Varmeplate

Her finner du vårt utvalg av smarte varmeplater. En varmeplate lar deg holde deilige varme retter varme lenge. De egner seg spesielt godt og brukes til buffeter, både privat og på restauranter.

Filtrer
Sortering

Se mer om Varmeplate

Kokeplater – holder enkelt maten varm lenge

En kokeplate er en smart løsning for å holde de varme rettene varme i lengre tid.

Dette gjør dem perfekte til større porsjoner, som buffet, eller rett og slett til middagsbordet hvor du ønsker å nyte maten over lengre tid.

Varmeplater består vanligvis av en rektangulær enhet av metall eller herdet glass som bruker elektrisitet til å varme opp overflaten.

Du kan ofte styre varmen selv, men noen modeller er designet for en bestemt temperatur, som passer for restauranter som må bruke samme innstilling hele tiden.

Hos avXperten har vi også mange andre smarte produkter til kjøkkenet ditt, som en ny kjøkkenvekt , stavmikser , candyflossmaskin eller en eggekoker .

Kokeplate til buffet

Der man spesielt ser kokeplater som brukes er i landets mange buffeter.

Det gjelder både buffeer på restauranter, men også de som holder store selskaper hjemme eller i samfunnshus rundt omkring.

En varmeplate, som de vi har på denne siden, kan både kobles til strøm og gå hele natten, eller rett og slett varmes opp en stund før, og faktisk holde seg varm i opptil 1 time etter at strømmen er koblet fra.

Det betyr at du kan bruke dem både som en fast installasjon i en restaurant, eller bruke dem litt mer bærbare, for eksempel til en teltfest hvor det ikke er mulighet for strømtilkobling hele tiden.

Eksempel

Kokeplate for matlaging

Noen kokeplater har evnen til å nå en så høy temperatur at de faktisk kan brukes til å lage mat på.

Dette brukes spesielt for eksempel i bobiler eller på teltturer, så lenge det er tilgang på strøm.

En kokeplate med temperaturkontroll kan typisk nå over 100 grader på det høyeste, noe som er nok til for eksempel å varme suppe eller lage andre kokte retter.

Dette gir deg faktisk en form for transportabel komfyr som er utrolig lett og enkel å sette opp når du er ute og camper.

Alt du trenger er kokeplate, en kjele, en øse og ingrediensene du vil bruke, og så kan du bare varme den opp på kokeplate.

Vurder disse 5 tingene før du velger en kokeplate

Før du kjøper en varmeplate er det fordelaktig å undersøke de spesifikke behovene du har.

Kokeplater kan brukes både privat eller til profesjonelle restauranter og andre matsteder, derfor er det viktig å ordne opp i dine behov før du kjøper en eller flere kokeplater.

#1 - Størrelsen på varmeplaten

Den faktiske størrelsen på varmeplaten du leter etter kan være utrolig viktig.

Varmeplater er tilgjengelig i forskjellige størrelser, som hver kan passe til bestemte ting.

Har du for eksempel en stor gryte eller et stort fat du ønsker å holde varm, er det viktig at kokeplaten har plass til disse.

Størrelsen vises alltid i produktbeskrivelsen øverst på denne siden hvor du bl.a. Kan finne størrelser som:

  • 47x21,5 cm
  • 54x41 cm
  • 60x20 cm
  • 67x31,5 cm

#2 - Hvor lenge kan varmeplaten holde seg varm?

En funksjon de fleste kokeplater har er at de kan holde seg varme selv om du trekker ut støpselet.

De kan gjøre dette i vanligvis opptil rundt 1 time, noe som kan variere litt avhengig av modell.

Denne funksjonen er opplagt for deg som for eksempel vil spise ute, men likevel holde maten varm over lengre tid.

Du kan enkelt varme tallerkenen inni, og deretter løfte den ut på bordet utenfor, og holde maten varm, selv på de kalde dagene.

#3 - Kokeplate med kule håndtak - lett å flytte

Mange kokeplater har smarte innebygde håndtak på hver side, slik at du lettere kan flytte rundt på dem.

Hvis kokeplaten din ikke har disse håndtakene, krever det brannsikre hansker for å flytte den uten å brenne deg.

Det er derfor mye lettere å flytte rundt på varmeplaten din, og uten bruk av hansker etc.

#4 - Varmeplate med termostat (justerbar temperatur)

En varmeplate med termostat , også kalt temperaturkontroll, gjør det faktisk mulig å bestemme temperaturen selv.

Dette er en klar fordel for deg som bruker kokeplate til mange forskjellige retter, som kanskje ikke alle tåler samme temperatur.

I tillegg lar den deg også bruke kokeplaten som en liten komfyr.

Utvalgte kokeplater kan varmes opp til over 100 grader, og kan dermed enkelt brukes til for eksempel å lage suppe eller andre kokte retter.

Nettopp dette er grunnen til at kokeplater er en utrolig god investering, både til bruk innendørs, men også for eksempel for bobilen som trenger en enkel løsning for å varme opp mat.

Valg

#5 - Riktig valg av materiale for varmeplaten din

Varmeplater kommer vanligvis i veldig spesifikke materialer.

Akkurat som en vanlig komfyr kan du få en varmeplate laget av herdet glass, som er et lett materiale å rengjøre og i tillegg er utrolig vakkert.

Den andre populære varianten er design i rustfritt stål, som både holder på varmen utrolig godt, men også er utrolig sterk og lett å rengjøre.

Materialvalget er også ditt valg av hvordan selve platen skal se ut.

Materialet gjelder også fargen du ønsker på din kokeplate, og kan være utrolig viktig for den totale utformingen av restauranten, spesielt på restauranter.

#6 - Varmeplate med beskyttelse mot overoppheting

Utvalgte varmeplater kan bli varmere enn 100 grader, derfor er det viktig å ha de riktige sikkerhetsfunksjonene.

Heldigvis har de fleste moderne kokeplater helautomatiske sikkerhetsfunksjoner som beskytter dem mot overoppheting og skade.

Uten beskyttelse mot overoppheting kan kokeplaten din i verste fall gå i stykker og eventuelt ødelegge bordet den står på.

Derfor er det en nødvendighet at du sjekker en gang til om kokeplaten har tilstrekkelige sikkerhetsfunksjoner, men dette er som sagt tilfellet i så å si alle moderne kokeplater, da det ofte er et lovkrav.

#7 - Kokeplate med høy temperatur - viktig for matlaging

Ønsker du en kokeplate som også kan brukes til å lage mat, og ikke bare holde dem varme, må du sørge for riktig temperatur.

Noen kokeplater er kun laget for å holde maten varm, og ikke for å tilberede den.

Andre typer kokeplater kan imidlertid bli utrolig varme, opp til rundt 130 grader, noe som er nok til å lage kokte retter, suppe o.l.

Det står typisk i produktbeskrivelsen hvor varm varmeplaten kan bli, så husk å sjekke det før du kjøper slik at du får den temperaturen du ønsker på din varmeplate.

Spørsmål og svar om kokeplater

Er kokeplater egnet for matlaging?

En kokeplate brukes til å holde mat varm som allerede er tilberedt, men kan faktisk også brukes til selve matlagingen. Noen kokeplater kan bli varmere enn 100 grader, noe som er nok til for eksempel å lage ulike supper eller varme annen mat. De er imidlertid svakere enn vanlige kokeplater, og derfor brukes de sjelden til matlaging dersom en vanlig koketopp er tilgjengelig.

Hvor varme kan varmeplater bli?

Kokeplater er vanligvis laget for å holde maten varm etter at den er tilberedt. De kan ofte være alt mellom 20 grader til over 100 grader om nødvendig. Typisk bruker du ikke over 100 grader, da dette er veldig varmt til de fleste typer mat, og brukes typisk kun til for eksempel supper eller gryteretter du ønsker å holde kokende eller lignende.

Hvor lenge kan en kokeplate holde maten varm?

En kokeplate kan teknisk sett holde maten varm så lenge man ønsker, siden den ganske enkelt kobles til en stikkontakt og deretter varmes opp. Den vil ikke slutte å varme før du slår den av, og dermed kan du holde maten varm utrolig lenge, helt til maten blir dårlig og det ikke lenger er aktuelt å holde den varm.

Hvor lang tid tar det å varme opp en kokeplate?

Avhengig av hvor varm kokeplaten din må være, kan du forvente en oppvarmingstid på mellom 2-15 minutter. Hvis du bare vil at kokeplaten skal holde maten noenlunde varm, kan du nøye deg med 30-50 graders varme, som ikke bør ta mye mer enn 5 minutter å få til. Skal du derimot bruke de høye temperaturene, for eksempel til suppe, tar det ofte rundt 10 minutter eller litt over kokeplaten din for å oppnå ønsket temperatur.

Hvordan rengjør du en kokeplate?

De fleste kokeplater har en overflate som består av enten rustfritt stål eller herdet glass. Har du med glass å gjøre, kan du bruke samme metode som med en vanlig komfyr, hvor du kan bruke glass/komfyrrens og en klut. Rustfritt stål er ofte enda lettere å rengjøre, og kan ofte gjøres med bare en klut og litt varmt vann, samt evt. rengjøringsmiddel/eddik dersom matrestene sitter spesielt fast.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva