Eksentersliper

Her finner du vårt utvalg av smarte eksenterslipere til dine byggeprosjekter. Kan slipe et bredt spekter av materialer, for eksempel tre, metall eller plast.

Filtrer
Sortering

Se mer om Eksentersliper

Metabo SXE 3125 Eksentersliper 125mm (310W)
1339 kr
Kjøp
Metabo SXE 3125 Eksentersliper 125mm (310W)

Kan kobles til en universalstøvsuger
Kan brukes på forskjellige materialer

Se mer Fjernlager
Levering: 6-10 virkedager
Senest 22. april 2024

Eksentrisk kvern - en multifunksjonell maskin

På denne siden finner du utvalget av Eksenterslipere, som er en multifunksjonell maskin for både slipe- og poleringsoppgaver.

En eksentersliper er en enkel og hendig maskin som kan brukes til mange formål og på mange materialer.

Maskinene finnes i ulike størrelser og modeller, men felles for alle modellene er at den største fordelen er at midten av slipeskiven ikke er fast, men roterer i en liten sirkel med liten diameter.

Navnet eksentrisk sliper har nettopp oppstått fra denne funksjonen og navnet betyr off center.

Når du skal lete etter en ny orbitalsliper kan det være vanskelig å vite hva du skal se etter, så vi har samlet noen ting som er greit å vite, les med nedenfor.

9 ting du trenger å vite når du leter etter en ny orbital sliper

Det er noen ting som kan være greit å vite når du skal ut og finne en eksentersliper, derfor har vi samlet noen punkter nedenfor som kan hjelpe deg med å finne riktig maskin for ditt behov.

#1 - Hva er formålet ditt med den tilfeldige banesliperen?

Trenger du en maskin som kan håndtere de fleste slipeoppgaver, på tvers av materialer og på både flate og buede overflater, så er eksentersliperen et godt valg.

Du bør imidlertid vurdere hvilke oppgaver du primært har for den lille og hendige slipemaskinen , for den finnes i utallige modeller og ikke alle er like egnet for alle oppgaver.

Skal du for eksempel pusse mest tre, må du være oppmerksom på størrelsen på sirkelen maskinen pusser i, ellers kan du risikere merker i treverket som ikke skal være der.

Skal du derimot pusse på metall, plast eller andre materialer, kan du bruke forskjellige typer slipeputer som er designet for materialet du skal pusse.

#2 - Hvor ofte forventer du å bruke eksentersliperen?

Du bør vurdere hvor ofte du regner med å bruke orbitalsliperen, for det er ingen grunn til å kjøpe den dyreste maskinen hvis du bare skal bruke den svært få ganger.

Skal du kun bruke den én eller svært få ganger, så kan du med fordel velge en billig maskin med et begrenset antall funksjoner, de vil utvilsomt få jobben gjort, akkurat som de dyre modellene, men har nok ikke de samme bekvemmelighetene .

Hvis man derimot kan si at maskinen må brukes ofte, så er det absolutt verdt å se på noen av modellene som byr på flere funksjoner og bekvemmeligheter, og som i tillegg har en kraftigere motor.

Vurderer du å kjøpe en billig maskin bør du være klar over at med disse maskinene får du det du betaler for, derfor kan du oppleve at billigautomatene rister mye fordi balanseblokkene er spart unna.

Disse vibrasjonene er kanskje uten betydning for deg hvis du bare må bruke maskinen en gang i blant, men de kan fort bli ubehagelige ved langvarig bruk.

#3 - Risteplaster vs. eksentrisk kvern

Både orbitalsliperen og eksentersliperen er utmerkede maskiner for arbeidet de gjør, eksentersliperen er bare litt mer allsidig og effektiv.

Begge maskinene er gode for store, flate overflater, orbitalsliperen er også bra for buede eller buede overflater.

Vibrasjonssliperen kan fjerne materialer som lakk og maling, men på grunn av maskinens noe mindre bevegelser kan den ofte ende opp med å slipe i sitt eget støv, noe som gjør at det tar lengre tid å bli ferdig.

En eksentersliper har større bevegelser og ofte en kraftigere motor , og dette gjør at den er mer egnet og effektiv å bruke hvis du skal fjerne maling.

Mange står ofte overfor dilemmaet om de skal velge en orbitalsliper eller en orbitalsliper, og derfor kan du velge orbitalsliperen fordi du er mer kjent med den, men faktisk er prisforskjellen vanligvis ikke så stor mellom de to. maskiner og med allsidigheten og kraften til orbitalslipere, så kanskje det er verdt å prøve noe nytt?

#4 - Krav til hastighet

Hastigheten er viktig for hvor raskt du kan få jobben gjort og derfor er det viktig å se på hvor fort maskinen kan gå.

Dette betyr imidlertid ikke at du alltid må bruke maskinen på høyeste hastighet, det er bare fint om du har en stor, flat overflate for å kunne justere hastigheten litt opp.

Det skal være enkelt å justere hastigheten og det sjeldneste er om det kan gjøres med tommelen mens du holder grepet om maskinen.

Oftest vil et hastighetsområde på ca. 4 - 12.000 omdreininger i minuttet, men hvis maskinen skal brukes til veldig store flater eller prosjekter, finn en maskin med så høy hastighet som mulig.

#5 - Slipende såle

Hvordan du fester pusseskiven til pusseskiven er ikke helt irrelevant for det ferdige resultatet.

Hvis pusseskiven er festet med borrelås, må du sjekke om borrelåsen er sterk nok til å holde skiven sikkert, eller du kan risikere at skiven løsner eller glir rundt under arbeid.

På enkelte modeller er det mulig å skru slipeskiven godt fast og dette sikrer god stabilitet.

#6 - Motorstørrelse

Motorstørrelsen spiller en stor rolle for hvor raskt eksentersliperen fullfører en gitt oppgave og til hvilke typer materialer det er mulig å bruke maskinen til.

En god, kraftig motor sørger for at du er allsidig i forhold til materialvalg, og den sikrer deg en mer effektiv sliping, slik at oppgaven kan løses raskt med et godt resultat.

Et godt råd er å velge en maskin med motor på minst 250W, da er du sikker på at du også vil kunne bruke maskinen på myke tresorter, som krever mer av motoren.

#7 - Grep

Du bør alltid sørge for at grepet føles behagelig og trygt for deg å holde i, eventuelt sjekke om grepet er sklisikkert.

En maskin med 2 eller 3 håndtak gir deg god mulighet til å få et godt og sikkert grep på maskinen, samt mulighet til å endre arbeidsstilling.

Det finnes maskiner for én hånd, og her er det enda viktigere at håndtaket støtter et godt og sikkert grep i hånden, for hele maskinens kraft skal holdes og styres med én hånd.

#8 - Støvfilter

Du kan finne orbitalslipere med enten støvfilter, mulighet for å koble til støvsuger eller begge deler.

Skal du bruke maskinen på verksted eller innendørs kan det være lurt å velge en maskin med mulighet for å koble til en støvsuger.

Et støvfilter samler opp veldig mye av støvet, men siden avtrekksluften også skal kunne passere filteret, betyr det at mikroskopiske partikler fortsatt kan fly inn i rommet.

Så et støvfilter er best egnet for bruk utendørs, eller i det minste utenfor lukkede rom.

#9 - Med ledning eller trådløs?

Eksenterslipere fås både med accu, dvs. batteri for lading, eller med ledning.

Om du foretrekker med eller uten ledning er nok en smakssak, for med ledning går du aldri tom for strøm, men du er også mer begrenset i aksjonsradius med maskinen .

Så du må velge den løsningen som passer best for dine behov.

Produkttype
0
0
0
0
Select all
Sandskive diameter (mm)
0
0
Select all
Watt (W)
0
0
Select all
Batteri inkludert
Produktfarge
0
0
0
0
0
0
0
0
Select all
Spenning (V)
0
0
Select all
Brand
0
0
0
0
0
0
0
Select all
leveringstid
0
0
0
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva