DVB-C mottaker

Med en DVB-C Dekoder kan du se alle gratis mpeg-4 kanaler på fjernsynet ditt. Kjøp mottakeren se mer til digitale antenner her på 123elektronikks nettbutikk.

Filtrer
Sortering

Se mer om DVB-C mottaker

DVB-C mottaker


Finn din DVB-C-mottaker eller innebygde digitale TV-mottakere hos oss. Her finner du boksene som gjør det mulig å motta digitale TV-kanaler på din TV.


Hva er en DVB-C-mottaker?


En DVB-C-mottaker er en boks som lar deg motta digitale TV-signaler, selv om TV-en ikke har en digital TV-tuner innebygd.


En DVB-C-mottaker gjør det dermed mulig å fange og videreformidle de klassiske betalingskanalene fra en leverandør som Stofa, Yousee eller Boxer. Det gjør det også mulig å stille inn gratis digitale kanaler. De gratis digitale kanalene er et av stedene hvor denne mottakeren virkelig skiller seg ut fra mengden.


Hver digital TV-boks fra nettsiden vår er av høyeste kvalitet. Vi bryr oss om at TV-signalet ditt skal være knivskarpt, slik at du alltid kan være fornøyd med bildet du får på skjermen. Mellom vårt utvalg av ulike mottakere kan du for eksempel velge både en normal størrelse DVB-C boks eller en mindre og mer kompakt. Avhengig av størrelse og styrke er det en liten variasjon i pris og signalhastighet.


En DVB-C mottaker kalles flere ting. Navnene inkluderer også DVB-C-mottaker og DVB-C-boks.


Slik bruker du DVB-C-mottakeren


En innebygd digital TV-mottaker kalles også en DVB-C-mottaker. DVB-C-boksen må kobles til kabel-TV-kontakten. Du har muligheten til å kjøpe et digitalt abonnement hos en forhandler og bruke en DVB-C-boks.


Når DVB-C-mottakeren er koblet til TV-en din, vil den begynne å synkronisere med alle tilgjengelige kanaler. For det første synkroniseres boksen med kanalene du har tilgang til via TV-leverandøren din. Den skal også synkroniseres med de gratis digitale kanalene – som DRs kanaler og Folketinget Live.


Det spesielt smarte med en DVB-C-tuner er at den også gir tilgang til MPEG-4 og noen ganger MPEG-2-kanaler. Imidlertid er MPEG-2-kanalene ekstremt sjeldne i dag, siden MPEG-2-signalet ble stengt i 2012 for antenner. Etter tilkobling er boksen klar til bruk, og du har mulighet til å bytte mellom alle kanalene du ønsker.


Hva er forskjellen mellom DVB-C, DVB-T og DVB-S?


Forskjellen mellom DVB-C, DVB-T og DVB-S er i utgangspunktet måten de forskjellige TV-tunerne er designet for å motta signalet.


En innebygd digital TV-mottaker er en generell betegnelse på boksene som mottar TV-signalet fra en kilde og deretter sender det videre til TV-en din. Det er derfor svært viktig at den spesifikke DVB-C-mottakeren ikke forveksles med blant annet DVB-T- og DVB-S-mottakere.


Mens DVB-C-boksen din er designet for å motta TV-signalet digitalt via kabel, er de to andre modellene designet for å motta signalet fra henholdsvis antenne (DVB-T) og parabolantenne (DVB-S). Dette er to vidt forskjellige måter å motta TV på. Det er derfor viktig at du undersøker hvilken type tilkobling du har før du investerer i en DVB-C-tuner eller annen type TV-tuner.


Det kan være ekstremt vanskelig å spå fremtiden når det kommer til elektronikk. Det eneste vi kan si med relativ sikkerhet er at utviklingen vil fortsette. Slik det er nå betyr dette at DVB-C-teknologien vil vinne mer og mer mot DVB-T og DVB-S, ettersom stadig flere TV-leverandører går mer og mer over til kabelbasert TV.


Slik skiller DVB-C-mottakeren seg ut


Et sted hvor en DVB-C-mottaker skiller seg ut sammenlignet med de relaterte signalløsningene (DVB-T og DVB-S) er når det kommer til daglig bruk. En stor del av funksjonene som tidligere var knyttet til selve TV-apparatet er nå knyttet til boksen i stedet.


For eksempel skjer de manuelle kanalendringene her. Hvor du før måtte bruke den medfølgende fjernkontrollen til TV-en for å bytte kanal. Nå må du bruke fjernkontrollen til DVB-C-boksen din i stedet. Ettersom kanalene går via den digitale kabelforbindelsen, er det også her de styres best fra.


Fordelene med en digital TV-tilkobling


Det er ingen tvil om at den digitale kabeltilkoblingen er fremtiden. Som med så mye annet har TV-signalet begynt å bli digitalisert i større og større grad. Å kjøre TV via en kabel-TV-leverandør er mye enklere, også i forhold til havari og kundeservice. Men de praktiske fordelene er absolutt ikke det eneste som gjør DVB-C-mottakeren til et virkelig fornuftig valg.


Det er mange smarte tillegg med denne boksen. Du har blant annet mulighet til å ta opp programmer direkte via en USB-nøkkel . Dette gir deg muligheten til å ta med deg USB-nøkkelen og for eksempel se programmet på en annen TV eller på en datamaskin.


I tillegg til muligheten for enkelt å ta opp TV på en USB-pinne, gir en innebygd digital TV-mottaker deg også muligheten til å motta MPEG-4 og MPEG-2 kanaler. MPEG er en betegnelse på de vanligste standardene for lyd- og videosignaler når det gjelder TV-titting.


MPEG-4-varianten er en av de nyeste og mest utviklede av disse teknikkene og dekker dermed et TV-signal av høyest mulig kvalitet.


Med alle våre DVB-C-mottakere er det mulig å vise kanaler via MPEG-4. Skulle du være i den unike situasjonen at leverandøren din fortsatt tilbyr kanaler med MPEG-2, er det også mulig å finne en digitalboks som gir deg tilgang til disse.


DVB-C mottaker for digital TV - Se her!


DVB (Digital Video Broadcasting) er et konsortium av verdens ledende digitale TV- og teknologiselskaper. Dette inkluderer produsenter, programvareutviklere, nettverksoperatører og TV-stasjoner. De har inngått en felles forpliktelse om å lage en videostandard som kan brukes til overføring av digital-TV via kabelnettet.


Med en digital TV-boks kan du motta alle kanalene som er inkludert i TV-pakken din. Du kan også se HD-TV på kabel-TV. Kort fortalt betyr dette at du ved hjelp av en DVB-C-mottaker kan bruke kabel-TV-en din til å se digital-tv. På den måten slipper du å kjøpe en ny TV fordi det har kommet et digitalt TV-signal.


Til nå har det først og fremst vært tilbydere som Yousee og Stofa som har sendt digital-TV via kabelnettet. I dag er det et stort marked og utvalg av ulike produkter hvis du bruker en med en DVB-C mottaker.


Fordeler med en DVB-C boks


Fordelene med å bruke en DVB-C-boks og se digital kabel-TV er mange. Analoge kanaler tar mer plass i kringkastingsnettet og har ikke like høy bilde- og lydkvalitet som digital-TV. Det er derfor plass til flere kanaler i kringkastingsnettet dersom du i stedet ser digital-TV via en DVB-C-mottaker.


Kvaliteten øker også fra normal analog kvalitet til sylskarpe bilder i High Definition. Hvis du ikke har flatskjerm med innebygget digital-TV-boks, eller du har et eldre fjernsyn med bilderør, er det fortsatt mulig for deg å se digital-TV.


Ved hjelp av en DVB-C-mottaker kan du motta de samme kanalene som om du hadde en kabel-TV eller en ny flatskjerm-TV. Så du trenger ikke å bekymre deg for om TV-en din oppfyller moderne standarder for digitale signaler eller kabel-TV. Dette er et problem som en DVB-C-tuner raskt kan løse for deg. Du kan bare lene deg tilbake og se akkurat de kanalene og programmene du ønsker.


Fra kabel-TV til digital antenne-TV

Når du har kabel-TV er det ofte fordi du abonnerer på en eller flere TV-pakker som er koblet til kabelnettet. Med kabel-TV ble fjernsynssignalet for første gang brakt fysisk inn i fjernsynet i stua.


I dag er kabelsystemer først og fremst det som kalles kanalsystemer, hvor en kabel går ut til hver leilighet i et kompleks som har kabel-TV. Før 1989 gikk alle leilighetene i bygget på samme ledning. Før det hadde du luftbårne TV-signaler via stueantenner.


Den store fordelen med innføringen av kabel-TV var at folk ikke lenger måtte oppleve forstyrrelser på antennen som måtte justeres hele tiden. I tillegg gjorde innføringen av kabel-TV at forbrukeren ble tilbudt et hav av kanaler som de ikke tidligere hadde tilgang til. Nettopp det var kabel-TV-triumfen i mange år, frem til overgangen til digital antenne-TV.


DVB-C mottaker er en enkel og økonomisk løsning


En DVB-C-mottaker gjør hverdagen litt deiligere. Det er alltid flott når en enkel teknologi kan gjøre TV-opplevelsen bedre både auditivt og visuelt. Det blir bare bedre hvis utvalget av kanaler og programmer blomstrer samtidig, så du har mange flere alternativer. Samtidig er det rimeligere å skaffe seg en DVB-C-mottaker enn å kjøpe en helt ny digital flatskjerm-TV.


Våre kunder elsker høy kvalitet, og høy kvalitet er akkurat det du får med både kabel- og digital-TV. De gammeldagse stueantennene med luftbårent signal hører heldigvis fortiden til, så i dag kan du enkelt og greit installere alle kanalene dine om du ser på kabel eller digital-TV. Vanligvis krever det bare at du søker etter kanalene på DVB-C-mottakeren din, enten ved å se etter en bestemt frekvens eller ved å skrive inn en nettverks-ID.


DVB-C boks vs. innebygd DVB-C tuner


Hvis du har en ny flatskjerm-TV, vil du mest sannsynlig ha en TV med DVB-C-tuneren innebygd i fjernsynet. I så fall trenger du ikke en DVB-C-boks. Hvis du derimot ikke vil bruke flere tusen kroner for å få en innebygd DVB-C-tuner, så er en DVB-C-mottaker et godt og ekstremt rimelig alternativ.


Men i tillegg til prisen er det faktisk andre forskjeller, hvor du med en DVB-C-boks får flere funksjoner som ikke nødvendigvis er tilgjengelig i en TV med innebygget DVB-C-tuner. Blant disse er opptaksfunksjonen, hvor du får en enkel opptaksmulighet med DVB-C-boksen. Du trenger bare å sette inn en USB-plugg i boksen og du er klar til å ta opp og ta med deg opptakene Din DVB-C-mottaker fungerer dermed både som DVB-C-tuner og harddiskopptaker.


Denne funksjonen alene gjør nesten DVB-C-mottakeren verdt å kjøpe sammenlignet med nye flatskjerm-TVer eller harddiskopptakere.


HDMI eller scart?


Selv om de fleste DVB-C-mottakere og eldre flatskjerm-TV-er har både HDMI- og scart-kontakter, vil vi fra nå av anbefale at du bruker en HDMI-kabel for å koble DVB-C-mottakeren til fjernsynet.


Det vil vi, for HDMI-kabelen er designet spesielt for digital-TV og gir alt i alt både et sterkere bilde og en bedre lyd enn du vil oppleve med en scart-kabel. Da kan du velge, vi vil anbefale at du velger å koble DVB-C-boksen til fjernsynet ditt med en HDMI-kabel.


Finn din DVB-C mottaker hos avXperten


Hos avXperten har vi et trygt utvalg av DVB-C mottakere for digital-TV. Vi gleder oss veldig til å dele vår glede med dere. Du kan se alle våre modeller her på nettsiden og bestille dem online umiddelbart. Du er også velkommen til å kontakte oss for å finne ut mer om DVB-C-mottakere og få tips til en TV-løsning som passer deg godt.


Alle våre bokser er nøye utvalgt basert på prinsipper rundt kvalitet og holdbarhet. Dermed er du med en av disse garantert et sylskarpt bilde og lynraskt signal.


Vårt dedikerte team har sørget for å finne det beste av det beste for deg, og vi sender det selvfølgelig hjem til deg eller ditt lokale postkontor – avhengig av hvordan du ønsker det.


Du kan komme i kontakt med vår kundeservice på telefon +45 94 80 01 84 fra 09.00 og til og med 16.00 eller via e-post på kundeservice@avXperten.no .


Bestill i dag - motta i morgen


Hvis du bestiller din DVB-C-mottaker i dag, kan du være klar til å se digital-TV i morgen. Hos avXperten tilbyr vi dag-til-dag levering på alle varer bestilt før 16.00 - og kl 15.00 på fredager.


Skulle din DVB-C mottaker overraskende ikke leve opp til dine forventninger, i motsetning til mange andre nettbutikker, tilbyr vi ikke bare 14 dagers returrett men hele 30 dagers returrett. Her er det full returrett på alle varer på lager.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva