Printserver

Har du flere datamaskiner, men bare én skriver? Smart og praktisk utskriftsserver som du bruker til å dele en USB-skriver på et nettverk.

Filtrer
Sortering

Se mer om Printserver

Utskriftsserver – Kobler flere datamaskiner til skriveren

Har du en gammel skriver som bare kan kobles til én datamaskin om gangen?

Det kan fort forsinke arbeidet hvis det er flere som skal skrive ut, siden du helt sikkert må ha en bestemt datamaskin dedikert til å være skrivermaskinen for hele kontoret.

Med en utskriftsserver får du muligheten til å koble mer enn én datamaskin til din gamle skriver, slik at hele kontoret kan få muligheten til å skrive ut på den uten å måtte overføre filer og data frem og tilbake.

Det kan spare deg for mye tid, og både du og dine ansatte kan få en bedre arbeidsflyt i bedriften, siden du ikke trenger å stå i kø bare for å kunne skrive ut en enkelt side.

En utskriftsserver er en liten enhet som du kan koble skriveren din til, hvoretter du enten kan koble flere datamaskiner til selve utskriftsserveren, eller du kan koble den til selskapets WiFi.

Det gir deg muligheten til å bruke skriveren som en moderne skriver med WiFi-signal, slik at du heller ikke trenger å kjøre mye kabler rundt på kontoret.

På denne måten kan du få en mer effektiv arbeidsplass og spare dine ansatte fra å måtte stå i kø for å bruke skriveren.

3 ting du bør vurdere når du kjøper en utskriftsserver

Hvis du ønsker å kunne koble flere datamaskiner til din gamle skriver, slik at du kan øke effektiviteten i virksomheten din, kan det være lurt å tenke litt først, slik at du er sikker på at du får tak i det riktig utskriftsserver.

Nedenfor finner du noen eksempler på vurderinger du bør gjøre, slik at du lettere kan vurdere hvilken type utskriftsserver som passer dine behov.

#1 - Typer utskriftsservere

Du kan finne flere forskjellige typer utskriftsservere på markedet, så det kan være lurt å tenke gjennom hvilke funksjoner du vil at de skal ha.

Da kan du være sikker på å få den riktige modellen som passer din bedrifts behov.

Den første typen du kan finne er en vanlig utskriftsserver som fungerer ved å håndtere de ulike skriversignalene som den kan få fra de tilkoblede datamaskinene.

Denne typen utskriftsserver har ofte ganske mange ekstra porter, slik at du kan koble til flere datamaskiner samtidig.

En vanlig utskriftsserver har ofte også en Ethernet-port, hvor du kan koble den til ruteren din .

Ved å koble utskriftsserveren til ruteren din har du muligheten til å kunne koble den til ditt trådløse nettverk gjennom ruteren, slik at alle enhetene dine som har WiFi kan koble seg til skriveren og kunne skrive ut dokumentene sine.

Ulempen med en vanlig utskriftsserver er at du sannsynligvis må kjøre ganske mange kabler mellom de forskjellige datamaskinene, så du kan være sikker på at de har en tilkobling dersom du ikke har et nettverk du kan koble skriveren til.

Typer utskriftsservere:

  • Vanlig utskriftsserver
  • WiFi utskriftsserver

Med en WiFi-utskriftsserver trenger du ikke koble den direkte til ditt trådløse nettverk, da den selv har innebygget WiFi som kan koble seg til den via sin egen trådløse tilkobling.

Dette kan være en fordel, spesielt hvis den gamle skriveren din ikke er i nærheten av ruteren din, hvor du ellers må kjøre en lang kabel for å koble til nettverket.

Den lar dine ansatte raskt etablere en tilkobling til skriveren, slik at de slipper å vente i lang kø eller overføre dokumenter mellom datamaskiner hver gang de skal skrive ut.

Det kan derfor være viktig for deg å vurdere hvilken type utskriftsserver du ønsker, slik at du får en som passer din virksomhet og gir deg mulighet til å øke effektiviteten.

#2 - Antall porter i utskriftsserveren

Hvis du vil ha en utskriftsserver til den gamle skriveren din, bør du vurdere hvor mange datamaskiner du forventer skal være koblet til den.

Utskriftsserveren har et begrenset antall porter, og avhengig av hvor mange datamaskiner du har på kontoret eller hjemme, bør du sørge for at du har nok porter til å kunne koble dem alle sammen.

Da kan du være sikker på at alle datamaskinene dine har en tilkobling til skriveren, slik at du ikke trenger å bytte datamaskin hvis du vil skrive ut på nytt.

Antall porter er ikke så viktig hvis du kobler utskriftsserveren til nettverket ditt, siden det bare krever én port og vil tillate alle datamaskiner som er koblet til dette nettverket å få tilgang til skriveren.

Du bør derfor være oppmerksom på hvordan du ønsker å sette opp utskriftsserveren, slik at du vet om du trenger en utskriftsserver med mange porter eller ikke.

#3 - Typen porter i utskriftsserveren

En annen ting du bør vurdere når du kjøper en utskriftsserver er hvilken type porter den har, slik at du kan være sikker på å kunne koble til skriveren din.

De aller fleste moderne skrivere vil ha muligheten til å bruke en USB-tilkobling, som mange utskriftsservere også har tilgjengelig.

Det kan imidlertid også være eldre skrivere som ikke har USB-porter i seg og som bruker de eldre RJ45-kontaktene i stedet.

Her vil du være sikker på at utskriftsserveren du ser på har de riktige portene som passer din skriver, slik at du er sikker på at de passer sammen.

Eksempler på typer porter på utskriftsservere:

  • RJ45
  • USB
  • Ethernet-port

Ellers kan du ende opp med at utskriftsserveren ikke kan koble til skriveren.

Det er derfor viktig at du undersøker både hvilke kontakter din skriver har og om den aktuelle utskriftsserveren du ønsker å kjøpe har en tilsvarende kobling.

 

Kortbetaling
avXperten
Språk: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60 dagers åpent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva