotorer, så det ville være ideelt for deg å sjekke om vinkelsliperen din kommer med en automatisk avstengningsfunksjon.

Derfor, når motorens børster skal skiftes, slår motoren seg av automatisk, og du unngår derfor at motoren din blir skadet eller overopphetet.

Har du en større vinkelsliper vil det også hjelpe å ha justerbare sidehåndtak , slik at du kan bruke vinkelsliperen din på små områder uten å måtte slite med å finne plass, og du unngår også mulige skader på maskinen din.

Produkttype
0
0
0
0
0
Velg alle
Slipeskive diameter (mm)
0
0
0
0
Velg alle
Strømkildetype
Produktfarge
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Velg alle
På salg
0
0
Velg alle
leveringstid
0
0
0
0
0
0
Velg alle
Brand
0
0
0
0
0
0
Velg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva